Budeme spokojeni s umístěním do 5. místa, tvrdí nejlepší hráč kola Ondřej Filák

Francova Lhota potřebovala co nejlépe zareagovat na špatný výsledek z Hrachovce doma proti ve formě hrajícímu Lidečku, což se nakonec povedlo. Domácí sice ztratili nadějné vedení 2:0, ale v pokutových kopech byli přece jen šťastnější. Obě branky svého mužstva zaznamenal teprve devatenáctiletý útočník Ondřej Filák, jenž v našem hlasování o nejlepšího hráče kola předběhl Ondřeje Petřeka a Nikolu Němce.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ondřeji, gratulujeme k výhře v anketě. Co na toto ocenění říkáš? Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky kola?
Zdravím, ano věděl jsem, že jsem zařazen do sestavy kola a jsem překvapen, že jsem vyhrál zrovna já. Tímto chci poděkovat všem, co mi posílali hlasy, hlavně mému turnajovému týmu FC 69, kteří posílali hlasy snad ve dne v noci :-) Děkuju moc.
Díky tvým dvěma gólům se Francovka dostala po necelé hodině hry do dvoubrankového vedení, zápas však v základní hrací době skončil remízou. Co bylo hlavním důvodem, že jste nechali Lidečko vyrovnat?
Hlavním důvodem asi bylo, že jsme neproměnili své šance, kterých bylo dost. Mohli jsme ten zápas zvládnout lépe.
Zkus nám popsat průběh zápasu a své branky.
Do zápasu jsme šli s odhodláním vyhrát, další motivací pro nás bylo, že se jednalo o derby. Ze začátku se Lidečko dostalo do vyložených šancí, ale jen díky Lukáši Spitzerovi jsme neinkasovali. Poté se hra vyrovnala a my Lidečko potrestali. První branka padla po krátké narážečce se Šípem, který přistrčil míč na dvacítku a já jsem vystřelil, míč zapadl pod břevno. Při druhém gólu jsem šel od půlky sám na gólmana a proměnil. Poté přišla od nás trochu pasivní hra a přišel trest podobou dvou branek.
V prvním jarním kole jste poněkud překvapivě porazili Prostřední Bečvu, o týden později jste však jednoznačně nestačili na Hrachovec. Kde vidíš hlavní příčinu takového výkyvu?
Zápas s Hrachovce nám nevyšel. Nevím, v čem byla ta hlavní příčina, možná že jsme je podcenili. Přitom kdybychom hráli jako proti Prostřední Bečvě, tak je jednoznačně porazíme.
Francova Lhota je průběžně na šestém místě v tabulce. Panuje v týmu spokojenost nebo se chcete prát o ještě vyšší umístění?
Jelikož minulou sezónu jsme měli problémy a málem jsme spadli, tak se tým začal dávat znovu do kupy a s umístěním v tabulce jsme spokojeni. V týmu je dobrá parta a to je základ. Jestli se umístíme do 5. místa, tak budeme spokojeni.
V tomto ročníku máš na svém kontě šest tref, s Otou Zimkem se dělíš o druhé místo v týmové tabulce střelců za Radkem Chmelou. Jsi s tímto počinem spokojen nebo naopak?
Neříkám, že bych jich nemohlo být více, šancí je na to dost, ale jsem spokojený, že se týmu daří a je v podstatě jedno, kdo ten gól dá. Je to výsledek celého týmu a každý má podíl na výhře.
Řekni nám něco o svých fotbalových začátcích.
Začínal jsem asi v 10 letech ve Valašské Senici, kde jsem hrál za žáky. Poté jsem šel do Lhot, kde jsem hrál postupně za žáky a dorost a nyní za muže. Hraje se mi tu dobře.
Kdyby sis mohl vybrat tři hráče, se kterými by sis mohl zahrát, o koho by se jednalo?
Byl by to asi pravděpodobně Lionel Messi , Alexis Sánchez, Zlatan Ibrahimović.
Fandíš nějakému klubu?
Arsenal FC.
Máš předzápasový rituál?
Žádný nemám, prostě se jen soustředit čistě na zápas.
S kým se Ti v týmu hraje nejlépe a kdo má v šatně největší slovo?
Hraje se mi dobře se všemi, ale mám-li někoho jmenovat, bude to asi Radek Chmela, Tomáš Kovář a brácha Tomáš, který momentálně nehraje. Největší slovo má asi Michal Reca Rösner.
O víkendu zajíždíte na hřiště Prlova, který měl zejména v druhé polovině podzimu obrovskou fazónu. Jaký očekáváš výsledek?
Samozřejmě nečekáme vůbec lehký zápas Prlov je silný soupeř, ale věřím, že se nám podaří urvat všechny 3 body.
Ondro, poslední dotaz na konec. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Vylepšil bys na něm něco?
Ano sleduju. Je to super web, na kterém najdu všechno ohledně 1.B třídy. Nevím o ničem.
Děkujeme za rozhovor a ať Ti to i nadále střílí!
Díky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.