Na Olešnici se nijak speciálně nepřipravujeme, soustředíme se na sebe, prozradil kapitán ASK Lipůvka Pospíšil

Před začátkem sezóny jsme vyzpovídali zástupce ASK Lipůvka. Kapitán celku Pospíšil nám prozradil jak probíhala letní příprava, jakých změn kádr doznal a také jak si užil skvělou diváckou kulisu v baráži se Svitávkou. Přečtěte si obsáhlý rozhovor zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začíná nová sezóna a vy si zahrajete Okresní přebor, jak se na nový ročník těšíte?
Na sezónu se těšíme i když samozřejmě všichni chápeme, že bude velice náročná. Myslím že pro celý tým a vůbec celou Lipůvku je to po těch letech v nižší soutěži takové zadostiučinění, nebylo vůbec jednoduché z nižší soutěže postoupit.
Postup byl zajištěn až v baráži se Svitávkou, oba zápasy byly hodně vyrovnané, jak byste popsal tyto zápasy?
Souhlasím že oba barážové zápasy byly vyrovnané. V prvním jsme si vybrali porci štěstí, když jsme vyrovnávali až v nastaveném čase. Po prvním utkání jsme ale věděli, že se Svitávkou můžeme hrát vyrovnané utkání a že postup nakonec můžeme urvat. Do odvetného zápasu jsme vstoupili lépe než Svitávka a po první půli jsme vedli 0:2. Druhý poločas nás Svitávka zmáčkla a my jsme hrozili spíše z brejků. Svitávku v obou zápasech trápila koncovka, vlastně nás dokázala zatlačit pouze k velkému vápnu. Za nás mohu říci, že jsme si postup vydřeli a každý z celého týmu do toho dal 100%. Z mého pohledu jsme za postupem byli tak nějak hladovější.
Na oba zápasy přišlo mnoho fanoušků z obou táborů, jaký to ve vás zanechalo pocit?
Před atmosférou a diváckou kulisou baráže musím smeknout. Pro náš tým je velice důležitá podpora našich fanoušků doma i venku, na venkovním zápase ve Svitávce to platilo ještě daleko více. Spolu s fanoušku Svitávky vytvořili naši fans skvělou atmosféru v obou zápasech a tak jak se na hřišti hrálo fér a slušně, tak to platilo i pro tribuny. Po finálním hvizdu nám fanoušci Svitávky gratulovali a sportovně tleskali, což rozhodně neberu jako samozřejmost, ve mně osobně to zanechalo krásný pocit.
K fotbalu patří i přestupy, jak se tato skutečnost projevila u vás, doznal kádr změn?
Kádr se zatím doplnil o mladého Vojtu Novotného z Kuřimského dorostu, další 2 kluci se zatím řeší, uvidíme jak to dopadne.. Prioritou bylo kádr zachovat, což se povedlo, nikdo z týmu neodešel.
Jaké máte očekávání před novou sezónou?
Chtěli bychom hrát klidný střed tabulky a vyhnout se sestupovým vodám. Sice víme, že soutěž bude jistě rychlejší a důraznější, jsem ale přesvědčený, že máme kvalitu a sílu na to si střed tabulky odehrát. Rovněž věřím, že soutěž bude více fotbalovější než III. třída, což by nám mělo vyhovovat.
Jak probíhala letní příprava?
Něco jsme odtrénovali a budeme v tom poctivě pokračovat i v průběhu sezóny, tréninky jsou kvalitní a intenzivní. V letní přípravě nás několikrát zradilo počasí a tedy podmáčený terén neumožňující trénovat, tyto nepříjemnosti ale určitě řešily i jiné týmy.
První kolo zamíříte do Olešnice, jste dostatečně připraveni na první kolo?
Věřím že ano, jak jsem psal v předchozí odpovědi - trénovali jsme a trénujeme kvalitně. Na Olešnici se ale nijak speciálně nepřipravujeme, soustředíme se sami na sebe.
Koho byste takhle před sezónou tipoval na vítěze soutěže a o kom si myslíte že by mohl naopak sestoupit?
Na vítěze soutěže tip nemám a stejně tak na sestupujícího, zápasů je hodně a v této soutěži může vyhrát a prohrát každý s každým. Samozřejmě ale víme kdo loni hrál na špici.. My se chceme soustředit pouze sami na sebe a jít od zápasu k zápasu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.