Dávat góly za rozhodnutého stavu je nuda, říká bernartický střelec rozhodující branky Vít Fučík

Původní specializací brankář, který však v současnosti naskakuje do zápasů, jako hráč v poli Vít Fučík ovládl hlasování o Hráče kola a v rozhovoru s ním nejdete spoustu zajímavých a především i vtipných odpovědí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V první řadě gratuluji k vítězství v naší anketě o Hráče kola. Čekal jste, že by se vám něco podobného mohlo podařit?
Ani ne, dokud jsem nebyl v sestavě kola. Jak se někdo od nás dostane do nominace jen těžko se tomu ubránit, aby nevyhrál (smích). Hlasuje pro nás spousta lidí.
Jak jste se dozvěděl o své nominaci do sestavy kola? Sledujete pravidelně portál Fotbalunas.cz nebo se to k vám doneslo odjinud?
Sleduji ho pravidelně, je to fajn. Nejradši si čtu experty kola (smích).
Máte doma poličku s nějakými podobnými oceněními nebo je to pro vás první individuální cena?
Poličku mám, ale z fotbalu už tam individuální cena chybí dlouho. Natož jako hráč, od mala jsem chytal, takže tam mám spíš ceny za nejlepší brankáře turnajů.
Vás spoluhráč Patrik Brož ovládl anketu o Hráče kola dvakrát za sebou, a to i přesto, že celou zimu netrénoval. Vy jste absolvoval zimní přípravu celou?
Celou taky ne. Zima je pro mě vždy nejhorší období, bývám často nemocný. Ale něco jsem odtrénoval.
Zrovna místo Patrika jste naskočil jako střídající hráč do zápasu v závěru druhého poločasu, takže jste moc času na to se prosadit neměl, ale zvládl jste to. Měl jste tušení, že by to tak mohlo dopadnout?
Měl (smích). Ještě za stavu 0:0 jsem klukům říkal, že to je ten zápas, kdy může dát člověk vítězný gól, a já když nedávám tutovky tak vždy říkám, že si to šetřím na rozhodující góly. Proč dávat gól za rozhodnutého stavu. Tak jsem rád, že konečně přišla šance i na takový gól, a hlavně že jsem to proměnil.
Pokud se nepletu tak to byl váš první gól v probíhající sezóně a navíc rozhodující, takže radost byla určitě veliká?
Jo letos asi první (smích). Na podzim jsem moc nehrál, až pár zápasů na konci, protože jsem byl dlouho mimo ČR. A pak jsem právě měl šance, jen když jsme vedli (smích).
Můžete našim čtenářům blíže popsat, jak jste překonal vimperského gólmana?
Bylo to po rohu, na který si naskočil Karel Trantina a trefil jen tyč. Naštěstí míč letěl přímo ke mně a já hlavičkoval do prázdné branky. Byl jsem prostě ve správný čas na správném místě.
Myslíte, že jste to prolomil a začne vám to tam teď padat častěji?
No jak už jsem psal, pokud budu v šanci na rozhodující gól, tak určitě jo (smích).
Prozraďte nám, jak jste se dostal k fotbalu a jak až doposud probíhala vaše fotbalová kariéra?
Začal jsem tady doma v Bernarticích asi v pěti letech. Táta trénoval brankáře a mě to tam bavilo, protože jsem nemusel tolik běhat (smích). Bráchové taky hráli, nejstarší David v poli a Tom taky chytal, kvůli tomu musím taky teď běhat v poli (smích). V žácích jsem byl v Milevsku a přes dorost jsem se vrátil zpět do Bernartic. S dorostem jsme tu vykopali krajský přebor, ale já už si ho nezahrál a šel do chlapů. Začínali jsme v okrese a ještě v I. B třídě jsem pořád chytal já a naopak brácha Tomáš byl ve hře. Ale v sezóně kdy jsme postoupili do I. A třídy se mi nepovedl zápas s rezervou Milevska, dostal jsem hloupé góly a prohráli jsme. Od dalšího zápasu nasadil trenér bráchu a já už se tam od té doby nedostal (smích). Ale ani mi to moc nevadí (smích). Občas provětrám rukavice v B-týmu.
Tento víkend vás čeká souboj s třetím týmem tabulky, kterým jsou Vodňany. Pokud by se vám podařilo zvítězit, odskočíte jim už na rozdíl deseti bodů. Jak nadcházející zápas tipujete?
Vyhrajeme 1:0 (smích). Gól dá Novák a vyhraje anketu v příštím kole (velký smích).
Věnujete se aktivně ve svém volném čase ještě i jiným sportům?
Hrával jsem hokej, ale teď už ho nehraji. Přes zimu pořádám v Bernarticích florbalovou ligu, takže tam si chodíme s klukama zahrát, abychom se udrželi v pohybu. Jinak mi zabere hodně času golf, který hraji tři roky, a hrozně mě to baví.
Máte ještě i nějaké jiné mimosportovní koníčky, kterými trávíte svůj volný čas?
Chystáme s přítelkyní svatbu a začínáme s rekonstrukcí domu, takže mě čeká dovolená na maltě (smích).
Patrik nám prozradil, že jeho podporuje při fotbale přítelkyně, jak to máte vy?
Samozřejmě mě moje přítelkyně podporuje taky.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů, a to nejen ve fotbale.
Já také děkuji a přeji mnoho spokojených čtenářů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.