Dominik Václavík - Ke konci už jsme jen čekali, kdy rozhodčí pískne konec

Hráčem 18.kola se stal Dominik Václavík z klubu SK Čechie Hlušice. Dominik vyčníval nad všemi hráči a odehrál vynikající zápas. Byl neustálou hrozbou pro obránce Myštěvse. Když jsme ho požádali o rozhovor, tak nám ochotně vyhověl.



 Začal asi v sedmi letech právě zde v Hlušicích ve starších žácích, takže když ke konci zápasu hrál více jak minutu, byl to úspěch. :D. Jak šel čas tak se žáci spojili s žáky z Lužce nad Cidlinou, kde hrál asi rok a poté odešel do Nového Bydžova do Cidliny, kde prošel od starších elévů až po starší žáky a poté se vrátil zpět do Hlušic.  

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas v Myštěvsi. Jaký byl ten zápas z tvého pohledu?
Byl to těžký zápas, většina z nás už měla za sebou zápas dorostu v Třemešné, kde jsme hráli kvůli velké marodce v desíti. První poločas byl ještě vyrovnaný, měli jsme i nějaké šance. Ve druhém nám ale rychle docházely síly a nakonec jsme byli rádi za důležitý bod.
Opravdu jste byli pod takovým tlakem?
Ke konci zápasu už jsme bránili v jedenácti. Myštěves hrál celý zápas dost aktivně a ke konci už jsme jen čekali, kdy rozhodčí pískne konec. Jak už sem zmínil, byl to velice náročný zápas a bod byl pro nás výhrou.
Baví tě takové zápasy? Dle mých informací sis to užíval. :-D
Tohohle si moc nevšímám, pod tlakem soupeře hrajeme v dorostu každý zápas, takže bych řekl, že už jsem si spíše zvykl: D. Užívám si každý zápas.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejraději mám střední zálohu, kde nastupuji pravidelně jak v dorostu, tak i v našem béčku.
Máš rád osobní souboje?
Nemám, neříkám, že se jím vždy vyhýbám, ale většinou, hlavně ty vzdušné prohrávám.
Jaké jsou tvé fotbalové přednosti?
Těžko říct, asi běhání tam a zpět. Vážně netuším, co bych mohl brát, jako jsou fotbalovou přednost, to kdybyste se zeptal, co moje fotbalová přednost není, to bych věděl hned. :D
S dorostem hrajete ve skupině o umístění a zatím jen jedna výhra. Jak to?
Ona je to naše jediná výhra za celou naši sezónu, nejen za jaro, kde máme odehrané tři zápasy, takže to lze zatím brát jako úspěch. Náš největší problém je podle mě v tom, že je nás momentálně 14 a zatím se stalo jen jednou, že jsme se v tomto počtu na zápas sešli. A byl to mimochodem ten jediný vyhraný v Borohrádku.
Nakouknul jsi i do Áčka. Je to velký rozdíl?
Ano, asi třikrát sem byl s áčkem a rozdíl oproti dorostu, ale i béčku je obrovský.
Hlušice jsou zatím první. Bude postup?
Všichni věříme, že ano. Chceme postoupit, o tom není sporu.
Nastupuješ rád za muže?
Samozřejmě, sice tento rok ještě preferuji dorost, ale když můžu, respektive když třísilko souhlasí, hraji rád i za muže.
V čem vidíš největší rozdíl mezi dorostem a muži?
Určitě rychlost a tvrdost. To jsou podle mě dva největší rozdíly. Dále tam samozřejmě chodí víc lidí. U nás na áčko jich chodí pravidelně kolem stovky.
V příštím kole hostí Hlušice Klamoš, která má na jaře úžasné skóre 9:0. Co udělat pro tři body?
Pamatuji si zápas na podzim, který se hrál v Klamoši. Tehdy jsme je porazili 4:5 a byl to hodně těžký zápas, Klamoš v té době, pokud se nepletu, byla poslední a dost překvapila. Uvidíme, jak se bude zápas vyvíjet tentokrát, každopádně budeme chtít vyhrát a urvat další tři body pro postup.
Chtěl bys něco vzkázat fanouškům?
Rozhodně jim chci poděkovat za všechny jejich hlasy a podporu. Nečekal jsem, že bych mohl vyhrát. Díky!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.