Již podruhé se v této části sezóny stal Lukáš Dirga hráčem kola a rozpovídal se o zajímavých tématech.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Lukáš Dirga! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stal jste se za krátkou dobu podruhé hráčem kola, nezevšednělo Vám to?
Musím říct, že určitě ne. Vítězství mě moc potěšilo a samozřejmě si jej vážím, i když bych jej raději vyměnil za vítězství v posledním utkání.
I přes Váš hattrick jste se Smíchovem prohráli. Kde hledat chybu?
Zápas se nám herně příliš nepodařil. Narazili jsme na opravdu velmi kvalitního soupeře. Smíchov měl celý zápas herní převahu, dobře kombinoval, měl lepší pohyb. My jsme v prvním poločase velmi dobře bránili a soupeře nepouštěli do mnoha vyložených šancí a sami se dostávali do nebezpečných situací, ale bohužel se nám podařilo proměnit pouze jednu z nich. Ve druhém poločase se nám podařilo dostat dvakrát do vedení, které jsme však ani jednou příliš dlouho neudrželi. Zápas jsme nezvládli zejména po taktické stránce, kdy jsme hráli druhý poločas vyloženě naivně a lehkovážně a soupeř nás za naše chyby trestal. Po skončení první půle jsme navíc museli dvakrát vynuceně střídat obránce Tomáše Rojíka a záložníka Jakuba Hrbáčka, což naší hře také neprospělo. Významným faktorem byla bezesporu absence našich klíčových hráčů, kdy nám chyběl klid v rozehrávce, přehled ve hře a velké zkušenosti stopera Tomáše Štveráka a záložníka Martina Schumanna a ve druhém poločase nám scházel v některých situacích důraz mého parťáka z útoku Martina Seidla. Nechci se však na nic vymlouvat. Smíchov byl jednoduše v zápase lepší a já bych mu chtěl pogratulovat k zisku zasloužených tří bodů.
V městském přeboru jste po dvanácti kolech zaznamenal jedenáct tref. Necítíte se na vyšší soutěž?
Já jsem vyšší soutěže hrál v dresu Horního Slavkova (krajský přebor), ale musím říct, že mě samotného kvalita plzeňského městského přeboru překvapila a měl jsem tu čest si zahrát proti řadě skvělých fotbalistů. Já sám nyní ambice na to hrát vyšší soutěž nemám a pokud k tomu dojde, tak v případě postupu Unionu do B třídy (smích). Já jsem v Unionu spokojený a neplánuji přestoupit.
Jste spokojený s dosavadním umístěním Unionu?
Páté místo není žádná tragédie, ale musím přiznat, že spokojený určitě nejsem. Hodně zápasů se nám výsledkově nepodařilo, i když jsme nebyli horším týmem, například zápasy s Dýšinou, či ve Lhotě. Body z těchto zápasů nám nyní chybí, proto nejsme v tabulce lépe postavení.
Již zanedlouho se bude konat dokopná. Na co se můžete těšit?
Určitě bude připravené občerstvení, dáme si společně nějaké to pivo a možná dokonce přiměřené množství tvrdšího alkoholu (smích). Každopádně se ale těším na skvělou partu lidí a hodně zábavy.
Jste rád, že už polovina sezóny pomalu končí, nebo byste si ještě chvíli zahrál?
Fotbal mě baví a proto bych hrál klidně i přes zimu, ale je potřeba si chvilku odpočinout a načerpat síly do druhé poloviny sezony.
Jaké máte očekávání do jarní části sezóny?
Do jarní části určitě půjdeme s cílem poprat se o co nejvyšší postavení. Přes zimu potrénujeme a já pevně věřím, že budeme ještě silnější než na podzim.
Už máte naplánované nějaké soustředění nebo zimní přípravu?
Soustředění budeme ještě řešit operativně, nějaké návrhy jsou, ale prozatím jsme se na ničem nedohodli. Co se týká zimní přípravy, tak ta bude pod taktovkou našeho trenéra Pavla Štveráka, který jistě vymyslí kvalitní tréninkový plán.
Lukáši děkuji za rozhovor a přeji úspěšné poslední podzimní kolo!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.