Myslím si, že jsem odehrál i lepší zápasy, hodnotí hráč kola Petr Chalupa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratuluji k zisku v anketě hráč kola. Jste druhý brankář, kterému se to podařilo, a fanoušci Vám naposílali téměř polovinu všech hlasů, máte tušení, kdo pro Vás hlasoval?
Děkuji za gratulaci. Nejvíce to byli asi spoluhráči a spolužáci, kterým tímto děkuji.
Utkání s Blatnicí jste na domácí půdě zvládli a zvítězili 3:1, jaký to byl zápas z Vašeho pohledu?
Hrál se vyrovnaný fotbal. Měli jsme docela převahu a spoustu šancí, ale i hosté dokázali pozlobit svými útoky.
Svůj tým jste několikrát podržel skvělými zákroky a byla z toho nakonec výhra. Co říkáte na svůj výkon?
Z mého pohledu to nebyl moc dobrý výkon. Dvakrát jsem chyboval… Jednou to za mě hasil Dominik Horký a podruhé pomezní rozhodčí zdviženým praporkem. V poslední chvíli zápasu nás také podrželo břevno. Myslím si, že jsem odehrál i lepší zápasy, než byl tento.
Úvod jara Vám moc nevyšel, ale teď jste to naštěstí napravili. Jaká byla v Hartvíkovicích zimní pauza
Zimní přípravu jsme nepodcenili. Začalo se v lednu, ale i před tím jsme vždy jednou za týden jeli hrát fotbálek do haly. Dokonce i na Štědrý den se hrálo. Zimní příprava odstartovala soustředěním, které si kluci jistě užili a poctivě se soustředili. V rámci přípravy jsme trénovali 3x týdně. Byly to tréninky v hale a na umělce a fyzičku jsme posilovali běháním. Jako zpestření přípravy jsme měli možnost zahrát si i hokej, což byl dobrý nápad. Ke konci přípravy jsme odehráli 4 přípravné zápasy.
Hartvíkovice se momentálně nacházejí na třetím místě se ztrátou 5ti bodů na čelo. Uvažujete v kabině o tom, že byste se poprali o postup?
S některými spoluhráči jsem si o tom povídal. Někteří by rádi postupovali a někteří nechtějí. Názor trenéra nevím a já osobně taky v tomto nemám jasno.
Teď nám řekněte něco o sobě. Čím se živíte nebo kde studujete?
Studuji na SPŠ v Třebíči.
Máte nějaké koníčky? Jak trávíte volný čas?
Nejvíce času věnuji fotbalu a teď také i učení, protože mě čeká maturita. Mezi moje další koníčky patří požární sport, hra na kytaru, motorka a můj pes.
Popsal byste nám svoji fotbalovou kariéru, jaké máte úspěchy a čeho byste chtěl ještě dosáhnout?
Fotbal jsem začal hrát asi ve čtvrté třídě ve Vícenicích. Mezitím vznikla v Hartvíkovicích přípravka a žáci, mohl jsem tak hrát doma. Po rozpadu mládeže jsem šel do Studence a v polovině sezony jsem odešel do Náměště. Tam jsem v podstatě hrál až do podzimu 2015 a zároveň jsem hrál na střídavý start v Hartvíkovicích za muže. Mezi úspěchy patří postup do KP s dorostem Náměště a postup do OP s Hartválem.
Kdybyste si mohl ze všech brankářů na světě vybrat jednoho, od kterého byste se chtěl učit, kdo by to byl?
Manuel Neuer. Líbí se mi jeho styl hry. Výborně chytá, dokáže podržet a poradí si se situací i mimo velké vápno, ale hlavně má suprovou hru nohama, což bych se potřeboval naučit nejvíce.
Sledujete působení Sparty v Evropské lize? Jak ho hodnotíte?
Sleduji a hodnotím ji pozitivně. Pěkně se probojovali do čtvrtfinále. Škoda včerejšího prvního gólu, který dostali, ale tak to je fotbal a občas se něco takového stane.
Příští kolo máte doma béčko Jemnicka. Jaký očekáváte zápas?
Může to dopadnout jakkoli, ale určitě zase budeme chtít jít výhře naproti. U soupeře to bylo těsné, vyhráli jsme 2:1. Teď budeme mít výhodu domácího zázemí - hřiště a účast našich věrných fanoušků.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.