Slíbil jsem Tomášovi Maniatisovi, že si dám v sobotu malé pivo a ten slib musím dodržet!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal hráč ze Slovácka C - Patrik Šilhavý.  Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj, vyhrál si sestavu kola. Velká gratulace! Sleduješ náš web?
Ahoj, děkuji. Ano, sledujeme váš web jak jako tým, tak jako já osobně taky docela dost.
Stal si se třetím od vás z týmu, který tohle hlasování vyhrál. Zdá se, že tam máte super partu, že?
Ano to je pravda. Naše parta je úžasná, tolik srandy jsem ještě nikde jinde nezažil.
Kolikrát vaše výsledky závisí na tom, kolik se vás sejde na zápas. Ty sám si moc zápasů nevynechal, že?
Bohužel to tak je. Kolik nás přijde na zápas. Někdy je nás 16, ale někdy zase třeba jenom 11 a jsou i zápasy, kdy je to horší. Pamatuji si, když jsme jeli do Kněžpole a bylo nás ještě v pátek na tréninku napsaných na zápas tuším 8 nebo 9. Ale to bohužel k tomu patří, protože už je málo kluků, kteří se každý víkend těší na zápas a i když mají nějakou rodinou oslavu, tak dají přednost zápasu místo oslavě. Já jsem nevynechal žádný zápas, protože ten sport miluji a je to pro mě radost a vzhledem k tomu, kolik mi je let, když ještě nemám rodinu a žádné velké starosti, tak proč bych měl chybět. Já bych hrál i se zlomenou nohou, ale takových kluků je u nás v týmu hodně. Například Fermin, Radek, Marek Zatloukal a další.
Feris se o své budoucnosti v týmu ještě rozhodne. Jak tu svoji vidíš ty?
Řešíme to skoro každý den, kdo jde pryč a kdo zůstane. Já jsem se rozhodl odejít do TJ Nedachlebice a u Feriise to ještě nevím. Já jen doufám, aby neskončil úplně, protože je to střelec a každý zápas mě překvapuje, s jakou dravostí a zápalem jde do zápasu.
Jak by si shrnul sezónu . Zklamání nebo úspěch?
První půlku trénoval Fotis a ta nebyla špatná, ale mělo to své mouchy. Druhá zase na začátku byla tragická, protože se jen prohrávalo a i s týmy, se kterými se prohrávat nemá. Zachránilo nás posledních 5 zápasů, kdy jsme ukázali sílu týmu. Velkou zásluhu na tom, že se Derfla drží na nohou, mají rozhodně lidí, kteří to řeší mimo. My jako hráči to odehrajeme, ale oni dělají ty ostatní věci a bez nich by už Derflanský fotbal nebyl. Velké poděkování hlavně patří klukům jako Fermin Sanchéz, Evžen Slavík, Ladislav Pochylý a náš kustod Miloš Vlachyňský.
Teď se tě zeptám, jak by si sezónu hodnotil podle tvých výkonů? Zlepšil by si něco?
Já jsem moc rád, že se to tak dohrálo. Jsem rád, že jsem přidal i nějaké ty čísla za góly a asistence. Hlavně jsem rád, že jsem se vyvaroval červeným kartám, protože toho už bylo moc a i já jsem z toho měl blbý pocit, když každý týden za mě někdo řešil, proč jsem tu červenou dostal a jaký bude trest, kolik to bude stát. Určitě bych zlepšil docházku na tréninky a na zápasy, jinak bylo všechno v pohodě. Bohužel jsem typ člověka, který miluje trénování, takže i spoluhráčům na trénincích to nechávám dost sežrat, když nemakají tak jak by měli.
Teď vás čekají velké oslavy. Rád si zajdeš s kluky na pivo, a nebo dáváš přednost spíše zdravému životnímu stylu?
Ano, 60 let fotbalu. Co se týče alkoholu, tak nemám problém s klukama někam zajít, ale já nepiju. Jsem abstinent a měnit to nemám v plánu. Ale na sobotu jsem slíbil Tomášovi Maniatisovi, že si dám malé pivo a ten slib musím dodržet.
Jako všech ostatních se zeptám i tebe. Máš nějakou srandovní historku z prostředí fotbalu?
Těch srandovních je moc. Opravdu v Derfly jsou super kluci a parta je tady úžasná. Ale musím taky držet věci pod pokličkou, jinak budou rozvody a manželství v troskách(směje se)
Ano tomu rozumím. V tom případě se tě jako poslední otázku zeptám, kdo je tvůj fotbalový vzor?
Můj vzor jsou ti hráči, které už mladá generace nezná, protože je tady Neymar, Mbappe, ale já mám rád komplexní hráče, kteří umí dopředu i dozadu. Například Kevin De Bruyne, Toni Kroos nebo ještě v pravěku Lothar Matthaus či Zizu.
Super, tak to jsme na tom stejně. Já ti děkuji za příjemný rozhovor a popřeju tobě i klukům z týmu, ať se vám daří!
Děkuji ti taky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.