Radek Biško - Naši fanoušci jsou lepším týmem v hledišti v každém utkání

Radek Biško se stal hráčem 11.kola. Radek je hráčem TJ Sokol Družba Suchdol. Když jsme Radka oslovili se žádostí o rozhovor, tak nám samozřejmě rád vyhověl. Pojďme se společně na rozhovor s ním podívat...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za derby v Kutné Hoře. Jak si ho viděl z tvého pohledu?
Z mého pohledu naše jednoznačně zasloužená výhra, za kterou jsme šli jako tým od první do poslední minuty. Všichni jsme chtěli vyhrát a myslím, že to bylo na hřišti vidět. Velký rozdíl byl dle mého názoru v útocích. Zatímco naši ofenzivní hráči většinu míčů udrželi a dokázali ohrožovat branku, hráči Kutné Hory se vpředu prosazovat moc nedokázali. Když už se do ohrožení branky dostali, narazili na výborně chytajícího Michala.
Ta atmosféra musela mrazit. A to jsem viděl pouze fotky.
Atmosféra zápasu byla neskutečná. Myslím, že v divizi se taková atmosféra jen tak nevidí. Abych řekl pravdu, ani ve třetí lize jsem takovou atmosféru nezažil. Návštěva byla rozhodně větší, než jsem čekal. Sice jsme měli zprávy o tom, že dorazí dost lidí, ale můj odhad bylo něco kolem čtyř stovek.
Že prý byli Vaši fanoušci lepším týmem i v hledišti. Je to tak?
Naši fanoušci jsou lepším týmem v hledišti v každém utkání. V naší divizi jsem lepší fanoušky neviděl. Ale to jak byli připraveni na derby, klobouk dolu. Byli naším dvanáctým hráčem, rozhodně mají velký podíl na naší výhře.
Dle nezaujatých lidí jsi podal životní výkon. Cítil jsi to tak?
Životním výkonem bych to asi nenazýval :-) Z mého pohledu jsem odehrál lepší zápasy. Ale v poslední době většinou ze hřiště odcházím s dobrým pocitem. :-) V tomto zápase ale podali výborný výkon všichni kluci, takže my vzadu zase až tolik práce neměli.
Ze začátku podzimu to byla samá remíza. Čím to bylo?
Ze začátku sezony jsme měli trochu problém se střílením branek. Jinak si myslím, že jsme v těch zápasech byli ve hře lepším týmem. Dost nás taky mrzí ty prohrané penalty, v těch se musíme zlepšit.
Řekl bych, že od té doby co máte nového stopera Hendrycha, se Vám daří.
Rozhodně, jak herně tak i výsledkově. Během čtyř zápasů co nastoupil, jsme obdrželi pouhé dvě branky. Navíc proti Kutné Hoře v posledních minutách, když už se asi všichni viděli na pozápasových oslavách :-). Přinesl do týmu obrovskou zkušenost a klid, to je vidět nejenom v obraně, ale na hře celého týmu.
Jak se ti vedle něj hraje?
Mě se vedle Héni hraje dobře, řekl bych, že jsme ani neměli problém se sehrát. Myslím, že o sobě na hřišti víme. Doufám, že to vidí podobně :-)
Hraješ ve stoperské dvojici, anebo piluješ lajnu? Někdy mi to není jasné. :-)
V Suchdole hraju zatím jen stopera, ale třeba mě trenér ještě překvapí :-) Jinak dřív jsem v Kolíně hrál spíše na kraji obrany, občas i v záloze.
Máme za sebou skoro celý podzim. Jak se ti jeví kvalita Divize C.
Já jsem Divizi C hrál několik let už za Kolín, takže jsem už před sezonou měl představu o náročnosti soutěže. Podle mě je to nejkvalitnější Divize a není v ní slabých soupeřů. Oproti Krajskému přeboru je to rozhodně skok a to co nám tam procházelo, tady soupeř většinou potrestá.
Jsi v nejlepším fotbalovém věku. Kam až sahají tvé fotbalové ambice?
S věkem problém nemám, ale s časem :-). Asi před dvěma lety jsem se rozhodl dát přednost práci před fotbalem a byl to i jeden z důvodů proč jsem přišel do Krajského přeboru do Suchdola. Po postupu jsem měl trochu strach z toho, jak to půjde kombinovat z Divizí. Takže moje fotbalové ambice, hrát nejvýš jak jen mi to čas dovolí :-).
Jsi soutěživý typ? Líbí se ti takové soutěže, jako je třeba tato o hráče kola?
Soutěživý typ jsem, v zápasech i na trénincích chci vždy vyhrát. Soutěž o hráče kola je určitě dobrý nápad a zpestření. V týmech se vybere alespoň o něco víc do kasy :-)
Vypadá to, že jsi tvrdý fotbalista. Bolí soupeře střety s tebou? Nebo to je jinak?
Tak na to mám přesně opačný názor :-) . Podle mě jsem ve stoperské dvojici vždycky ten hodnější. Z mého pohledu dost těžím z rychlosti a díky tomu velkou část soubojů ani nemusím podstoupit. Samozřejmě ale se snažím víc ran rozdat než inkasovat a když je zapotřebí, soupeře souboje se mnou i bolí.
Pár žlutých už taky máš na kontě…
Pár ano, v této sezoně tři? Čtyři? Abych se přiznal, nemám moc přehled.
V příštím kole hostíte Živanice. Poraď nám recept na tři body :-)
Já soupeře moc nesleduju, vždycky se o nich něco dozvím až od trenéra. Ale vím, že Živanice patří k nejlepším mužstvům Divize C. Z toho pohledu to bude asi těžší utkání, než z Kutné Horou. Pokud k zápasu přistoupíme stejně zodpovědně, tak nepochybuju o tom, že budeme úspěšní.
Popiš nám ve zkratce svou dosavadní kariéru.
To ani nemusí být ve zkratce, protože jsem mnoha kluby neprošel :-). S fotbalem jsem začínal v Kolíně, kde jsem hrál celou fotbalovou kariéru, až na půl roční hostování v Polepech u Kolína kde jsem hrál Krajský přebor. V Kolíně jsem zažil jedno z nejúspěšnějších období klubu, kdy jsme postupně postupovali z Krajského přeboru až do FNL. No a nyní jsem v Suchdole, kde shodou okolností zažíváme také nejúspěšnější období.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.