Jan Votoček - Nebereme tu skupinu o postup jen jako, že máme splněno a teď to jen tak nějak ukopeme.

 

Jan Votoček je gólmanem trutnovského céčka a jeho výkon mu vynesl vítězství v naší anketě o hráče kola. Honza si v zápase s Hostinným hodně zachytal a jeho výkon byl opravdu mimořádný. Když jsme se ho zeptali na pár otázek, tak nám rád odpověděl.

 

 

 

S fotbalem začal v Žacléři. Ještě v přípravce odešel na hostování do Trutnova a tam zůstal až do kategorie U15. Vzhledem k tomu, že studuje v Chrudimi tak se vyřídil střídavý start ze Žacléře do Chrudimi, ale to dlouho nevydrželo. V Chrudimi mu to nevyšlo. Od kategorie U19 je opět v Trutnově a je za to rád.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Hostinným. Jaký byl ten zápas z tvého pohledu?
Zápas byl pro mě těžký. První poločas jsme byli pod tlakem a sekundu do konce jsme dostali "gól do šatny". Druhý poločas jsme dostali strašně hloupý gól. Na konci jsme se zmohli jen na snížení. Nebyl to od nás dobrý výkon. Hostinné nás svou kvalitu předčilo.
Co ten vlastňáček? To byla opravdu taková minela?
Co k tomu říct. Hodně zvláštní situace. Bezpochyby moje chyba, ale už je to za mnou neřeším to.
Poté ale přišlo pár dobrých zákroků. Můžeš nějaké vyzvednout?
Ty zákroky přišly před tím vlastním gólem. Mně se nejvíce líbil zákrok po přímé střele hostujícího Jakoubka z trestného kopu, kterou jsem "last minuté" vyrazil na tyč.
Byly ke konci šance na vyrovnání?
Myslím, že tam jedna šance ještě byla, ale nejsem si tím moc jistý. My jsme těch šancí za celý zápas moc neměli.
Když porovnáš podzim a teď jaro? Jsou zápasy náročnější?
Zápasy si užívám. Fotbal miluji, proto jsem spokojen i s tím, že za víkend odehraji 2 utkání.
V posledním podzimním kole ses také stal hráčem kola. Co se u tebe od té doby změnilo?
Podstoupil jsem kvalitní zimní přípravu včetně soustředění. Hlavně přes zimní přípravu jsem odehrál spoustu zápasů, což mi dodalo zdravé sebevědomí, a proto se cítím v jarních zápasech velmi dobře.
Chytáš ještě i za dorost? Nebo už jen chlapská kariéra?
Za dorost jsem odchytal pár zápasů v přípravě a taky jsem vstřelil pár gólů jako útočník konkrétně tři. :D. Jinak chodím na jaře pravidelně chytat za "C" tým. A dva zápasy jsem odchytal za "B" v Krajském přeboru.
Jak se to stalo, že jsi skončil v bráně?
Trenér v přípravce zkoušel všechny hráče v bráně. Mě to tam bavilo a už jsem tam zůstal.
Máš nějaký gólmanský sen?
Sny nemám, jen mám přání. Líbí se mi výkony Honzy Šťastného v brance Trutnovského Áčka, proto je moje přání být taková opora jako on.
Troufnul by sis na penaltu kopanou v zápase?
Pár penalt už jsem v zápase kopal, ale žádnou jsem neproměnil. :-)
Baví tě penaltové rozstřely? Někteří gólmani se v tom vyžívají :-)
Celkem ano je to takové zpestření. V neděli jsem za "B" tým penalty vyhrál v Rychnově nad Kněžnou, takže už mám v Krajském přeboru padesáti procentní úspěšnost. Jinak za "C" ani za dorost jsem penaltám nečelil. Nejsem moc remízový brankář. :D
V dalším kole zajíždíte do Hlušic. Co udělat, aby se tam bodovalo?
Musíme v pátek kvalitně potrénovat. Dobře se vyspat a získat 3 body. Nebereme tu skupinu o postup jen jako, že máme splněno a teď to jen tak nějak ukopeme.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Chtěl bych poděkovat všem, co mi poslaly hlasy. Děkuji za podporu trenérům, spoluhráčům, spolužákům, fanouškům, kamarádům a hlavně rodičům. Jinak speciálně zdravím Pavla Matějku z FK Jaroměř a Dominika Cimburka z SK Vítanov.
Odkaz na rozhovor z podzimu
http://www.fotbalunas.cz/rozhovor/1795/jan-votocek-do-kazdeho-zapasu-chodim-s-pokorou-a-respektem-k-souperi-bez-vetsich-nervu/

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.