Neuvěřitelné!! Vendelin Vavrik střílí góly i v 64 letech!!

V sobotním zápase "C" týmu Telče proti SK Rohozná se zrodila nevídaná věc. Telč před koncem zápasu vedla 3:2, když se zranil jejich hráč Petr Kříž a nebyl schopen pokračovat dále ve hře, muselo přijít na řadu střídání. Na hřiště se tak místo něj dostal 64 letý Vendelin Vavrik, kterému stačili pouhé dvě minuty na to, aby vstřelil gól. I díky jeho gólu si tak Telč pohlídala vedení a dostala se na první místo tabulky. Naše redakce s tímto hráčem udělala rozhovor a ten si můžete přečíst zde. Vendelin se celou dobu při rozhovoru usmíval a působil jako velký pohodář, který bere vše pozitivně a s humorem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vendeline, můžete se nám prosím nejdříve představit, říci nám něco o sobě, co děláte mimo fotbal, jaké jsou Vaše jiné záliby, popřípadě práce?
Takže už jsem v důchodu, občas si chodím pouze přivydělat. Jinak kromě fotbalu chodím hrávat také volejbal, když je čas. V dubnu mi bude 65 let.
Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
Naše mužstvo vstoupilo do zápasu dobře, když jsme se dostali rychle do třígólového vedení . Na konci prvního poločasu se to však zvrtlo a hosté dokázali vstřelit dvě branky. V závěru zápasu si P. Kříž přivodil zranění, a tak mě asi 4 minuty před koncem poslali na hřiště.
Dostal jsem na Vás tip, že jste možná nejstarší střelec v okresních soutěžích, můžete nám popsat Váš gól?
J. Jančo viděl, že jsem si dobře sbíhal a poslal mi míč před bránu, gólman už byl stranou a já dával do prázdné brány. Tohle kdybych nedal, tak se musím hrozně stydět.
Blíží se konec podzimní sezóny, čeká vás poslední zápas v Kostelci a Váš tým je první. Myslíte, že toto umístění udržíte a co říkáte na výkon vašeho týmu?
Samozřejmě se nám umístění líbí. Kostelec si myslím, že bychom měli porazit a udržet se tak v čele tabulky po celou zimní pauzu.
Kdyby vám toto umístění vydrželo i na konci sezóny, šli by jste do vyšší soutěže?
Na postup už by jsme asi nešli, jsme staří páni. Jdeme si o víkendu kopnout, a poté si dát nějaké to pivečko, kořaličku, klobásku..
Co je pro Vás nyní v osobním životě to nejdůležitější?
Ještě se pár let dožít a hlavně tedy to zdraví, to je nejdůležitější.
A co nějaký ten gól ještě?
Tak když přijde dobrá přihrávka, tak třeba bude ještě i nějaký ten gól (smích).
Blíží se nám zimní pauza soutěže, máte nějaké plány na toto volno (například hory...) nebo jak ho hodláte využít?
My chodíme s chlapama každou neděli na fotbálek do haly a když bude čas, tak si dám i ten volejbal.
Zpět k fotbalu. Zkuste zavzpomínat na vaše fotbalové začátky. Kdo vás k fotbalu přivedl, kde jste s ním začínal a kterými týmy jste případně za svoji kariéru prošel?
Fotbal jsem hrál už od mala, ale pouze s klukama na louce u rybníka pro zábavu. Velký fotbal jsem začal hrát až v pozdějším věku, moc týmů jsem nevystřídal, kdysi jsem hrál jednu sezónu za Mrákotín, jinak Telč. Pořádně mě to chytlo až ve 33 letech. Do "céčka" mě přivedl asi před dvěma roky můj spoluzaměstnanec, když jsme se bavili u piva a já se nechal zlákat. Do hry mě posílají podle toho, jak se vyvíjí situace, spíše na pár minut, přece jen už nejsem nejmladší.
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
To ani tak nemám, nyní dostávám 13ku.
Kterého klubu u nás nebo v zahraničí jste největším fanouškem? Popřípadě jaká fotbalová soutěž je Vám nejbližší?
Nejbližší je mi Anglická liga, pokud byl Petr Čech v Chelsea, tak jsem hodně fandil jim. Teď když odešel, tak jí sice přeji i nadále, ale není to už ono. Jinak mě i hodně bere Španělská liga.
Co spoluhráči z kabiny, budou po vás požadovat něco za váš gól?
No, asi budu muset dát suda na ukončení sezóny (smích). Jinak něco už padlo..
Máte nějaký fotbalový vzor?
Z hráčů do pole jsou to samozřejmě Messi a Ronaldo. To jsou opravdu frajeři, kteří umí. Ale vzory už to být nemůžou..
Jsme na konci rozhovoru. Sledujete náš webový portál fotbalunas.cz? Jak jej hodnotíte?
Je to dobré, ale nemám ten internet ještě tolik zmáklí, ale už se to vyhledávání lepší. S počítačem zas tolik problém nemám. Některé výsledky jsou tu bohužel až moc dlouho, ale chlapi v kabině o tomto webu hodně mluví.
Děkuji moc za rozhovor a přeji mnoho zdraví a třeba ještě nějaký ten gól.
Já vám také děkuji a přeji hodně úspěchů pro váš portál a ať je to čím dál lepší.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.