Tomáš Obzina - Jednou bych chtěl někam odcestovat a zkusit hrát fotbal v jiných zemích

Hráčem 18.kola se stal Tomáš Obzina z klubu FK Černilov B. Tomáš podal v zápase s Probluzí vynikající výkon. Bohužel jeho dva vstřelené góly stačily pouze na remízu.


Od mala hrál za FK Černilov. Od přípravky, přes elévy, žáky, dorost, až po muže. Párkrát to byl zkoušet za Třebeš, když mu bylo 17, ale kvůli dojíždění toho nechal. Teď hraje za Béčko, ale když áčko potřebuje tak vždycky jim jde pomoct. Občas když stíhá, tak zajde i na trénink Áčka. Hraje s pár klukama z Černilova i malou kopanou, kde si vedou docela dobře. Pár dní, a myslí si, že by se mohli odpíchnout ze dna tabulky.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas s Probluzí. Jaký byl ten zápas z tvého pohledu?
Zápas byl podle mě celkem vyrovnaný, Probluz měla rychlý útok, což nám dělalo v obraně menší problémy a ne všichni se stíhali vracet. Góly padly z hodně rychlých "brejků".
Srovnal si na 1:1 a téměř vzápětí hosté opět vedli. Co se ti honilo hlavou?
Když jsme znovu inkasovali, trochu mě to zklamalo, ale zároveň nabudilo. Pro mě je daleko lepší motivace snažit se otočit skóre, než jen zvyšovat. A bohužel nám v poslední době zvyšovat skóre ani moc nejde.
Dal jsi dva góly. Zkus nám popsat, jak padly.
První gól padl z rohu, kdy sem zůstal skoro sám na zadní tyči a stačilo jen zpracovat a ten míč dostat do brány. Taky to bylo trošku štěstí, že se míč odrazil ke mně. A druhý gól vypadal už trochu lépe, když jsem dostal skvělou přihrávku od Martina Holečka, kterému se v poslední době hodně daří, a na tréninkách si spolu perfektně rozumíme. Zůstal jsem před gólmanem sám a spadlo mi to přímo na kopačku, a tak jsem bez váhání vystřelil a zrovna se to povedlo.
Černilovu se na jaře nedaří. Máš nějaké vysvětlení?
Nedaří se nám hlavně, protože nejsme pořádně sehraní. Přišlo k nám dost nových hráčů a spousta těch starších nemá čas, buď kvůli práci, nebo škole. U nás hodně rozhodují emoce, které si na sobě vybíjíme, a někdy docela zbytečně.
Dle mých informací byla příprava docela kvalitní. Chce to jenom čas?
No doufám, že čas to zlepší, že naženeme to, co jsme teď na jaře ztratili a zvedneme se z té poslední příčky. Těžké je, že jednou nás je na tréninku šestnáct a podruhé čtyři. Morálka by se mohla rozhodně zlepšit.
Co ty a Áčko?
Pár tréninků jsem s Áčkem odběhal, ale nemám teď na to moc čas kvůli škole.
Co udělat proto, aby ses dostal natrvalo do kádru áčka?
Tak myslím si, že by stačilo chodit na tréninky a pořádně přidat na fyzičce, která chybí skoro nám všem v Béčku. Odjezdit pár zápasů, vysedět si je na lavičce a potom už by se s tím dalo něco dělat.
Jsi čerstvě z dorostu. Líbí se ti v mužském fotbale?
Je to rozhodně lepší než dorostenecký fotbal. Hraju od 16 mužský fotbal a od té doby, si myslím, že jsem se stihl trochu otrkat, že se už moc těch soubojů nebojím.
Máš nějaký fotbalový sen?
Rozhodně jednou bych chtěl někam odcestovat a zkusit hrát fotbal v jiných zemích.
Jsi spíše dříč, anebo hračička?
Tak občas si nějakou tu kličku nebo parádičku udělám, ale když jde do tuhého a 10 minut před koncem vás dělí 1 gól od výhry, tak do toho dávám maximum. Je těžké ale, když se spousta hráčů po nepovedeném útoku nevrátí a sám běhám mezi třemi hráči.
Dokážeš přijmout kritiku trenéra? Nebo si o tom myslíš svoje? :-)
Dokážu ji přijmout, ale máme takový tým, kde si vyměňujeme hodně názory a podle mě to není dobře. Především bychom všichni měli poslouchat trenéra a snažit se přijmout kritiku.
V příštím kole hrajete v Sendražicích. Co udělat pro bodový zisk?
Měli bychom především nehrát nakopávané míče, ale dát míč na zem a vykombinovat nějaký ten gól. Ve většině vzdušných soubojů totiž míče ztrácíme.
Chtěl bys něco vzkázat fanouškům?
Chtěl bych jim vzkázat, ať s námi neztrácejí trpělivost a dál nám drží palce. Jednou se to určitě zlomí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.