Václav Čihák - Rozený kanonýr určitě nejsem

Václav Čihák ze Lhoty pod Libčany se stal hráčem vloženého 15.kola. Vašek dal dva góly do sítě Jeníkovic a rozhodl tak o výhře svého týmu. Navíc se s jedenácti vstřelenými góly vyhoupl do čela tabulky střelců. Vaška jsme pro Vás vyzpovídali a zde si můžete přečíst jeho odpovědi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas v Jeníkovicích, zkus ho popsat z tvého pohledu.
Zápas to byl velice těžký už jen kvůli terénu, jaký v Jeníkovicích mají a taky jsme všichni měly v hlavách porážku 5:1, kterou jsme tam hned v prvním kole utrpěli. Přesto že jsme v zápase neproměnili několik šancí, tak se nám povedlo dvě proměnit a soupeře jsme ani k ničemu nebezpečnému nepustili, takže to naštěstí stačilo.
Dal jsi dva góly. Popiš nám, jak padly.
Tak první gól. Domácí po nepřehledné situaci v malém vápně odkopli balon pouze zhruba na vápno, kde jsem vystřelil a spadlo to tam naštěstí. A druhý gól, kdy jsem šel sám na brankáře a udělal jsem mu kličku a tak už nebyl problém vsítit.
Že prý gólů jsi mohl vstřelit víc.
Je to pravda těch gólu tam mohlo být mnohem více, ale bohužel se nepodařilo vstřelit další.
Vedeš tabulku střelců s 11 góly. Co na to říkáš?
Tak je to určitě pozitivní věc, ale moc tohle nesleduji. Budu rád, když budeme jako mužstvo vyhrávat a je jedno kdo ty góly dá.
Jsi rozený kanonýr?
Rozený kanonýr určitě nejsem. Vlastně hrát ve hře jsem začal až někdy v 16. letech kdy jsem se vrátil do Lhoty. Do té doby jsem byl brankář.
Všichni Vás pasují na roli kandidáta na postup. Už se tomu nebráníte?
Postupu jsme se nikdy nebránili, ale jsme teprve v půlce sezony, která ještě bude hodně dlouhá a zatím to vypadá, že to bude dlouhý boj do posledních kol s Libřicemi.
Dokonce i z Libřic říkali, že máte lepší mužstvo. Je to možné?
Tak nevím, jestli máme lepší mužstvo, ale vždycky se stejně rozhoduje až na hřišti a hrajeme ještě proti Libřicím tři utkáni a tam se podle všeho rozhodne, jak bude tabulka vypadat dál.
Těšíš se na poslední kolo právě v Libřicích?
Do Libřic se i těším! Tam se ukáže, kdo přezimuje na prvním místě tabulky.
Vypadá to, že jste to letos vzali za správný konec. V minulé sezoně Lhota na spodních příčkách a teď boj o postup. Co jste změnili?
Do Lhoty se vrátilo pár kluků, co jsme byli různě na hostování s jediným cílem. A to zvednout fotbal ve Lhotě! Takže to bych asi nazval tou změnou. I role trenéra vypadá, že se povedla obsadit dobře, takže budeme všichni rádi, když v tom budeme pokračovat.
Jsi mladý hráč. Jaké jsou tvé fotbalové ambice?
Mladý hráč ano, ale pro mě je nejdůležitější, aby to fungovalo ve Lhotě, a na nějaké ambice nekoukám.
Teď proti Černilovu to byla docela bída. Co se zadrhlo?
Tak Černilov je podle mého, nejlepší soupeř, proti kterému jsme hráli. Pro mě je to překvapení, že jsou, až na místě v tabulce kde jsou. Už tam, kdo byl na tom zápase, tak viděl, že jsme měly hodně co dělat, aby se vyhrálo. No a teď doma se to jen potvrdilo. Co nás určitě opět mrzí, jsou šance, které se neproměnily. A že jich nebylo málo, bohužel nám taky několik hráčů chybělo a je potřeba taky ještě vyzvednou našeho brankáře, který v druhém poločase chytil velmi dobré šance hostů.
Umíš oběma nohama?
Většinou teda kopu pravou ale, když už to mám na levou tak se to vůbec nebojím zkusit. Zrovna v Jeníkovicích tam první gól padl levou nohou.
Máš rád situace jeden na jednoho? Nebo raději řešíš vše přihrávkou?
Tohle se nedá takhle říct. Vždycky se člověk rozhodně z ničeho nic, jestli je lepší přihrát, nebo zkusit jít sám.
V minulé sezoně jsi hrál v Syrovátce. Jsi ve Lhotě spokojen?
Ve Lhotě jsem určitě spokojen. Jsem velmi rád, jak se to ve Lhotě vyvíjí všechno, ale na hostování v Syrovátce vzpomínám velmi rád. Jelikož tam je výborná parta, což se ukázalo v celé sezoně, kdy jsme dokázaly vyhrát 4. třídu a postoupit do 3. třídy.
Popiš nám ve zkratce tvou dosavadní fotbalovou kariéru.
S fotbalem jsem začínal tady ve Lhotě, kde bydlím a později jako brankář jsem odešel do žáků a do Mladšího dorostu Olympie HK odkud jsem šel do FK Pardubice no a z Pardubic jsem už poté šel zpátky do Lhoty, kde už jsem začal hrát v poli a dokonce si připsal i start v divizi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.