Vstřelil rozhodující gól Spartě Praha, teď pomáhá Prlovu. Seznamte se s hráčem kola Petrem Novosadem

Pětkrát v posledních šesti kolech se Prlovu podařilo zvítězit, jak v rámci 1.B třídy tak i v naší anketě o nejlepšího hráče kola. Tentokrát se jím zaslouženě stal záložník Petr Novosad, který během prvního poločasu vstřelil hattrick, čímž výrazně pomohl k drtivé výhře 4:0 nad Ratiboří. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratulujeme Ti k vítězství v anketě. Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky? Co na toto ocenění říkáš?
Ano věděl jsem o zařazení do jedenáctky kola, protože někteří spoluhráči to pravidelně sledují a vždy informují o každém zařazení některého spoluhráče. Mě každé ocenění vždy potěší, ale nejen i ve fotbale.
Jsi již v pořadí šestým hráčem Prlova, který během jedenácti kol v naší anketě zvítězil. Nezačíná Vás toto hlasování už nudit, když je téměř dopředu jasné, kdo zvítězí? 
Ohledně nudy v hlasování je spíš otázka na příznivce/kyně ostatních klubů, kteří své ,,ovečky“ moc nepodporují v této anketě.
Podařilo se Vám zvítězit i o víkendu na hřišti Ratiboře. Jak zápas probíhal? Zkus nám popsat své vstřelené branky. Ještě jednou je třeba podotknout, že se Ti povedl vstřelit hattrick během neuvěřitelných třinácti minut!
Zápasy nižších soutěží rozhoduje hlavně proměňování šancí, což se nám v Ratiboři podařilo během těch 13. minut hned třemi brankami, což výrazně ovlivní další průběh zápasu, který nebyl, tak jednoznačný, jak výsledek naznačuje. Ale soupeře jsme do výraznější šance nepustili, až na tu hlavičku při konci zápasu. Hra se odehrávala především uprostřed hřiště. U první branky jsem po přihrávce z pravé strany před šestnáctku dostal více prostoru ke střele, kterou brankář vyrazil před sebe a já ji dorazil. U druhé branky jsem si naběhl před branku na přízemní centr J. Hajdy, kterou jsem umístil k tyči. A třetí gól padl po individuálním školení obránců jeden na jednoho opět od J.Hajdy, kde mně špičkou přiťuknul míč do malého vápna a já ho opět doklepl do sítě. A hattrick za 13. minut ? Kolikrát hráči za těch třináct minut tři vyložené šance nepromění, takže jsme zase u proměňování šancí, tedy produktivitě.
Zdá se, že po nezdařeném úvodu do sezony jste se konečně výsledkově zvedli. Věříš v udržení se v 1.B třídě?
Já nevěřím nikdy v nic, ale myslím si, že se záchranou nebudeme mít určitě problém, pokud se nám vyhnou větší zranění.
Pojďme k Tvým začátkům. Kdy a kde si s fotbalem začínal? Jaká máš za sebou angažmá?
Začínal jsem jako každý, na plácku za domem v Pozděchově, a následně ve Vsetíně, kde jsem také v šesti letech začal hrát za tehdejší místní Zbrojovku, následoval Gottwaldov, dorost Vítkovice, vojna Hranice a Slavičín, opět Vsetín, Zlín, Olomouc, Zlín, Wloclawek / PL, Hlučín, opět Vsetín, Kateřinice a od léta 2014 Partyzán Prlov.
Kde se Ti zatím hrálo nejlépe a na které působiště naopak nevzpomínáš v nejlepším?
Nejlépe bylo ve Vsetíně a Zlíně, nejméně asi v Olomouci.
Na jaký moment nejvíce vzpomínáš ze svého působení ve Zlíně?
To je jasné. Bylo to vítězství na hřišti Sparty Praha, kde jsem dal rozhodující gól na 1:0.
V Prlovu patříš mezi nejstarší a nejzkušenější hráče. Jak se Ti hraje po boku mladých?
Po boku mladých se mně hraje dobře, protože když už nemůžu nebo se mně nechce, tak tam pošlu zpátky mladého, ten musí moct vždy (usměv). Dělám si legraci. V Prlově jsou na dnešní mladou generaci skromní, pohodoví kluci, kteří výborně drží pospolu ve výborné partě, samozřejmě s námi o něco MÁLO dříve narozenými (smích).
Do kdy plánuješ bavit diváky, než pověsíš kopačky na hřebík?
Končit budu až co zdravotní stav dovolí. Klidně překonám našeho prlovského rekordmana M. Sochoru st., který hrál občas snad ještě v 56 letech, ale nebude to lehké (smích).
Petře, máš nějaký fotbalový vzor a oblíbený sportovní klub?
Oblíbený klub v Česku mám Viktorii Plzeň, v zahraničí mám dlouhodobě Real Madrid.
Jak se Ti daří skloubit pracovní a osobní život s fotbalem v Prlovu?
Skloubit pracovní život a fotbalový mně teď moc nejde, protože nestíhám přes týden tréninky, takže musím v zimě něco naběhat, abych z toho mohl celý rok pak těžit.
O víkendu hrajete na domácí půdě proti Prostřední Bečvě. Bečva je hodně nepříjemným soupeřem a i přes ne příliš vyrovnané výkony je zatím na třetím místě v tabulce. Co od zápasu očekáváš?
Od následného zápasu neočekávám nic lehkého, každý zápas je jiný, bude záležet na chybách a jejich následného potrestání, jinak zápasy jsou vesměs herně vyrovnané. Víc nic, nechci dopředu prozrazovat, co víme nebo co chceme hrát.
Blížíme se ke konci, a tak přichází na řadu klasická otázka. Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz? Co na něj říkáš? Vylepšil bys na něm něco?
Váš portál vzhledem ke špatnému signálu moc nesleduji, vše infa dostavám od spoluhráčů.
Děkujeme za rozhovor a ať se Ti i nadále daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.