Lukáš Dirga se rozpovídal o svém vítězství i o nadcházející části soutěže

Naše redakce před začátkem jarní části soutěže vyzpovídala podle vás, fanoušků, nejlepšího hráče pozimu. Dozvíme se jak své vítězsvtí bere on sám, zjistíme na jaké mety bude útočit Union i jaká příprava tomu předcházela.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Svým vítězstvím v anketě o hráče podzimu jste dovršil svůj hattrick v této soutěži.Co říkáte na fakt, že jste všechny své soupeře výrazně procentuálně předčil?
Samozřejmě jsem rád, ale nijak zvlášť to nepřeceňuji. Myslím si, že řada hráčů předváděla skvělé výkony, za které by si toto ocenění zasloužila minimálně stejně jako já. To, že jsem se stal hráčem podzimu, je výsledek podpory mých kamarádů a současných i bývalých spoluhráčů, kteří poctivě hlasovali. Stejně tak se ale hráčem podzimu mohli stát i jiní. Upřímně si nemyslím, že bych byl zrovna já tím nejlepším. To ale neznamená, že bych z vítězství neměl radost (smích).
Je vidět, že Vám nechybí pokora. Najde se tedy nějaký spoluhráč nebo klidně i protihráč, který Váš svými výkony hodně zaujal?
To je těžké vybrat jen někoho. Nechtěl bych se nikoho dotknout tím, že bych na něj zapomněl. Musím přiznat, že mě celkově kvalita městského přeboru překvapila. Čekal jsem ji podstatně nižší.
Pojďme se ale vrátit k Vám a Unionu. Sám jste nám prozradil, že se v hlasování hodně činili spoluhráči. Je hlavním klíčem týmového úspěchu dobrá parta?
Určitě. Parta, která je v současné době na Unionu je opravdu neobyčejná. Musím se přiznat, že jsem nic podobného u žádného týmu ještě nezažil. A na hřišti se to pochopitelně projevuje. Za sebe mohu říct, že se za klukama na trénink, nebo zápas vždy moc těším. Není to jen o fotbale, ale hlavně o zábavě. Bohužel se však v současné době nemohu fotbalu věnovat tolik, kolik bych chtěl.
V městském přeboru se hraje fotbal hlavně pro radost a kolikrát musí jít i tahle radost stranou, často na úkor práce, je i tohle Váš případ?
Ano, je to tak. Bydlím v Praze a do Plzně musím za fotbalem dojíždět, což se mi z pracovních důvodů stále více komplikuje.
Nepřemýšlel jste o změně působiště? Samozřejmě myslím toho fotbalového.
Popravdě ani ne, protože jak jsem už říkal, hraji fotbal hlavně pro radost a nedovedu si představit, že bych našel v tomto ohledu lepší tým, než je Union.
Máme za sebou všemi velmi neoblíbenou zimní přípravu. Jak probíhala u vás a jak jste to snášel?
U nás zimní příprava začala o něco později, než u ostatních týmů. Já jsem se nedostal na moc tréninků, takže jsem ji snášel velmi dobře (smích). Doufám, že pracovní povinnosti trochu opadnou a budu se dostávat alespoň jednou týdně na trénink. Logicky tak bude mé největší manko fyzická připravenost. Snad se s tím dokážu poprat. V opačném případě budu klukům fandit z lavičky a nosit jim vodu. Náš nový trenér, Filip Linhart, pro nás připravuje opravdu kvalitní tréninkové jednotky a určitě se to na naší hře projeví.
O lavičce pro nejlepšího hráče soutěže snad nemůže být ani řeč.
Znovu opakuji, ze se jako nejlepší hráč soutěže necítím a navíc se domnívám, že na této úrovni je každý hráč nahraditelný. Náš tým je natolik kvalitní, že za mě může naskočit kdokoliv a v případě nedostatečně kvalitních výkonů budou hrát ti, kdo mají lepši formu. Myslím si, ze k výsledkům hlasování v této anketě trenér přihlížet nebude. Podle mě to není relevantní kriterium.
Za chvíli nám začne jarní část soutěže, kde už se začne lámat chleba. Dostali jste od vedení nějakou metu, které byste měli jako tým dosáhnout?
Žádné cíle jsme si nekladli. Samozřejmě se pokusíme co nejvíce zápasů vyhrát a umístit se na co nejlepším místě, ale pod žádným tlakem nejsme. Nemáme to nastavené tak, že chceme za každou cenu postoupit. To určitě ne. Fotbal by měl byt zejména o zábavě. Ale samozřejmě máte lepší pocit, když se vyhrává.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.