Lukáš Kvaček - Na tu naši ligu se cítím tak akorát

Hráčem 20.kola se stal Lukáš Kvaček ze smiřického béčka. Když jsme Lukáše požádali o rozhovor, tak nám rád vyhověl a docela se i rozpovídal.

 

 

S fotbalem začínal v šesti letech za Jaroměř. Odehrál pouze jednu sezonu a poté ze zdravotních důvodů musel skončit. Potom v patnácti letech začal hrát za dorost Rasošek. Vydržel hrát dva roky, ale potom ho zlákal florbal. No teď se rozhodl, že obnoví svou fotbalovou kariéru a je opět v Rasoškách, kde je moc spokojený.

 

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola, za ten divoký zápas v Jeníkovicích. Jaký byl ten zápas z tvého pohledu?
Bylo to hodně těžké. V prvním poločase padalo dost branek. Vedli jsme 1:3 a nechali Jeníkovice zbytečně vyrovnat, což nás v kabině hodně mrzelo. Do druhého poločasu jsme malinko změnili sestavu. Poslali jsme bránícího hráče do útoku, což se nám nakonec vyplatilo. Konečný výsledek 5:4 v náš prospěch. Bylo to hodně divoké, ale nakonec jsme z toho vyšli tříbodově, což mě těší.
Vstřelil jsi dva výstavní góly. Popiš nám, jak padly.
První gól byla rozehraná akce po levé lajně. Spoluhráč utíkal až k rohovému praporku a odcentroval před velké vápno. Nikdo po mě nešel, tak jsem si míč v klidu zpracoval, zamířil a vypálil jsem na bránu. Míč se od pravé tyče odrazil do brány. Gólman ani nestihl zareagovat a ani neskákal. Druhý gól, to byla akce po pravé straně až k rohovému praporku. Opět letěl centr před vápno. Já si míč zpracoval na prsa, ani ho nenechal spadnout a napálil ho z voleje na bránu. Byla to výstavní šibenice.
Vidím, že to jsou tvé první dva góly v sezoně.
No taky to byl teprve můj druhý zápas za Smiřice. Já totiž skončil s florbalem a vrátil jsem se k fotbalu. Ale dva góly z obrany… Musím říct, že to bylo spíš štěstí. :-)
Anebo příslib do budoucna, že budou padat další?
No byl bych rád, kdyby tomu tak bylo. Určitě bych se tomu nebránil.
Na jaře se Vám docela daří. Byla kvalitní zimní příprava?
No já jsem zimní přípravu ještě s týmem neabsolvoval. Kluci určitě měli kvalitní zimní přípravu. A jak se s nimi seznamuji na trénincích, tak je to opravdu dobré. Hrajeme v pohodě, v klidu, jsme kamarádští.
Trénujete v Rasoškách, anebo ve Smiřicích?
Trénujeme v Rasoškách. Ale domácí hřiště máme samozřejmě ve Smiřicích.
Myslíš, že je nějaká naděje, abyste od příští sezony hráli pod hlavičkou Rasošek?
Něco se o tom povídá, nějaká naděje by tam mohla být. Jenomže to by se asi hrálo v Náchodském okrese a to se nikomu nechce.
Jsi prvním rokem v mužské kategorii. Je to velký rozdíl proti dorostu?
Určitě ano! Předtím jsem si do chlapů párkrát odskočil z dorostu. Ale je to obrovský skok, hlavně je to o věku. Když hrajete za dorost, tak proti sobě máte stejně staré fotbalisty. V chlapech to je jiné v tom, že je to věkově rozhozené a nastupují proti Vám fotbalisti, možná pomalejší, ale o hodně zkušenější. Jako třeba Jeníkovice. Byly starší než my, ale jakmile měli míč na noze, hned byla vidět zkušenost.
Máš nějaké fotbalové ambice? Někam výš?
No určitě je mám. Jenomže, teď jak jsem se po dlouhé pauze vrátil k fotbalu, tak hraji pro mě ideální soutěž a určitě zde nějaký čas vydržím. Teď bych se určitě někde výš ani nechytil. Samozřejmě by si mě někdo musel všimnout.
Na jakém postu nastupuješ v týmu?
Nastupuji na postu předstopera. Už v dorostu, jsem tak hrál.
A kde bys hrál nejraději?
Pořád ukecávám trenéra, ať mě dá do útoku. Nejraději bych hrál vepředu a střílel góly. Ale ten předstoper mi nevadí.
A jsi spíš technik, anebo bojovník?
No tak technický moc nejsem, spíš bojovník. No ale, když přijde na tu techniku, tak se mezi hráči dokážu vymotat.
Máš nějaký hráčský vzor?
Jasně! Eden Hazard, útočník z Belgie. Obdivuji ho od mala.
A oblíbený tým?
Chelsea, jen je škoda, že odešel Petr Čech.
Jak by ses popsal jako fotbalista?
Na tu naši ligu se cítím tak akorát. Musím se prostě vykopat. Tady ta soutěž je pro mě ideální. Baví mě to a získávám sebevědomí a zkušenosti.
V příštím kole hostíte Sendražice. Co udělat pro tři body?
V Sendražicích mají hráče, kteří umí dávat góly. Bude to těžký zápas, ale na domácím hřišti budeme chtít všechny body.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Aby chodili na domácí zápasy, a moc děkuji za hlasy. Vůbec jsem nečekal, že bych mohl vyhrát hráče kola, takže ještě jednou moc děkuji. Podporujte náš tým.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.