ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 12.kolo Vysočina | 1.B třída sk. A, 2015-2016

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Vítězem se stal Zbyšek Tržil z Košetic! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zbyšku, byl jste fanoušky fotbalunas.cz zvolen hráčem 12. kola I.B třídy sk.A. Zkuste si vzpomenout na víkendové utkání a zhodnoťte ho z Vašeho pohledu.
O víkendu jsme zavítali na neoblíbené hřiště Lípy, proti které se Košeticím venku příliš nedaří. Já osobně byl v Lípě, asi jako všude, poprvé. Utkání bylo poměrně vyrovnané, Lípa hrála v první půli z kopce, možná proto měla trochu více ze hry. My jsme chtěli hrát svoji hru, tedy fotbal ze zajištěné obrany, žádné nákopy. Poměrně brzy se našemu "Panu Kapitánovi" Tomáši Vejsadovi podařila dát první branka, pro domácí dost smolná. Hodně černé práce přitom odvedl šikovný Pavel Paťha. Lípa však mohla vzápětí reagovat vyrovnáním z pokutového kopu, kdy smolně faulovala legenda Košetického fotbalu Vladimír Vlk. Tento moment ale bravurně vyřešil náš vynikající brankář Honza Jíša, který si poradil i s dorážkou. Za chvíli nás poslal rozhodčí do deseti, když asi správně vyloučil jinak skvělého Aleše Vejsadu. Byla 25. minuta a před námi těžký úkol, udržet vítězný výsledek. To se nám nakonec podařilo díky výbornému týmovému výkonu celého našeho družstva. Lípa produkovala jen ojedinělé nákopy, se kterými si naše obrana v čele s vyčnívajícím Zdeňkem Sukem hravě poradila. Dokonce jsme mohli díky standartním situacím v první půli či ojedinělým brejkům z kopce v půli druhé zvýšit vedení. Největší naší šanci první půle však nevyřešil dobře v poslední době výborně hrající Lukáš Kubů. V druhé půli se na hřiště dostali kromě brankáře Honzy Duffka (ten je společně s Tomášem Bejčkem strůjce vzestupu našeho béčka ve čtvrté třídě) všichni naši náhradníci. Tomáš Kadlec, Leoš Hanousek i Martin Sovka by normálně hráli v základu, ale vítězná sestava se nemění. V nastavení ještě famózně potvrdil naši výhru Pavel Papež, pro něhož to bylo zasloužené osvobození z brankového půstu. Nerad bych zapomněl poděkovat všem Košetickým fanouškům, kteří nás do Lípy přijeli podpořit a s nimiž jsme mohli vítězství náležitě oslavit..
Je to pro Vás už druhá výhra této sezóny. Co na to říkáte?
Mám štěstí na hlasující přátele. Vyhrát by si ale určitě zasloužili jiní, jak z našeho, tak z ostatních týmů.
Máme před sebou konec sezóny Jak jste spokojený s Vaším průběžným postavením v tabulce a jaké byste si představoval na konci sezóny?
S naším postavením v tabulce jsem velice spokojený, určitě jsme nečekali, že budeme po 12-ti kolech druzí. Možná to ale mohlo být ještě lepší. Určitě jsme měli porazit Štoky, neprohrát v Mírovce a vyhrát v Tisu. Ale na druhou stranu jsme šťastně porazili Kostelec, Herálec a Lípu. Takže asi spravedlivě jsme tam kde jsme. Na konci sezóny bychom byli rádi asi do pátého místa. Stát se aspoň půlmistrem by nebylo vůbec špatné ;-)
Koho tipujete na postupujícího do 1.A třídy? Nebo věříte svému týmu, jehož pozice se po ztrátách Mírovky zlepšila?
Netipnu si nikoho, má na to včetně nás prvních šest týmů. Ale záleží na momentální formě, docházce, zdraví, psychice. Na každého může přijít krize.
Na chvíli odběhneme od fotbalu. Když jsme spolu minule dělali rozhovor, čekali jste s manželkou druhého potomka, tak už je na světě? :)
Ano je, syna Jonáše jsem se spoluhráči a fanoušky oslavil kapitánskou páskou, gólem a hlavně prvními třemi body z venku při vítězství v Budíkově. Již se o tom v jednom z minulých rozhovorů zmínil talentovaný mladíček našeho týmu Kuba Vlk.
Už jste se natrvalo usadil v Košeticích po přesunu z Prahy?
Jestli myslíte fotbalově, tak doufám, že ano. Jinak než s manželkou dostavíme, dočasně bydlíme v Onšově, malebné vesničce kousek od Košetic.
Blíží se nám zimní pauza soutěže, máte nějaké plány na toto volno (například hory...) nebo jak ho hodláte využít?
Určitě dokončit nové bydlení, usadit se v nové práci, věnovat se rodině. Na nějaké hory bude snad prostor příští zimu.
Zpět k fotbalu. Jste nejlepším košetickým střelcem, přitom jste v týmu nováček. S osmi brankami se také s dalšími třemi hráči dělíte o 3. příčku celkových střelců. Jak se s touto rolí zakončovatele perete popřípadě co na ní říkáte?
Jako nováček se s touto rolí peru těžce, vůbec bych něco takového nečekal, ale jsem rád, že to tam zatím padá a že z toho těžíme výsledkově jako tým. Doufám, že to tam bude padat stále a budeme našim fanouškům dělat jenom radost.
O víkendu vás čeká souboj s Černíčem, který je nevyzpytatelným soupeřem, jak se těšíte a jaký očekáváte výsledek?
Jak říkáte, Černíč je dle výsledků opravdu hodně nevyzpytatelný nováček soutěže. Těším se moc a doufám, že zvítězíme. Je to letos naše poslední domácí utkání, měli bychom udělat pěknou tečku za podzimem. Už kvůli všem, kteří se o košetický fotbal starají a zajímají.
Máte nějaké oblíbené číslo dresu?
Dlouho jsem nosil jedničku, pak ke mě neodmyslitelně patřila devítka. Ale celý život jsem hrál malý fotbal se čtrnáctkou, tak jsem rád, že ji můžu oblékat teď a tady v Košeticích.
Jako dvojnásobnému vítězi hráče kola, bude muset být odměna pro své spoluhráče značně vyšší než v prvním případě. Myslíte, že vám to spočítají?
Tak určitěé. Vstupné na dokopnou bude u mě patrně vysoké...
Jsme na konci rozhovoru. Děkuji a přeji hodně štěstí ve fotbalovém i rodinném životě. A třeba zase někdy :)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.