David Šobej se po operaci kolene vrátil zpět do branky a hned vychytal první jarní vítězství v Nedvědici

Jednatřicetiletý David Šobej se svým výborným výkonem v brance Počítek v těžkém zápase na hřišti Nedvědice postaral o to, že Počítky přivezly domú všechny body. Jeho tým natáhl vítěznou sérii na pět výher v řadě a naši čtenáři tohoto gólmana následně zvolili hráčem 15. kola Okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Děkuji. S fotbalem jsem začal hned od malička asi od 6 let. Mám fotbal rád odjakživa, takže jsem se k fotbalu hrnul sám už od mala (smích).
Chtěl jste být již od mala brankářem?
Vždycky se mi líbily zákroky brankářů a vždy jsem taky brankářem byl. Ovšem asi v každé věkové kategorii jsem si vyzkoušel i hru v poli. Například, když bylo v sestavě více gólmanu nebo naopak nás bylo málo, tak jsem byl postaven do pole.
Pamatujete si, kdy jste tedy poprvé vstřelil první branku? Váš první zápas?
První zápas už si nepamatuji, ale první branku v soutěžním zápase jsem dal za ml. žáky FC Miko Žďár a bylo to v Polné. Tuším, že jsme tam vyhráli 5:0.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu?
Pamatuji, bylo to hodně zajímavé. Skončilo jaro dorostu (již jsem hrál v Počítkách) a na podzim jsem měl jít do chlapů. Tam jsem ale nechodil. Na poslední zápas podzimu jeli muži do V. Bíteše a já úplně náhodou šel okolo místa jejich srazu, jich bylo málo, poslali mě rychle pro kopačky a už jsem stál v bráně. Gólman si chtěl zahrát a tuším, že dával dva góly, já tam chytil penaltu, ale přesto jsme prohráli 4:2. Od té doby jsem v mužích.
Hrál jste za jiný klub než jsou Počítky?
Hrál jsem za Miko Žďár, Brno Tuřany, Brno Slatina, a od 16 let od dorostu jsem hráčem Počítek.
Jakou myslíte, že má kvalitu žďárský okresní přebor?
Myslím si, že poslední dobu je okres poměrně na slušné úrovni. Hraje tady spousta hráčů, kteří dříve hrávali divizi a ti mohou předát mladším spoustu zkušeností.
Na jaké spoluhráče ve své kariéře nejvíce vzpomínáte?
Potkal jsem už spoustu hráčů, a většinou jsme tvořili dobrý tým a skvělou partu. Takže není konkrétní jméno na které bych vzpomínal.
Kdo vám zase dal nejvíce po stránce trenérské?
Určitě si vzpomínám na jednoho z prvních trenérů, který mě stavěl do branky. Byl to pan Irovský.
Jak probíhala zimní příprava Počítek?
Trénujeme v hale, a hrajeme přípravné zápasy na umělé trávě na Bouchalkách.
Váš spoluhráč Roman Halamka nám vyprávěl v jednom z rozhovorů o tradičním soustředění na Třech Studních. Proběhlo i letos? Jak ho hodnotíte?
To je jasný, (smích) bez toho by to nebyla zimní příprava. Myslím, že dopadla přesně tak jak měla. Spoustu jsme toho natrénovali (běh, biatlon, volejbal), stmelili jsme tým a teď už z toho jen těžit…(již v první zápase se nám to začíná vracet (smích).
Přejděme na první jarní zápas v Nedvědici, jak probíhal?
Hned po pár minutách se ukázala nová posila, která otevřela skóre. Ano, byl to Pája Němec, který skončil hned za mnou v hráči kola. Mimochodem ten první gól má za soudek. Teď vážně…první gól nás trochu uklidnil, poločas se dohrál v solidním tempu s jednou gólovou šancí na obou stranách. Druhý poločas začali lépe domácí, kteří na nás vlétli a chtěli zápas otočit. Když se jim v 70. minutě podařilo vyrovnat, bylo jasné, že bude ještě drama. My jsme před koncem poslali do hry naše dva žolíky. Benyho a Háječka (mimochodem geniální tah trenéra Rosti) a právě spolupráce těchto dvou vedla k naší vítězné brance. Na začátku sezóny jsme měli smůlu, že jsme prohrávali zápasy smolně třeba o gól, tak teď se štěstí zase otočilo na naší stranu.
