Rozhovor s nejlepším hráčem 14. kola Radkem Kostkou!

Hovězí v předehrávce jarní části deklasovalo Hutisko-Solanec 6:0. Jedním gólem přispěl obránce Radek Kostka, který také společně se spoluhráči zvládl udržet proti ofenzivnímu soupeři čisté konto. Radek zvítězil v naší anketě před spoluhráčem Ondřejem Šrámkem, jemuž se ve zmíněném zápase podařil vstřelit hattrick a před brankářem Prostřední Bečvy Alešem Jurajdou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, gratulujeme Ti k vítězství v naší anketě. Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky kola? Co na toto ocenění říkáš?
Děkuji za gratulaci. Ano, o zařazení do jedenáctky kola jsem věděl, výsledek mě velmi překvapil.
V zápase s Hutiskem jsi ve 13. minutě zvyšoval už na 3:0, nakonec se vám podařily vsítit ještě dvě branky. Jak zápas probíhal z Tvého pohledu? Zkus nám také popsat, jak ses trefil za Hrabčákova záda.
Člověk by řekl za stavu 0:3, že to je pohodový zápas...ale ono to bylo trochu jinak. Myslím si, že i když jsme brzo vedli a vyhráli poměrně vysoko, výsledek neodpovídal průběhu utkání. Soupeř z Hutiska se i za stavu 0:3 ukázal jako velmi kvalitní soupeř. Jedním z rozhodujících momentů byl zákrok Jirky Rovenského, když ho trefili z penalty :-) Celý zápas, předváděl skvělé zákroky, takže velký podíl na výhře má právě on. Začátkem druhé půle se podařilo celkem brzy Ondrovi Šrámkovi dokončit hattrick a tím i přinést větší klid na naše kopačky...Můj gól na 0:3 byl jeden z těch šťastnějších. Po zahrávaném rohovém kopu se odražený míč dostal přímo přede mě a já měl již snadnou pozici.
Téměř celý podzim se s Kateřinicemi předháníte o první místo, Hovězí však nakonec díky některým špatným výsledkům (např. domácí prohry s Vizovicemi a Prlovem) přezimuje na průběžné 2. příčce tabulky 1.B třídy. Jak bys podzimní část zhodnotil? Panuje v šatně spokojenost nebo myslíte na ty nejvyšší místa?
Ano, tyto dva zápasy se nám moc nepovedly už jenom proto, že jsme hráli doma. Hovězského fanouška jsme nepotěšili. Soupeřům obou celků se povedlo to, co nám ne, a to dát branku. Myslím si, že druhé místo v tabulce je velmi pěkné. Na začátku sezóny nepočítal nikdo s tímto výsledkem, takže určitě spokojenost. Doufám, že na jaro bude míň marodů a podaří se nám navázat na podzimní výkony.
Jak bys zhodnotil své vlastní výkony na podzim?
Těší mě, že jsem se po dlouhém zranění zapojil opět do kádru. Takže z mojí strany jsem rád, že zase můžu hrát fotbal. Jinak mé výsledky jsou hodně závislé na kolektivu a ten si myslím, že máme jeden z nejlepších. Nemyslím jen hráče samotné, ale také náš vedoucí mužstva Libor Bláha je nedílnou součástí týmu, samozřejmě i náš trenér Roman Zámečník (Pedro).
Radku, zkus nám říct, kdy a kde jsi s fotbalem začínal a jaká angažmá máš za sebou.
K fotbalu mě přivedl můj otec, který jakožto bývalý fotbalista měl k tomuto sportu velmi blízko. S fotbalem jsem začal už v 6 letech za klub Sokol Hovězí, kde jsem zůstal doposud. Angažmá jsem měl jen jedno a to v mládežnických kategoriích za Vsetín, ale netrvalo to dlouho.
Máš nějaký sportovní vzor a oblíbený klub?
Nemám žádný sportovní vzor, ale líbil se mi styl, jakým působil na hřišti Ronaldinho. Oblíbeným klubem je pro mě Barca.
Míváš před zápasem nějaký speciální rituál?
Nemám žádný speciální rituál. Snad jen, že mým tradičním číslem na dresu je č. 12.
Vedle koho sedáváš v šatně a s kým nejvíce vycházíš?
Vedle mě sedává Pedro. V šatně si rozumím se všemi velmi dobře.
Sledoval jsi kvalifikaci na EURO 2016, které se bude konat ve Francii? Svým postupem překvapily například reprezentace Albánie, Severního Irska, Slovenska, ale třeba také prvenství České republiky v dost nabité skupině. Naopak nepostoupilo například Nizozemsko či Srbsko. Co tě na kvalifikaci nejvíce překvapilo?
Ano sledoval, už se nemůžu dočkat samotného šampionátu. Nejvíce mě překvapilo družstvo Nizozemska. Slovenský tým hrál v úvodu ve vynikající formě, překvapili mě, jak si zkomplikovali závěr.
Radku blížíme se ke konci, a tak přichází na řadu klasická otázka. Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz? Co na něj říkáš? Upravil bys na stránkách něco?
Webové stránky vypadají skvěle, líbí se mi styl, jakým prezentuje místní fotbal.
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Takže ještě jednou bych chtěl poděkovat všem za jejich hlasy. Také chci poděkovat za podporu rodině a své přítelkyni.
Radku, děkujeme za rozhovor a ať se Ti i nadále daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.