Druhý rozhovor s Petrem Libosvárem, který opět ovládl anketu Hráč kola

Druhá anketa o nejlepšího hráče kola v Okresním přeboru je za námi a opět v ní zvítězil útočník Poličné Petr Libosvár. Třiadvacetiletý forvard o víkendu vstřelil Huslenkám dvě branky, a výrazně se tak podílel na vysoké venkovní výhře 4:1. Za Petrem se v hlasování umístil brankář Choryně Miroslav Ječmeň a jeho spoluhráč Jakub Vedral. 

 

Facebook - fotbalunas.cz Zlínský kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, opět Ti gratuluji k výhře v naší anketě Hráč kola. Co na druhou výhru v řadě říkáš?
Díky. Tak určitě je to příjemné, opět se do ankety dostali hráči, kterým se kolo povedlo, proto jsem rád, že to padlo zase na mě :-)
Překvapilo Tě, že jsi opět zvítězil?
Překvapilo, ale o dost méně než poprvé, teď mám i trošku lepší pocit, že je to zasloužené.
Kdo si myslíš, že Ti poslal nejvíce hlasů? Spoluhráči, kamarádi či rodinní příslušníci?
Určitě to byli spoluhráči v čele s trenérem Valou. Nevím, kolik kamarádů nebo členů rodiny čte váš web, takže to nedokážu posoudit.
V posledních dvou zápasech jsi vstřelil tři branky, což není vůbec špatná bilance. Cítíš se ve formě?
Je pravda, že se cítím líp než v prvních kolech, na gól jsem čekal dlouho a teď ze mě ta deka konečně spadla, tak snad budu pokračovat a pár jich ještě do konce podzimu vstřelím. Bilance dva zápasy tři góly není, jak říkáš, úplně špatná, ale na druhou stranu pořád jsou to jenom 3 góly v 8 zápasech, co jsem nastoupil a to už tak dobrý není.
Zkus nám popsat zápas s Huslenkami a také své dva vstřelené góly.
Vletěli jsme na ně od začátku a během prvních pár minut jsme měli šance, pak utekl Matěj Šedý a bek, který zatáhl za záchrannou brzdu, se po zásluze poroučel do sprch. Matěj tam řádil dalších pár minut, dokud si při nezaviněném souboji na několikrát zlomil nos. Takže prvních 30 minut bylo hodně rozkouskovaných. Dominik Drda se pak nádherně trefil z rohu šestnáctky. O chvilku později domácí srovnali z penalty. Mně se povedlo rychle dát na 1:2, když jsem to zkusil z 20 metrů a obránce střelu přizvedl tak, že gólman už nemohl zareagovat. Po poločase jsme dost tlačili, přidali jsme třetí gól, kdy jsem dorazil střelu Adriana Babaly, který o chvíli později pojistil vítězství po pěkném úniku. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, dost šancí jsme zahodili. Já sám jsem nedal v 75. minutě penaltu. Ale jinak hodnotím náš výkon vesměs pozitivně. Nejdůležitější jsou 3 body.
V minulém rozhovoru jsi prohlásil, že trenér Vala zvládá na tréninku skloubit jak nácviky obranné činnosti, tak útočné. Jak s trenérem Valou vycházíš?
S trenérem se znám už delší dobu, takže když mě lanařil do Poličné, tak jsem věděl, do čeho jdu, alespoň co se jeho osobnosti týče. Překvapilo mě ale to, jakým způsobem k trénování přistupuje. Na tréninku je vždy dobrou půlhodinu předem a chystá kužely. Nácviky dávají smysl a mě osobně tréninky dost baví. Na každý zápas máme nachystané ovoce, tatranky, hroznový cukr apod. Jinak spolu v týmu obecně všichni vycházíme dost dobře, což platí dvojnásob i pro trenéra Valu.
Dále jsi nám řekl, že dokončuješ bakalářské studium. Mohl bys specifikovat Tvůj obor?
Studuju podnikovou ekonomiku.
Zmínil jsi, že bys rád hrál po boku Zidana, Nedvěda či Ibrahimoviće. Máš ale nějaký fotbalový či sportovní vzor?
Tak třeba Pavel Horváth. Kvůli tomu, jaký je a byl i mimo hřiště.
Sleduješ některou z elitních fotbalových soutěží? Patří některý z týmů mezi tvé oblíbené?
Tak určitě Ligu mistrů, Evropskou ligu a občas zajdeme s klukama na nějaký šlágr nejlepších evropských soutěží. Asi nemám úplně top tým v mém žebříčku, ale vždycky jsem měl rád Liverpool, Dortmund nebo Ajax.
Zmínil jsi, že jsi v Poličné na půlroční hostování z Podlesí. Myslíš si, že se po uplynutí hostovačky vrátíš do Podlesí nebo si působení v Poličné prodloužíš?
Nemyslím si, že by byl zájem, jak z mojí strany, tak z Podlesí. Taky si nemyslím, že mám na to hrát 1.A, protože bude trvat ještě dlouho, než se dostanu do optimální formy po tříleté pauze. V Poličné se cítím dobře, jak na hřišti, tak v kabině, takže bych určitě rád pokračoval tady.
O víkendu hrajete doma proti Stříteži, kde budete mít možnost připsat si třetí výhru v řadě. Věříš v zisk tří bodů?
Nic jiného než tři body nepřichází v úvahu. Pokud k tomu zápasu přistoupíme zodpovědně, jak se nám to poslední dobou daří. Stříteži se teď moc nedaří, tak snad se jim nebude dařit ani v sobotu :-)
Petře, děkujeme Ti za rozhovor, ať se daří i nadále!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.