S prvním místem jsme spokojeni, říká Radek Janalík

Přinášíme vám rozhovor s hráčem kola Radkem Janalíkem. Brankář Holešova se zkušenostmi z vyšších lig se s našímu webem podělil o své hodnocení zápasu proti Morkovicím a také celé podzimní části.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, gratulujeme vám k vítězství v anketě. Co na toto ocenění říkáte?
Dobrý den, za nominaci děkuji. Ocenění je taková třešnička na dortu konce podzimní sezóny.
Proti Morkovicím jste udržel nulu, jak moc vás soupeř zaměstnal?
Byl to zápas o mistra podzimu, takže to tak i vypadalo. Zápas se odehrával mezi šestnáctkami obou soupeřů a byl plný osobních soubojů. Když se ale vrátím k otázce, tak kdo zápas viděl je nejspíš překvapen, že jsem se stal hráčem kola, protože na mě nic nešlo.
Po konci podzimu můžeme zkusit i trochu bilancovat. S prvním místem bude v Holešově zřejmě vládnout spokojenost, je to tak?
Máte pravdu. Musíme být určitě spokojeni, i když na můj vkus těch ztrát bylo až moc.
Jak se jako brankář díváte na 24 branek, které jste obdrželi?
Je to strašné číslo. Tolik branek jsme zhruba dostali za celou loňskou sezonu, takže víme na čem pracovat. Je to hlavně má vizitka, takže tady spokojenost určitě nepanuje.
Proti kterému týmu se vám osobně chytalo nejhůře?
Výlet do Rožnova skončil tragédií. Šest obdržených gólů ze sedmi střel na bránu mluví asi za vše.
Překvapil vás některý tým svým umístěním nebo hrou?
Vyzdvihl bych hru Baťova, umístění Fryštáku, také Boršice hrají kvalitní fotbal, ale tam to pro mě není velké překvapení. Naopak zklamáním je pro mě hra Slušovic a Napajedel. Vyšší umístění v tabulce bych čekal od Luhačovic.
Prošel jste několika kluby, můžete nám je přiblížit?
Ve dvanácti letech jsem přestoupil z Holešova do Zlína, kde jsem chytal žákovské soutěže, celostátní dorosteneckou ligu, trénoval se zlínským áčkem a nastupoval za juniorku. Poté jsem odešel na hostování do Spartaku Hulín, kde jsme po prvním roku mého působení postoupili z divize do MSFL, takže nebyl důvod něco měnit a zůstal jsem tu tři sezóny. Poté z Hulína do konkurenční Slavie Kroměříž, kde své působení hodnotím ztrátou radosti z fotbalu. Poté přes krátké působení v Tovačově návrat domů do Holešova. Vedení a klukům za přestup zpět do Holešova chci poděkovat, protože díky nim jsem fotbal začal dělat opět s láskou.
Jaké jste si odnesl zkušenosti nebo zážitky z těchto klubů, které hrají vysoké soutěže?
Získal jsem spoustu zkušeností. Vyšší soutěže jsou fyzicky i takticky náročnější, hodně jsem se toho naučil a teď se to snažím prodávat v Holešově. Mezi největší zážitky patří se Zlínem turnaj v Brazílii a s Hulínem pohár proti Sigmě Olomouc, kde bylo asi 2500 diváků.
Máte oblíbeného brankáře, nebo řekněme nějaký vzor?
Řekl bych, že každý nějaký vzor máme. Pro mě je to Iker Casillas.
Podzimní sezóna skončila, budete teď od fotbalu odpočívat?
Odpočívat budu, ale nějaký ten pohyb pro udržení kondice si dopřeju. Hraju futsal za tým plný kamarádů, kteří mě nechají v útoku střílet nějaké ty góly, když se zadaří. Abych nezapomněl, název týmu je BIANCONERI, který tímto zdravím.
Kdy vám začne zimní příprava?
O tom teď nechci ani slyšet (smích). Ale tuším, že to tréňa zvolí začátkem ledna.
Chcete na závěr někoho pozdravit?
Rád bych pozdravil celý můj mančaft, díky kterému se tento rozhovor uskutečnil. Dále přítelkyni a ségru, která je mým snad největším fanouškem a samozřejmě kamarády.
Děkuji za rozhovor.
Také díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.