Rozhovor s nejlepším hráčem 16. kola Markem Adamcem!

Hutisko pod vedením hrajícího trenéra Křenka pookřálo a ve dvou jarních soubojích vybojovalo pět bodů proti silným soupeřům, nejprve doma přehrálo Prlov 3:2 po penaltách a poté zvítězilo jednoznačně 3:0 na horké půdě Lhoty u Vsetína. První gól tohoto utkání zaznamenal záložník Marek Adamec, jenž v našem hlasování o nejlepšího hráče kola získal největší počet hlasů. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratulujeme Ti k výhře. Věděl jsi o zařazení do sestavy kola? Co na ocenění říkáš?
Děkuji, ano věděl jsem o zařazení, protože každé pondělí odpoledne si na vašich stránkách pročítám zápasy 1.B třídy, abych měl všeobecný přehled o našich soupeřích. A takové ocenění mě velmi těší.
Víš, kdo Ti posílal hlasy?
Ano a tímto bych chtěl poděkovat všem mým kamarádům a kamarádkám z Facebooku.
Zkus nám popsat zápas se Lhotou ze svého pohledu a také popiš vstřelenou branku.
Na to, že tři dny pršelo a spousta zápasů byla odložena, tak ve Lhotě to ani pomalu nebylo znát. Já jsem vůbec nevěděl, jestli nastoupím, protože jsem si v zimní přípravě zranil zadní stehenní sval a měsíc jsem měl absolutní klid. Nestihl jsem se dát do pořádku na první zápas proti Prlovu, ale sval mi naštěstí vydržel a to je dobře. V úvodních patnácti minutách jsme se drželi na vlastní půlce, dobře bránili a vyčkávali na chybu Lhoty. Ta přišla už ve 20. minutě, kdy domácí stoper vyvážel balon, Robert mu ho sebral, poslal ho do křídla na Lofyho (Lukáše Fiuráška) a ten situaci dva na jednoho vyřešil nahrávkou na mě. No a já jsem svojí oblíbenou šajtlí poslal balón ke vzdálenější tyči domácího brankáře. Od té doby jsme byli na hřišti pány a Lhotu jsme už nepustili do hry, což jsme dokázali vstřelením dalších dvou branek. Byť je výsledek 3:0 překvapující, mohl být nakonec daleko vyšší. Mrzí nás ztráta Lofyho, který bude chybět určitě tři týdny.
Jak jste na Hutisku spokojeni s momentálním umístěním v tabulce? Po dvou výhrách jste poskočili na pátou příčku. Co je vaším cílem do konce sezony a třeba i do té příští?
Vstup do jarní části pod vedením trenéra Křenka nám vyšel skoro perfektně. V kabině je cítit uvolněnější atmosféra což nám prospívá, ale na hřišti makáme všichni a nikdo nic nevypustí. Chceme se pohybovat ve vyšších patrech tabulky a medailové umístění by bylo třešničkou na dortu :)
Na své konto sis připsal teprve první branku v této sezoně. Je to něco, na čem bys chtěl do konce ročníku zapracovat?
Je to tak. Osobně mě to trošku mrzí, že se neprosazuji gólově více, ale když tým vyhrává, tak je jedno, kdo ty branky střílí.
Jak na Hutisku probíhala zimní příprava?
Jelikož na zdejší ZŠ učí tělocvik Mirek Šíra, tak jsme se s ním domluvili na kondiční přípravě v tělocvičně. Jeho tréninkové metody byly různorodé, zábavné a taky to je jedna z věcí, která nám pomohla se přes zimu zlepšit .
Marku, řekni nám něco o svých fotbalových začátcích.
Jsem odchovanec místního fotbalu, prošel jsem si všemi kategoriemi. Potom přišel přechod mezi muže, kde zrovna byla éra Františka Mikulenky a místní nedostávali moc příležitost, tak jsem hostoval na Prostřední Bečvě a poté v Trojanovicích, ale už mě to moc nebavilo. Poté jsme si založili místní béčko a po přihlášení do 4. třídy jsme během dvou let vyletěli až do Okresního přeboru. Na tu dobu vzpomínám rád. Momentálně hrajeme všichni místní kluci až na Majdu( brankáře), který je z Valašské Bystřice. A tak by to mělo na vesnickém fotbale podle mě být.
Na kterém postu se Ti hraje nejlépe?
Od žáků jsem vždy hrával hroťáka a až s přechodem do mužů jsem se dostal do zálohy. Nejraději však hraju v útoku.
Máš nějaký sportovní či přímo fotbalový vzor?
Líbí se mi placírka Thierryho Henryho a šajtle Ricarda Quaresmy :)
Jsi zarytým fanouškem nějakého fotbalového týmu?
To nejsem. Líbí se mi fotbal nahoru dolů, který je k vidění v anglické lize.
Míváš předzápasový rituál?
Být co nejpozději na hřišti :)
Co děláš ve svém volném čase? Děláš aktivně ještě další sporty?
Začal jsem chytat ve futsale a hodně mě baví letní turnaje po Valašsku, které s klukama z MFC objíždíme.
S kým v týmu nejlépe vycházíš?
Se všemi, ale nejvíc si asi rozumím s Mirkem Barošem a Lukášem Klimkem.
Příští kolo na svém hřišti hostíte silnou Valašskou Polanku. Jaký očekáváš průběh zápasu?
Tak bude to těžký zápas o 4. místo, ale jestli k tomu přistoupíme tak, jak ve Lhotě, tak by 3 body měly zůstat doma.
Marku, klasická otázka na konec. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Co na něj říkáš? Vylepšil bys na něm něco?
Ano sleduji, je výborné, že si fanoušek vesnického fotbalu může přečíst články svého klubu, ale zarážejí mě komentáře k zápasu od jednotlivých funkcionářů, občas mi přijde, že byli na jiném zápase, ale to je otázka spíše na ně.
Děkujeme za rozhovor a ať se Ti i nadále daří!
Hezký den a díky za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.