Pro nás tři, co jsme šli do Babic, je to zápas jako každý jiný

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Vítězem se stal Fermin Sanchéz. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Jak hodnotíš minulý zápas?
Čaues. V Bílovicích to bylo náročné utkání, ve kterém jsme nakonec byli šťastnější my a vstřelili vítězný gól až v 90. minutě. Vedli jsme 2:1 a 3:2, ale vždy po chybách domácí srovnali. Naštěstí na náš vítězný gól v nastavení už nestihli odpovědět.
První rozhovor, který jsme spolu vedli, si ještě hrál za Slovácko C. Proč si vlastně přestoupil, jestli to můžeš říct?
V Sadech jsme to poslední dvě sezóny s klukama lepili a zachraňovali jak to šlo. Nakonec poledních pět zápasů na konci minulé sezóny bylo od nás vítězných, takže jsme soutěž zachránili. Přišlo nové trenérské duo, které jen oznámilo, že to v Sadech přebírá a už si jeli podle svého. Pár z nás pochopilo, že to nebude to pravé ořechové a šlo jinam. Myslím, že v zimní pauze se tam bude kádr zase dost měnit.
Sleduješ jejich zápasy či výsledky aspoň na dálku?
Jasan. Se spoustou kluků jsme normálně pořád v kontaktu a setkáváme se jak u pivka, tak i u jiných příležitostí. Takže určitě klukům jako jsou Blažek, Čech, Mareček, Zatloukal, Lako a ještě pár dalších přeju jen to nejlepší a ať se jim daří.
Do babic jste přišli všichni 3 ze stejného důvodu nebo jste prostě na sebe zvyklí?
Já osobně jsem už přemýšlel, že s fotbalem skončím, když jsem viděl, co se teda Sadech bude dít. Dokonce jsem to už i té naší partě oznámil, že už hrát nebudu. Pak se mi ale ozval Laďa Beníček, jestli nechci do Nové Vsi. Řekl jsem mu, že teda ještě popřemýšlím nad dalším angažmá. Nicméně chvíli po něm mi volal Milde(Válek), že potřebují do Babic útočníka, jestli nechci jít. Míša Petrucha mi řekl, že v Sadech určitě pokračovat nebude, že tam šel pomoct jen kvůli mě, tak jsme si řekli, jestli nepůjdeme hrát ještě někam spolu. Do toho jsme šli na pivko s Tomem Maniatisem a ten říká, že už ho Sady nijak nelákají, že by se přidal. Tak jsme najednou byli 3 a jen jsme váhali, jestli Nová Ves nebo Babice. Nakonec jsme teda v Babicích a nemůžem si na nic stěžovat. Super hřiště, zázemí a hlavně parta, která nás hned vzala skvěle.
Jak to vypadá s životem ve Španělsku. Kolik tady tomu ještě dáváš?
Teď se tam chystáme s partou na Vánoce a na Silvestra. Něco tam jedeme i občíhnout, tak uvidíme, jak to vše bude dál. Krásně nám to vyšlo, že půjdeme kuknout i na zápas Las Palmas - Barcelona, tak snad to bude stát za to.
Co říkáš na kolektiv v Babicích?
Jak jsem již zmínil předtím, tak parta úplně top. Na tréninky a zápasy chodí neustále 16-18 lidí. Trenér tady má autoritu a kluci pod ním i na tom tréninku makají naplno. Co se výsledku týče, tak jsme měli pomalý rozjezd. Dvakrát doma zbytečná ztráta, jelikož i já jsem neproměnil několik šancí, díky čemuž jsme ty zápasy nevyhráli. Snad už to bude jen lepší.
Nevím jestli si mi už něco minule říkal, ale řekneš nám nějakou srandovní historku co si na fotbale zažil?
Odpovím ti na to podobně jako minule. Těch historek je spousta, ale raději si je nechám pro sebe. Je spousta akcí, kde jsme se hodně zasmáli a to k tomu všemu patří, když je dobrý kolektiv, tak si myslím, že těch příhod je spousta.
Až budete hrát proti Slovácku, budeš slavit případný gól?
Pro nás tři, co jsme šli do Babic je to zápas jako každý jiný. Nijak to nehrotíme a nehecujem jako vedení Sadů co jsme zaslechli. My jsme rádi, že se s klukama na hřišti potkám, zahrajeme si a uděláme chuť na pivečko. Nad tím slavením jsem nijak nepřemýšlel, to uvidím až na hřišti jak to samo vyplyne. Za každý gól jsme rád, takže smutný z něho určitě nebudu.
Už jsem se ptal Erika Horníčka, ale jaké je to mít v týmu někoho jako je Milan Válek?
To, že máš takového borce v kabině, je strašně znát. Jak na hřišti, tak i mimo něj. na nic si nehraje a snaží se klukům předávat své zkušenosti. Dokáže někomu dát i kartáč, ale hlavně tě dokáže povzbudit a hecnout. Je to dříč, kterého v každém týmu jen tak nenajdeš.
Když porovnáš fungování v klubu teď a ve Slovácku, jaký je tam rozdíl. V předchozím klubu jste vlastně táhli celý chod klubu sami, že?
Ve Slovácku, když bylo málo lidí, tak ti občas posílali z mladších kategorií nebo juniorky hráče na pomoc. Tady je to úplně jiné. Scházíme se pořád ve stejné partě, plus navíc s námi vždycky jsou dva kluci z mládeže babic, kteří dokáží plnohodnotně zastoupit jakéhokoliv našeho hráče. Celkově se tady té mládeži dost věnují a jde to vidět. Já sám jsem dostal nabídku tu žáky nebo přípravku vést, jenže na to bohužel nemám tolik času, i když mě to hodně láká.
Už spolu mluvíme podruhé ale i tak se musím opakovat. Děkuji ti za rozhovor a přeju ti mnoho úspěchů v tvém osobním a fotbalovém životě.
Taky ti moc děkuji. Ať se ti daří a jen takhle dál pokračuj ve skvělé práci, co pro kluky z okresu děláš.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.