Josef Klapkovský : Nebýt zaváhání v prvním kole ve Smiřicích, byli bychom zřejmě na prvním místě

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Po týdnu ses opět stal dle hlasování fanoušků hráčem kola. Je to i důsledkem celkové zlepšené hry Police?
Je to zásluha celého týmu, fungujeme jako celek. Herně se nám daří a já se dvakrát gólově prosadil, i když jsem mohl dát tak čtyři branky.
K vítězství pomohlo utkání na hřišti rezervy Kostelce nad Orlicí. Jaké to z tvého pohledu bylo utkání
Od začátku jsme diktovali tempo hry, ze zajištěné obrany jsme se kombinačně dostávali do útoku, a dali jsme tři branky, kdybychom s třemi brankami venku nevyhrávali, bylo by asi něco špatně.
V utkání se ti po dlouhé době podařilo vstřelit dvě branky ze hry, když většinu branek střílíš z pokutových kopů. Popiš divákům gólové situace.
První branku vstřelil Kuba Valtera po centru z levé strany. Druhou branku jsem přidal já. Bylo to po přesné přihrávce mezi obránce. Postupoval jsem sám na brankáře, který včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel. Podařilo se mi však najít skulinu mezi betony. Třetí branku jsem přidal v druhém poločase. Jarda Čermák zkoušel lobovat brankáře, který míč vyrazil. Já ho pohodlně dorazil do odkryté brány.
Výhra v tomto utkání vás posunula na 2. místo tabulky. Jste s tímto umístěním spokojeni?
Určitě ano, nebýt zaváhání v prvním kole ve Smiřicích, byli bychom zřejmě na prvním místě , což se dá považovat, na to kde jsme byli na začátku jara, za velký úspěch.
Tabulka je velmi vyrovnaná a do posledního kola nebude jasné kolik týmů soutěž opustí. Uvítáš klasický systém dvou skupin, který se vrátí nadcházející sezónu?
Už se těším na klasický systém dvou skupin v B třídě. Ovšem pokud se nám podaří soutěž udržet. I když hrát v jedné sezoně 4 krát derby s Hronovem a dva na podzim s Poříčím mi nevadilo, tyto zápasy jsou pro mě vždy velkým lákadlem.
Tým Police se po zimní přestávce zlepšil především v obranné činnosti. Byla právě na defenzivu zaměřena zimní příprava?
Zimní přípravu jsem bohužel neabsolvoval, protože jsem přes týden mimo Polici. Těžko říct co kluci trénovali a netrénovali, každopádně na naší hře to znát je.
V dalším kole zajíždíte na půdu Borohrádku, který v minulém kole obdržel kanára na půdě Zdelova. Nehrozí z vaší strany mírné podcenění soupeře?
Podcenění určitě ne, když jsem viděl kolik fanoušků Zdelova zavítalo podpořit svůj tým až k nám do Police nad Metují, tak si dokážu představit, kolik jich chodí na domácí zápasy. Zdelov bude doma velmi silný, a abych řekl pravdu, ani já se tam netěším. Každopádně bychom si z Borohrádku chtěli odvést všechny tři body.
Když zabrousíme do šatny Police. Prozradíš, kdo v týmu nejvíce sleduje módní trendy.
Dost těžká otázka. Máme v týmu hodně manekýnu, za zmínku stojí především móda přímo z Milána v podání našeho italského hřebce Davida Sivaka, nebo celoroční outfit Petra Šnábla (šusťáky, mikina/triko). Samozřejmě legrace. Snad mi kluci odpustí.
Určitě máte v kabině nejednoho vtipálka, který se stará o dobrou náladu v týmu.
Mezi největší vtipálky týmu patří dle mého Aleš Hlávka zvaný Zidan, občas to jsou perly. Aleš toho sice moc nenahraje, ale je bezpochyby součástí týmu
Před odvetami nás čekají poslední dvě kola, ve kterých zajíždíte do Borohrádku a doma přivítáte nevyzpytatelnou Lípu. Jaký je váš cíl do odvetných utkání?
Do odvetných utkání je hlavním cílem držet se nahoře v tabulce, první až třetí místo by mělo znamenat jistotu setrvání v soutěži.
Pepo díky za tvůj čas věnovaný rozhovoru a přeji hodně štěstí ve víkendovém kole.
Díky, měj se.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.