Nejraději bych nás viděl v divizi, ale když budeme hrát klidný střed, tak se zlobit nebudu, říká s úsměvem hráč kola Roman Peterka

Hráčem kola uplynulého víkendu se stal mirovický Roman Peterka a my vám s ním, tak jako již tradičně, přinášíme rozhovor plný zajímavostí, u kterého se určitě nebudete nudit! Roman nám  mimo jiné prozradil své cíle pro letošní sezónu, vyzdvihl fungování mirovického klubu a poskytl i náhled do svého běžného života.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu Hráč kola, získal jste za svou fotbalovou kariéru už hodně podobných individuálních ocenění?
Nějaké poháry a medaile doma samozřejmě mám, ale ve Vaší anketě jsem vyhrál poprvé.
Je vaše prvenství hlavně zásluha spoluhráčů nebo, kdo všechno myslíte, že vám posílal hlasy?
Sestavu kola vždy prezentujeme na našich stránkách, takže moje nominace se dostala k dalším lidem. Když jsem říkal ségře, ať mi pošle hlas, z její odpovědi bylo cítit, že její hlas tu anketu nevytrhne. Ale kluci to určitě sledují, máme dobrou partu, přejeme si navzájem, takže jakmile se někdo z kabiny dostane do sestavy kola, považujeme za samozřejmost posílat hlasy.
Popište nám, jak jste vlastně s fotbalem začínal a jaká byla cesta od vašich začátků, až do teď…
S fotbalem jsem začínal v Mirovicích, odkud si mě vytáhl pan Peták do starších žáků Milevska. V Milevsku jsem hrál 4 roky. Když jsme spadli z dorostenecké divize, tak jsem šel hrát do Příbrami. Přišlo zranění, které mě vyřadilo na delší dobu a já měl jiné starosti než fotbal. Před třemi roky jsem zase opět začal v Mirovicích.
V zápase s Lažištěm jste vedli už 2:0, kdy vy sám jste přidal druhou branku, zápas nakonec skončil remízou 2:2, brali jste to jako velkou ztrátu nebo jste byli spokojeni i s jedním bodem?
Určitě ztráta! Po tom co jsem dával gól v 9. Minutě na 2:0 jsem si už říkal, že je mi kluků líto, jeli takovou dálku a ještě si odvezou bůra. Bohužel polevili jsme a soupeř trestal. Během utkání jsme měli ještě spoustu příležitostí dát gól, ale nepadlo nám to tam. Pro diváka určitě atraktivní utkání.
Popište nám, jak padl váš gól…
Stoper domácích měl míč na noze, dlouho nad ním stál tak jsem ho zapresoval. Odebral jsem mu balon, obešel druhého stopera a backhandem podél gólmana.
Pokud se nepletu, tak to byla v letošní sezóně vaše premiérová trefa, měl jste z ní velkou radost? Myslíte, že už vám to tam teď bude padat pravidelněji?
Bohužel se nepletete (smích). Radost jsem samozřejmě měl! Jsem hodně emotivní a prožívám góly i při tréninku. Dost možná je to tím, že jich zase tolik nedávám. Ale před sezónou jsem si dal stejný limit jako Paixao (útočník AC Sparta Praha), takže rozhodně nemůžu polevit (smích).
Vzpomenete si, jaký nejvyšší počet gólů za jednu sezónu jste dokázal vstřelit?
Bylo to ve starších žácích, když jsem nastupoval ještě v útoku. Za podzim jsem měl něco okolo třiceti gólů, jaro už jsem strávil v Milevsku, kde už to nebylo tak jednoduché a přidal jsem jich asi jen pět.
Mirovicím se zatím podařilo nasbírat pouze 7 bodů z 8 zápasů, což vás řadí na dvanácté místo tabulky, s tím asi nejste moc spokojeni. Čím si vysvětlujete ne moc povedený vstup do sezóny?
Neříká se mi to snadno, ale podařený vstup do sezóny si už ani nepamatuju. První zápas smolná prohra v Sezimáku. Výbuch s Větrovy a v Milevsku. Potom jsme udělali Osek, v poháru Bernartice a venku Blatnou. Myslel jsem, že půjdeme nahoru, ale dvě zbytečné prohry nás zase položily. Trenér řekl, že musíme udělat minimálně 13 bodů – věřím, že se nám podaří ještě 3x vyhrát, a jaro bude klidnější.
V jakých patrech tabulky byste rád viděl svůj tým po podzimní části?
Téměř každý náš soupeř si stěžuje na naše hřiště atd. Na to v jakých podmínkách tady fungujeme, tak jsem pyšný, že se v 1.A třídě držíme. V naší sestavě jsou pouze dva hráči na hostování, jinak hrajeme všechno s odchovanci, což považuji taky za úspěch. Já bych nás viděl nejraději v divizi (smích), ale když budeme hrát klidný střed, tak se zlobit nebudu.
V příštím kole zavítáte na půdu aktuálně druhého celku tabulky, kterým jsou Bernartice. Věříte, že se vám podaří uhrát dobrý výsledek a třeba se tak odpíchnout k dalším bodovým ziskům?
Bernartice hrají velice důrazný fotbal, jsou na druhé straně tabulky. Ale doma jsme je v poháru přejeli. Takže tam jedeme vyhrát.
Odbočme trochu od fotbalu…provozujete ve svém volném čase ještě i jiné sporty?
V létě hraji tenis, v zimě lyžuju, mám rád také badminton, a protože rád jím, tak abych neměl 100 kilo, chodím 2x týdně cvičit k mému kamarádovi do LifeGymu v Příbrami.
A když úplně odbočíme od sportu…máte ještě nějaké jiné záliby, u kterých například rád odpočíváte?
Často si dopřávám saunu a masáž, to je moje neoblíbenější forma odpočinku.
Romane, děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů jak ve fotbale, tak i v osobním životě.
Taky děkuju, doufám, že to není náš poslední rozhovor (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.