ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal teprve 17letý Jakub Vlk z Košetic, který v hlasování nedal ostatním hráčům šanci. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 10. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
V prvním poločase to byl celkem vyrovnaný fotbal. Oba týmy si vytvořili pár šancí, které buď skončily mimo branku nebo je pochytaly skvěle chytající gólmani. Ke konci první půle kombinací Pavla Papeže s Pavlem Paťhou a Zbyškem Tržilem vytvořili střeleckou pozici pro Lukáše Kubů, který nechytatelným obstřelem poslal náš tým do vedení. V druhé půli hosté vyrovnali krásným gólem přímo z rohového kopu. Ale než se domácí rozkoukali, tak nás naše utočná síla, respektive Vladimír Vlk a Pavel Paťha dostali opět do vedení, tentokrát už o dvě branky. Ke konci hosté snížili, ale do vedení o 2 góly nás opět dostal čerstvý otec Zbyšek Tržil.
Obdržel jste 54% všech hlasů, čímž jste své konkurenci nedal šanci a po krátké odmlce zvítězil znovu hráč z Vašeho týmu. Musíte mít u Vás aktivně hlasující příznivce, že?
Myslím, že o mém vítězství rozhodla žízeň spoluhráčů a síla sociálních sítí.
Máme za sebou už pár odehraných kol. Jak jste spokojený s Vaším průběžným postavením v tabulce a jaké byste si představoval na konci sezóny?
Jsem velice spokojený s počtem bodů, které jsme nasbírali. A celý tým je rád, že jsme konečně prolomili smůlu na hřištích soupeře. Nic jiného než mistrovský titul naši fanoušci neočekávají.
A teď trošku z jiného soudku, mohl byste se nám představit, kolik je vám let a co děláte mimo fotbal, jaké máte jiné záliby?
Jmenuji se Jakub Vlk a pocházím z Košetic, z malebné vesničky kousek od Onšova. Je mi 17 let a jsem studentem gymnázia v Pelhřimově. Mimo fotbal moc rád lyžuji.
Co je pro Vás nyní v osobním životě to nejdůležitější?
Úspěšně zvládnout přístí školní rok maturitu. A dostat se na vysokou školu, kterou si zvolím.
Blíží se nám zimní pauza soutěže, máte nějaké plány na toto volno (například hory...) nebo jak ho hodláte využít?
Přesně tak, hory, hory a zase hory. Na hory bych chtěl jet alespoň dvakrát až třikrát. Nejvíce se teším do Itálie. A také navštivím babičku v Plzni.
Zpět k fotbalu. Zkuste zavzpomínat na vaše fotbalové začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl, kde jste s ním začínal a kterými týmy jste případně za svoji kariéru prošel?
K fotbalu mě přivedl taťka, který mě asi ve třetí třídě přivedl do Lukavce k mé první fotbalové zkoušce. V sedmé tříde jsem občas hrával i za Načeradec. V osmé třídě jsem přestoupil do Vlašimi, kde jsem si zahrál dva roky 1. ligu, což bylo pro mne obrovským přínosem. Momentálně stále hraji za Vlašim, ale zároveň i zde v Košeticích, kde si můžu zahrát se svým taťkou, který mě k fobalu přivedl, za což jsem mu vděčný.
Jak jste spokojený s Vaší fotbalovou pozicí na které působíte?
Spokojený jsem. Od mala jsme hrával na postu středního obránce. Postupem času jsem se dostal na chvíli až na levého záložníka, ale poté jsem se opět vrátil do obrany, tentokrát ale na levý kraj obranné čtveřice.
O víkendu vás čeká souboj s Černovicemi, jak se těšíte a jaký očekáváte výsledek?
Určitě se teším, ale ještě nevím jestli se stihnu dostavit na zápas. Určitě to bude těžký zápas, ale věřím, že naši skvělý fanoušci nás poženou kupředu a dokážeme na domácí půdě opět zvítězit.
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
Na svých zádech rád nosívám číslo 3. Ale zde v Košeticích jsem zatím nenašel dost odvahy si o ní požádat a proto hraji s číslem 2. A úplně nejlepší by bylo číslo 11, ale to je zde v Košeticích tabu pro všechny.
Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem? Popřípadě jaká fotbalová soutěž je Vám nejbližší?
Ve fotbale sleduji především českou Synot ligu, kde nejvíce fandím Viktorce Plzeň. Když Viktorka v roce 2011/2012 hrála Ligu mistrů, tak jsme se byli podívat například na zapás proti Barceloně nebo proti Bate Borisovu. Vidět Messiho na vlastní oči to byla bomba. Na lístky nám stála pěti hodinovou frontu babička. A v zahraničí mám jasného favorita a tím je Real Madrid.
Máte nějaký fotbalový vzor?
V české lize se mi po fotbalové stránce nejvíce líbí David Limberský, ale jak zpívá skupina Kabát: „S tím IQ to tam nebude tak horký.“ Dále se mi hodně líbí Sergio Ramos. U něj obdivuji hru hlavou, ale tu mě doučí naši stopeři.
Vyhrát hráče kola se nepovede jentak každému. Budete muset přispět do týmové kasy nějaké dotace nebo si hráči vyžádají spíše nějaký aperitiv?
Myslím si, že se to bez drobné dotace neobejde. A aperitiv? O ten si spoluhráči jistě rádi řeknou.
Jsme na konci rozhovoru. Sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak jej hodnotíte?
Ano sleduji váš portál a moc se mi líbí. Myslím se, že soutež hráč kola je pěkné zpestření pro vítěze.
Děkuji moc za rozhovor a přeji hodně budoucích úspěchů, jak ve fotbale, tak v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.