Měl jsem pořád problémy s koleny, tak jsem si šel zahrát nižší soutěž, ale moc mi ale chyběla parta, kterou jsme za dvacet let vybudovali, komentuje návrat do Kaznějova Daniel Vinkler

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 30. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal kaznějovský Daniel Vinkler. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě gratuluji k titulu a postupu. Chápu, že ty prvotní pocity jsou vždy nejlepší, ale jaké je to být mistrem?
Moc děkuji. Je to perfektní, já už za svoji kariéru zažil dvakrát sestup a dvakrát postup a tenhle je ten třetí a asi nejcennější.
Vy jste slavili vlastně dvakrát. Poprvé na Smíchově, když jste si zajistili postup, týden po jste pak porazili Sušici, čímž jste se dostali ja 1. místo. Jaké oslavy byly lepší?
Obě oslavy byly super, ani jedna neměla chybu. Na Smíchově jsme hráli v neděli, tak to bylo trošku při zemi. Hlavním tahounem byl a vždycky je Ondřej Běhounek. Je to nehrající kapitán a je nepostradatelný jak v hospodě, tak na tréninku. No a se Sušicí jsem pil až do pondělí - mimochodem samozřejmě s Ondřejem.
Koukal jsem, že jste měli trička. A rovnou dvoje. Na Smíchově jste si oblékli postupová, po Sušici pak titulová. Čí to byl nápad? Co by se například s titulovými triky dělalo, kdybyste Sušici neporazili?
Vždy je to tak, že tyhle věci musí být připravené dopředu, což není úplně dobře, ale musí. Láďa Pitlík měl tenhle nápad a vymyslel i design. Trička by se nejspíš hodily do kontejneru na oblečení. Ale naštěstí jsme tohle nemuseli řešit.
Vraťme se ještě do ne tak dávné minulosti. 27. květen a domácí zápas s Dlouhým Újezdem, kde byste si výhrou zajistili postup. Řekněme docela ideální soupeř, protože Dlouhý Újezd před tím 10 zápasu nebodoval. Co se tam stalo? Nervy? Už jste se viděli v kraji?
Vedli jsme, myslím, už ve třetí minutě a jejich náhodný vyrovnávací gól a gól na 1:2 z brejku po našem nepovedeném rohu nás totálně rozebral. Myslím, že v kraji se člověk vidí po každém zápase, kdy je to blíž a blíž.
Na podzim jste si odskočil do Ledců. Z jakého důvodu?
Myslel jsem, že moje kariéra je u konce. Měl jsem pořád problémy s koleny, tak jsem si šel zahrát nižší soutěž. Ale moc mi chyběla parta, kterou jsme za dvacet let vybudovali, ať s těmi co se o fotbal v Kaznějově starají, tak s těmi co hrají. A nohy se daly nějakým zázrakem do kupy.
Postoupili jste společně s Košutkou. Je to zasloužené, nebo bys tam viděl spíš někoho jiného?
Upřímně je mi jedno, kdo postoupil.
V minulých sezonách jste měli většinou povedený podzim, na jaře se vám to ale nikdy nepodařilo dotáhnout. Co bylo letos jinak?
Letos to bylo jiné v tom, že Ondra Běhounek nás všechny táhnul za titulem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.