Josef Klapkovský : V týmu panuje dobrá nálada a chuť po vítězství

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě hráč kola. Podařilo se ti již někdy podobnou anketu vyhrát?
Děkuji, ani nevím zda-li jsem už někdy podobnou anketu vyhrál či nikoliv, ale rozhovor dělám poprvé
K triumfu ti pomohlo domácí utkání proti Ohnišovu,. Jaké to z tvého pohledu bylo utkání?
Utkání bylo z naší stránky zvládnuté vcelku dobře, klasicky jsme jako první inkasovali po nedůrazném zákroku našeho brankáře, ovšem od první minuty jsme byli herně lepší my, vypracovávali jsme si brankové příležitosti a byli více na balónu. Za stavu 3:1 začal hrát Ohnišov na tři obránce, a nám to od 70. Do 80. Minuty dělalo ve středu hřiště potíže, nicméně i v téhle pasáži jsme měli nebezpečné protiútoky, kterým scházelo pouze lepší zakončení.
Ohnišov se nacházel po podzimní části na dně tabulky. Po zimní přestávce přišlo výrazné zlepšení a až vy jste dokázali tento tým na jaře porazit. Co říkáš na tento progres v klubu Ohnišov?
Progres je dle mého poněkud nadsazené. Každopádně Ohnišov posílil o nové hráče a herně se zvedL. Pobavil mě výrok p. Samka po utkání Hronov – Ohnišov, kde nazval nové hráče naplaveninami. Každého věc, jakou vidí cestu k úspěchu. V Ohnišově mají asi jasno.
Cílem před touto sezónou bylo určitě umístění v horní polovině tabulky. To se však nepodařilo a bojujete o záchranu v soutěži. Doposud není jisté kolik celků 1. B třídu opustí. Dokážeš odhadnout, které týmy budou mít se záchranou největší potíže?
Z naší skupiny si myslím, že Kostelec jakožto B-tým bude mít největší problémy, a o zbytek sestupujících se rozhodne v průběhu jara, bodově je to vcelku vyrovnané, a nikdo nemá nic jistého.
Na jaře jste podlehli pouze doposud suverénním Smiřicím. Další tři utkání se vám podařilo zvítězit. Panuje momentálně v týmu pohoda?
Musím říct, že v týmu panuje vcelku dobrá nálada a chuť po vítězství, nastavila se nová pravidla, hráči na hřišti odevzdávají když ne 100% tak minimálně 90%. Podlehli jsme pouze dobře hrajícím Smiřícím, doufám že v odvetném utkání jim porážku vrátíme i s úroky.
V nadcházejícím kole zajíždíte na půdu poslední rezervy Kostelce nad Orlicí. na domácí. Jaké očekáváš utkání?
Očekávám hlavně a především vítězné utkání z pohledu Police, určitě rozhodne bojovnost, nasazení a schopnost vstřelit více branek než soupeř, s tím my v současné době problém nemáme.
Popiš fanouškům svoji fotbalovou kariéru.
Už v přípravce jsem dojížděl do Hradce Králové, pak se to postupně měnilo mezi Hradcem a Náchodem, záleželo na tom co bylo blíž a kde se hrála vyšší soutěž, v 17letech jsem se fotbalu přestal věnovat na maximum a odešel jsem do Police nad Metují, do svého rodného města, kde se tehdy kopal krajský přebor.
Blíží se fotbalové EURO ve Francii. Jak vidíš šance naší reprezentace. Kdo je podle tebe největší favorit na výhru v turnaji
Pod trenérem Vrbou se mi herní styl a projev naší reprezentace líbí, myslím si, že šance na postup ze skupiny je, a to už bych považoval za velký úspěch. Největší favoriti jsou dle mého Němci.
Děkuji ti za tvůj čas věnovaný tomuto rozhovoru a přeji tobě i celému týmu úspěšný zbytek sezóny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.