Určitě byli v anketě žhavější adepti, myslí si Nejlepší hráč 9. kola Petr Libosvár

Historicky první anketa o nejlepšího hráče kola Okresního přeboru je minulostí. Zvítězil v ní třiadvacetiletý forvard TJ Poličné Petr Libosvár, který vstřelil úvodní branku v duelu s Halenkovem. Jednalo se o jeho první soutěžní gól v dresu Poličné, kde zamířil na hostování ze sousedního Podlesí. 

 

Facebook - fotbalunás Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji Ti k vítězství v naší pravidelné anketě. Co na toto ocenění říkáš? Věděl jsi, že jsi byl vybrán do nejlepší jedenáctky kola?
Díky moc, i když to asi není moc objektivní vítězství, určitě tam byli žhavější adepti. Většinu hlasů asi obstarali spoluhráči, ale to víš, že mě to potěšilo. Co se týče jedenáctky, to jsem věděl, protože my máme v týmu celkem tvrdé pokuty, takže mi bylo hned oznámeno, že mě to bude něco stát.
Jak bys zhodnotil zápas s Halenkovem, ve kterém jste zvítězili jednoznačně 3:0? Zkus nám přiblížit Tvůj gól.
Myslím si, že výsledek odpovídá průběhu zápasu. Soupeř byl hodně kvalitní, nám ale hodně pomohly dva slepené góly do poločasu. Po přestávce jsme přidali ještě třetí branku a soupeř už nedokázal odpovědět. Co se týče mého gólu, někdo z kluků trefil střelou obránce a já jsem z dorážky dokázal trefit na zadní tyč. Čekal jsem na ten gól dlouho, tak snad už nebudu muset čekat na další. Nejdůležitější jsou ale 3 body.
V této sezoně se Tvému mužstvu poměrně daří. Díky nasbíraným 17 bodům zatím okupujete 4. příčku v tabulce a pochlubit se můžete zejména dobrou obranou, inkasovali jste totiž po Choryni zatím nejméně gólů v celé soutěži. Zaměřujete se na trénincích speciálně na obrannou činnost?
Zatím je tabulka velice vyrovnaná, takže po jednom nebo dvou kolech může být všechno jinak. Zatím se nám daří nedostávat góly díky dobré obraně a celkově dobrému týmovému výkonu, bohužel však ani moc gólů nedáváme. Příležitosti jsou, ale zatím jsme nebyli moc efektivní. Snad ale navážeme na efektivitu z minulého kola. Na trénincích podle mě trenér Vala dokáže skloubit obě činnosti, jak bránění, tak útočení.
Přesuňme se teď k Tobě. Sděl nám něco o sobě, svých fotbalových začátcích a o klubech, ve kterých si zatím nastupoval.
Začínal jsem v žácích v Podlesí, kde jsem hrál do konce dorosteneckých let. Pak jsem odehrál pár zápasů ve čtverce, kde mě ale zranění odradilo a asi 3 roky jsem fotbal za žádný klub nehrál. Už mě ale dost svrběly nohy, a tak jsem využil nabídky trenéra Valy a jsem na půlročním hostování v Poličné, kde jsem nadmíru spokojený.
Máš kromě fotbalu ještě nějaké záliby?
Sport, dobré jídlo, film, a samozřejmě pak určitě rád zajdu posedět s kámošema.
Pracuješ, či studuješ?
Na jaře dodělávám bakaláře, teď pracuju.
Petře, máš nějaký předzápasový rituál a oblíbené číslo dresu?
Z rituálů mě napadá asi jen, že to nepřeháním před zápasem. Oblíbené číslo nemám, hrál jsem se spoustou čísel, teď v Poličné na mě připadla 11.
Kdyby sis mohl vybrat tři fotbalisty, se kterými by sis někdy mohl zahrát. O koho by se jednalo?
První mě napadají Zidane, Nedvěd, Ibrahimovic.
V neděli vás čeká výjezd do Huslenek, kterým se v poslední době vůbec nedaří. Očekáváš další tři body?
Jak jsem říkal, doufám, že navážeme na dobrý výkon z domácího utkání a potvrdíme to dalšími třemi body. Venku se nám zatím výsledkově dařilo. Nevím, jak moc se jim daří nebo nedaří, ale každý zápas je jiný a my k tomu musíme přistoupit zodpovědně.
Co celkově od sezony očekáváš? Chceš se fotbalem v Poličné spíše bavit, nebo bys ji chtěl pomoci postoupit do vyšší soutěže?
Tak určitě, každý chce vždycky postoupit, ale letos to bude hodně těžké. Já osobně se fotbalem bavím a o to jde. Přece jenom to hrajeme za pivo a párek. Kluci v kabině mě rychle vzali mezi sebe, takže je to super. Předsezónní cíl trenéra zněl hrát do 5. místa, což bychom rádi splnili.
Otázek už bylo poměrně dost, a tak přichází na řadu ta poslední. Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz? Co na něj říkáš? Vylepšil bys na něm něco?
Portál sleduju skrz Facebook. Je dobré mít informace a reporty i z jiných soutěží valašského fotbalu.
Petře, děkujeme Ti za rozhovor a ať Ti to začne pořádně střílet!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.