Z toho plyne ponaučení, že přítelkyně ani kopačky se nepůjčují

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal hráč týmu TJ Topolná, Pavel Hoferek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství. Minule vyhrál váš gólman a teď ty. Povedly se vám úvodní dva zápasy?
Děkuji. Ano náš gólman Kuba Mikel by měl být v sestavě každé kolo, protože nás zápas co zápas podrží. Vstup do soutěže se nám povedl, Polešovice i Malenovice mají svou kvalitu a hlavně bod z Malenovic je pro nás zlatý.
Fotbal si začínal už v Synotu. Z něj se znáš i s vaším brankářem, že?
Ano v Synotu někde v žácích jsme se s Kubou potkali poprvé, pak jsme proti sobě nastupovali v okresní soutěži. On ještě za Popovice a jeho výkony se zasloužily o to, že jsem mu hodil laso a už nějaký rok jsme zase parťáci.
Proč si vlastně nepokračoval v Synotu dál?
Ve Slovácku jsem skončil ve 20 ti letech. Na přelomu U19 do dospělého fotbalu jsem si přetrhl stehenní sval a laboroval jsem s tím přes rok. Pak jsem odešel na hostování, mezi tím jsem začal chodit do práce a už jsem se k většímu fotbalu nevrátil.
Trpíš často na nějaké zranění, které by tě limitovalo?
Mám operované obě kolena a s přibývajícím věkem to zlobí čím dál víc. Hlavně pár dní po zápase je to náročné, ale mám doma skvělou fyzioterapeutku, která se o mě pečlivě stará, tak snad ještě chvíli vydržím.
Nosíš kapitánskou pásku. Cítíš kvůli tomu nějakou větší zodpovědnost?
Myslím, že kapitánskou pásku má jen kvůli předzápasovém losu, v tom jsem fakt silný. Jinak máme tak zkušený mančaft, že by pásku na ruce mohl mít jeden vedle druhého. Větší zodpovědnost moc nevnímám.
Povíš nám nějakou srandovní historku z prostředí fotbalu?
Historek je spousta, publikovatelných moc ne. Ale vzpomínám si, to už bude tak 15 let, v přípravě došlo na zkoušku pár kluků na zápas. Jeden z nich si zapomněl kopačky, tak mu spoluhráč půjčil jedny ze svých. Borec v nich dal do poločasu 2 góly, pak vystřídal a už jsme jeho ani kopačky nikdy neviděli. Z toho plyne ponaučení, že přítelkyně a kopačky se nikdy nepůjčují.
Která sezóna v Topolné pro tebe byla nejlepší?
Asi nejvíce vzpomínám na sezónu, kdy jsme vyhráli OS, hlavně ty oslavy jsme si všichni užili.
Máte jako tým nějaký cíl do sezóny?
Věřím, že letos bude naše skupina hodně vyrovnaná. Pokud se nám ale budou vyhýbat zranění, s kterými máme poslední sezóny problémy, tak je určitě náš cíl hrát horní patra tabulky, to jsme si taky minulou sezónu dokázali, že na to máme.
Raději branky střílíš nebo přípravuješ?
Gólů jsem nikdy moc nedával. Myslím, že je to moje velká slabina, takže se snažím spíš góly připravovat.
Máš nějaké koníčky, kterým se věnuješ i mimo hřiště?
Největší koníček je cyklistika, které společně s přítelkyní věnujeme hodně společného volného času.
Děkuji ti za příjemný rozhovor a přeju ti, ať se ti daří!
Taky děkuji a doufám, že předám štafetu dalšímu spoluhráči z Dynama!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.