Byl to můj asi nejpovedenější zápas na podzim, prohlásil Marek Nesiba

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratulace k výhře a Vašemu výkonu. Jak zápas probíhal z Vašeho pohledu?
Děkuji. Výhra se nerodila vůbec lehce a domácí podávali dobrý výkon. Hodně jsme vzadu chybovali v rozehrávce a Stařeč žádnou z chyb naštěstí nepotrestala. Nám se naopak povedla jedna dobrá kombinace a v poločase jsme vedli. Po většinu druhé půle nás Stařeč přehrávala, my ustáli pár šancí a z brejků přidali druhý gól. Dalo by se říct, že to bylo pro nás těžší utkání jak se Studencem, pro mě určitě.
Trenér Bohuslav Veverka se nechal slyšet, že jste byl rozhodujícím faktorem pro výhru ve Stařeči. Co říkáte na svůj výkon?
Pokud to říká trenér, tak s ním nemohu přít. Byl to můj asi nejpovedenější zápas na podzim a jsem rád, že jsem se podílel na výhře. Čistě konto není samozřejmě jen mou zásluhou, ale celé obrany. Svůj výkon musím potvrdit v dalších zápasech, mohu udělat hloupou chybu a bude jedno, jak jsem chytal ve Starči.
Jste už čtvrtým hráčem Třebelovic, který ovládl anketu o hráče kola. Posíláte si hlasy navzájem, nebo čí je to zásluha?
Asi to bude zásluha převážně spoluhráčů. Já jsem si osobně hlas neposílal, měli by se sem dostávat i hráči jiných týmů.
Třebelovicím to v této sezóně zatím šlape a jste první tým, co dokázal oloupit Studenec o všechny body. Slavilo se po tomto zápase hodně?
Shodou okolností měl ten večer po zápase rozlučku s kariérou Jarda Šimka, tak tam většina hráčů poseděla. Výhru nad Studencem ale nijak nepřeceňujeme, tedy alespoň já ne.
Jaká je nálada v kabině, když jste na třetím místě? Jsou ambice Třebelovic vyšší nebo panuje s aktuálním umístěním spokojenost?
Pokud nejste první, tak nemůžeme být úplně spokojeni. Mně přijde naše postavení přiměřené našim výkonům. Ze začátku podzimu jsme vyhrávali často o gól a měli štěstí, že jsme neztráceli. Naopak při našich prohrách jsme podávali bídné výkony.
Teď s pojďme podívat do Vašeho soukromí. Prozraďte, co děláte nebo kde studujete?
Jsem ještě student a studuji finanční matematiku na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity.
Popsal byste nám vaši fotbalovou kariéru?
Ta není nikterak zajímavá. Od mladších žáků až po muže hraji v Třebelovicích a většinu času jsem byl bez konkurenta. Do brány jsem se dostal asi tak, jak skoro každý brankář – v poli mu to moc nešlo.
Jak trávíte volný čas a jaké máte koníčky?
Rád chodím s kamarády po zábavě, ať už jsem doma nebo v Brně. Dále se dívám na celkem dost seriálů a sleduji podrobně sportovní dění. Nejvíce sleduji anglickou ligu a hokejovou NHL, momentálně mě baví ragbyové mistrovství světa, je to skvěla a férová podívaná, tento sport je v mnohém daleko před fotbalem.
Oblíbený klub a fotbalový vzor?
Oblíbený klub už je pěknou řadu let Arsenal, sleduji všechny jeho zápasy a znám jeho rozpis zápasů lépe než ten náš v Třebelovicích. Samozřejmě prožívám i zápasy naší reprezentace. Že bych měl nějaký vzor, kterému bych vzhlížel, to asi ne. Nejoblíbenější brankářem je určitě Petr Čech, jehož výkony sleduji a jsem rád, že od léta hraje konečně v klubu, kterému se dá fandit.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Nějaký rituál, který opakuji každý zápas nemám. Pokud jsem nějaký měl, tak nevydržel déle jak pár zápasů.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek?
Z našich zápasů žádné velké zážitky nemám. Více si jich užiji při sledování fotbalu, v poslední době například výhra Arsenalu v FA Cupu nebo postup naší repre na EURO.
Příští kolo máte doma Okříšky. Co od zápasu čekáte?
Hrajeme doma a jsme v tabulce nad Okříšky, tak nemůžeme chtít nic jiného než výhru. Určitě to nepůjde samo a nebude to jednoduchý, ale jinak než se třemi body v tabulce neposkočíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.