Doufám, že se v základní sestavě mužů udržím i nadále, říká hráč kola Marek Filák

Lidečko má na jaře formu jako hrom, z možných dvanácti bodů nasbíralo deset a vyšplhalo se tak až na 7. příčku tabulky 1.B třídy. V uplynulém domácím utkání s Jablůnkou Lidečko zvítězilo jednoznačně 3:0. Lví podíl na tomto výsledku měl také sedmnáctiletý dorostenec Marek Filák, který i díky svému dobrému výkonu zvítězil v anketě o nejlepšího hráče 18. kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratulujeme Ti k výhře v anketě. Co na toto ocenění říkáš? Věděl jsi o umístění do sestavy kola?
Děkuji. O umístění do sestavy jsem věděl, váš web sleduju po každém kole a sleduju ostatní soupeře a jejich výsledky.
Kdo si myslíš, že Ti poslal nejvíce hlasů?
Nejvíce hlasů mi určitě poslali moji spoluhráči z dorosteneckého týmu, moje rodina, spolužáci a známí, a tímto bych jim chtěl za jejich hlasy moc poděkovat, vážím si toho.
V zápase s Jablůnkou jste se prosadili až ke konci první půle, nakonec jste i přes dobrý výkon hostí zvítězili 3:0. Zkus nám shrnout zápas ze svého pohledu.
Jablůnka nás hodně překvapila, hned od začátku na nás vlétla a hrál se fotbal nahoru dolů. Šance postupně přicházely na jedné i na druhé straně, ale v tomto zápase stálo štěstí na naší straně a byli jsme prostě a jednoduše efektivnější. Náskok jsme pak na začátku druhého poločasu navýšili na 3:0 a vítězství si pohlídali. Jablůnka ale nepředvedla vůbec špatný výkon a rozhodně se nemá za co stydět, i když výsledek mluví jinak.
Na jaře máte výbornou formu. Co je podle Tebe největším důvodem, že se vám oproti podzimu takto daří?
Podle mě je to umístění po podzimní části a odhodlání s tím něco udělat. Zimní příprava byla náročná, ale to k tomu patří a i z toho teď na jaře těžíme. Povedl se nám první zápas proti Hrachovci a daří se nám i nadále. Svůj podíl na tom má také příchod nové posily Petra Svobody, který do týmu rychle zapadl a střílí hodně důležitých gólů.
Podle pana Hyžáka jsi v utkání předvedl dobrý výkon a pomohl jsi k udržení čistého konta. Jsi se svými výkony spokojen?
Nerad hodnotím svůj výkon, to bych spíš nechal na někoho jiného. Ale samozřejmě jsem rád, že dostávám důvěru od trenéra Pechy a budu dělat maximum pro to, abych se se svými výkony v základní sestavě udržel i nadále.
I přesto, že je Ti teprve 17 let, ses uhnízdil v základní sestavě mužů. Nastupuješ i nadále za dorostence nebo se už soustředíš pouze na áčko?
Mám vyřízený střídavý start v Brumově, takže pravidelně nastupuju za dorost tam a hraju dva zápasy za víkend. Za dorost v Lidečku nastupuju pouze sporadicky, když se dva zápasy zrovna nekříží.
Marku, řekni nám něco o svých fotbalových začátcích.
Fotbal jsem začal hrát už v 6-ti letech u nás v Lidečku. Protože v té době ještě v Lidečku neexistovala přípravka ani mladší žáci, hned od mala jsem hrál i trénoval se staršími kluky. V poslední sezóně ve starších žácích jsem měl možnost si vyzkoušet hrát o dvě třídy výš, krajský přebor za Brumov. Po přechodu do dorostu v Brumově i nadále pokračuju (střídavý start) a vybojoval jsem si i místo v mužích v Lidečku.
Na kterém postu se Ti hraje nejlépe?
V dorostu se mi nejlépe hraje na postu stopera, kde hraju už od starších žáků. V mužích se mi hraje dobře na postu levého beka, kde hraju nejčastěji. Několikrát jsem nastoupil i na levé záloze, kde nemám tolik defenzivních povinností. Prakticky se mi hraje dobře na levé straně hřiště, ať už je to levý stoper, bek nebo záložník.
Plánuješ nastupovat za Lidečko i v budoucnu nebo bys rád okusil vyšší soutěž?
Pokud se mi bude dařit i nadále a přijdou příležitosti, chtěl bych rád jednou nastupovat i za muže v Brumově. Ale momentálně se soustředím pouze na dorost v Brumově a na muže v Lidečku a v budoucnu uvidím, jak se to bude vyvíjet.
Co bys chtěl ve své fotbalové kariéře dokázat?
Dětským snem asi každého fotbalisty je, si fotbalem vydělávat a brát jako práci to, co ho nejvíc baví. Ale to asi zůstane navždy jenom dětským snem (smích).
Kdyby sis mohl vybrat tři hráče, se kterými by sis mohl zahrát, o koho by se jednalo?
Těžká otázka, takových hráčů je hodně. Ale pravděpodobně bych si vybral Philippa Lahma, Jeroma Boatenga a Andrése Iniestu.
Fandíš některému týmu?
Ano, mým nejoblíbenějším týmem je FC Barcelona. Dále mi je hodně sympatický i Liverpool FC.
Máš kromě fotbalu nějaké další koníčky?
Další koníčky nemám, fotbalu se věnuji naplno a dávám tomu všechno.
Marku, typická otázka na konec. Sleduješ náš web www.fotbalunas.cz? Je něco, co bys na něm vylepšil?
Ano, váš web sleduji a odvádíte velmi dobrou práci, hodně lidí takový web určitě ocenilo a já jsem jedním z nich. Jen tak dál, držím vám palce.
Děkujeme za Tvé odpovědi, ať se Ti i nadále daří.
Děkuji za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.