ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 10.kolo Liberecký | Česká Lípa | Okresní přebor , 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Anketu ovládl Milan Slipčenko z týmu Sparta Sosnová! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pane Slipčenko, stal jste se hráčem 10. kola Okresního přeboru. Věděl jste o tom, že jste v nominaci?
Ne. Vůbec jsem netušil, že jsem v nominaci. Od vás to slyším poprvé.
Když se vrátíme k zápasu s Karavařemi, který pro vás dopadl výhrou. Jak jste ten zápas viděl?
V první půli jsme předváděli tu naší kombinační hru. Sosnová má kvalitní hráče, kteří si to po zemi dokáží dát. Snažíme se to prostě nenakopávat. Jenže druhá půle byla jiná. Místo abychom hráli svou hru, tak jsme soupeře pouštěli do zbytečných šancí. Ve druhé půli jsme se trefili já a Kamil Ritschel a nakonec nás soupeř gólově nedohnal, takže jsme to ve finále zvládli.
Váš nový trenér Studenovský vás označil za jednoho z hráčů utkání. Jak vy osobně jste byl se svým výkonem na hřišti spokojený?
Bude mi padesát, takže jsem rád, že ten zápas odehraji v pohodě. V tomhle zápase jsme měli trochu smůly, třeba ono nastřelené břevno. Ale jak říkám, utkání jsme zvládli, takže body rozhodně bereme a jsme za ně rádi.
Když se vrátíme do vašich fotbalových začátků, v kolika letech to bylo?
No to už je hodně dávno. Začínal jsem asi jako každý malý kluk. První krůčky byly v Berouně, konkrétně tam, kde je Králův Dvůr. Pamatuji, že se zde hrála druhá nejvyšší soutěž. Odehrál jsem toho skutečně dost. Zkusil jsem své štěstí i v Rakousku. Nyní ale hraji v Sosnové, kde jsem působil i jako hrající trenér, ale po domluvě s panem Studenovským jsem měl jasno. Buď hra nebo trénování.
Na jaké fotbalové období vzpomínáte nejraději?
No, vzpomínám si, že vynikající parta byla v Libiši. Tam to bylo skutečně super. Pamatuji si, že tenkrát byla na posledním místě a dnes snad hraje B. třídu, pokud se nepletu. S tehdejším majitelem jsem se vsadil, že tam vydržím, než postoupíme do divize. Na toto období vzpomínám velice rád. I z Rakouska mám pěkné zážitky. Moc se mi tam líbilo.
A na druhou stranu, bylo nějaké, na které byste nejraději zapomněl?
Takové období jsem v kariéře ani snad žádné neměl.
Jak jste doposud spokojený s tím, co váš tým předvádí?
Mančaft, který postoupil z pralesu, jsem tipoval tak na tu druhou polovinu tabulky. Jak ale jistě víte, tak fotbal nemá logiku a my se bohužel trápíme na posledním místě v lize.
Váš fotbalový vzor a klub?
Moc to neřeším, protože fotbal hraji pro radost a nic víc. Dnes už bych asi navíc žádný vzor nevymyslel, dříve ano. Musím ale říci, že se mi líbí anglická liga. Ty mančafty tam jedou od začátku až do konce. Na doraz samozřejmě. Jednoduše mám rád, když hráč odevzdá na hřišti maximum. To se mi líbí.
Od dubna letošního roku běží nový fotbalový portál Fotbalunas.cz, který mapuje amatérské fotbalové soutěže. Co na něj říkáte?
Znám ho vlastně jen díky vám. Voláte mně po každém zápase a proto vím, o čem je řeč. Musím říci, že je to na nejvyšší možné úrovni, co se týče amatérského fotbalu. Mám jen slova chvály. Je vidět, že se tomu tady věnujete a sledujete to.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.