Poslední pět kol v součtu i s podzimem jste vyhráli a dostali jste se do klidného středu tabulky, co se stalo, že jste se tak chytli?
Před touto sezonou jsme hodně obměnili kádr. Hlavně přišla spousta mladých hráčů a potřebovali jsme, abychom si všichni sedli a našli společnou notu. Jak to tak vypadá, teď kádr šlape, lavička je hodně vyrovnaná a kvalitní, tak nezbývá než si přát, aby nám to takhle jelo i nadále.
Byl jste zvolen hráčem kola. Jak se vám chytalo?
Byl jsem před zápase lehce nervózní. Nechytal jsem zápas od října, protože jsem si zranil již jednou operované pravé koleno a v listopadu jsem musel znovu na operaci. Takže nedělní zápas byl pro mě takový malý návrat. Naštěstí koleno a vše v něm drželo tak jak má, měl jsem pár dobrých zákroků, vyhráli jsme, čili můžu zpětně říci, že se mi chytalo dobře.
Teď vás čeká v domácím zápase aspirant postupu Bohdalov, co od zápasu očekáváte?
Bohdalov hraje tuto sezonu velmi dobře. Mám tam i pár kamarádů. Moc se na tento zápas těším. Myslím si, že to bude hodně bojovné utkání a může klidně rozhodnout jedna branka. Naše hřiště je rozměrově oproti bohdalovskému menší, což by pro nás mohla být trochu výhoda. Uvidíme v neděli.
Na jaký zápas na jaře se nejvíce těšíte?
Mám rád vypjaté zápasy, což určitě bude zápas v Hamrech a zápas doma s Věchnovem.
Bude vás ocenění hráč kola něco stát?
Bylo 12:03 a volal mi náš kapitán Lukyn, že jsem vyhrál hráče kola, takže kromě gratulace mi hned oznámil, ať si nachystám soudek.
Máte nějakou přezdívku?
Odjakživa ŠOBY
Nějaká veselá příhoda z kabiny?
Mám zákaz tahat příhody ven. (smích)
Máte nějaký rituál před zápasem?
Většinou jdu před zápasem na rozběhání první z kabiny, jinak nemám nic konkrétního.
Jak hodnotíte rozhodčí v okrese?
Tady to nejde říci obecně. Jsou dobří sudí a jsou horší sudí.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Mám skvělou manželku, která mi toleruje spoustu mých aktivit a fotbal je největší z nich. Občas se zajde i mrknout. Před pěti měsíci se nám narodila krásná dcera Anetka, tak doufám, že to bude můj největší fanoušek a budou fandit s mamkou spolu.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Již několik let hraji malou kopanou ve Žďáře. Spoustu let jsem chytal za La Bombu, od této sezony chytám za Kozel B. Jinak v létě se se ženou snažíme co nejvíc jezdit na kolečkových bruslích.
Jak jste si v zimě odpočinul od fotbalu?
Jak jsem již říkal dříve, regeneroval jsem po operaci, takže jsem neodpočíval od fotbalu, ale naopak jsem se nemohl dočkat až začne.
Jaké máte zaměstnání?
Pracuji jako mistr v Cooper Standard ve Žďáře.
Oblíbený film nebo seriál?
Mám moc rád TOP GEAR, a líbí se mi staré české filmy.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Spousta lidí ví, že jsem od malička věrnej fanoušek Sparty Praha. To je no. 1. Ze světových mám rád Barcu a a Bayern.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Když jsem byl žáček, strašně jsem sledoval a obdivoval Petra Koubu. Vždy jsem chtěl být gólman jako on. Ze současných gólmanu se mi líbí herní styl Manuela Neuera.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Jsem masožravec…
Oblíbené pití?
Dám si rád Plzničku.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je určitě relax po týdnu v práci, setkání s partou kluků, který mám rád a i spousta akcí během roku, které pořádáme a více či méně s fotbalem souvisí.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz, sledujete ho?
Strašně velká pochvala. Určitě se regionální fotbal dostal víc do podvědomí lidí. Znám spoustu lidí, co třeba fotbal nehrají, kteří vaše stránky sledují s velkým zaujetím a těší se na každý další článek. Přeji Vám mnoho úspěchů a ještě více fanoušků.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.