Uděláme vše pro to, abychom skončili druzí, svěřil se v rozhovoru hráč kola Stanislav Adámek

Šest zápasů, šest výher. Takovouto skvělou bilanci má v jarní části Valašská Polanka. V posledním utkání v rámci 20. kola zvítězila 4:1 na půdě Zašové, kde výborným výkonem, gólem a asistencí přidal ruku k dílu obránce Stanislav Adámek. V anketě o nejlepšího hráče kola předběhl Vojtěcha Juráně z Prlova a Ondřeje Filáka z Francovy Lhoty. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Stanislave, gratulujeme k výhře v naší anketě o nejlepšího hráče kola. Máš radost?
Z vítězství v této anketě mám samozřejmě radost, protože si myslím, že všichni hráči, co v té jedenácté byli, jsou kvalitní fotbalisté a jsem rád, že si fanoušci vybrali zrovna mě.
Věděl jsi o zařazení do nejlepší jedenáctky? Sledoval jsi průběh hlasování?
Tak určitě, protože už v neděli jsem tušil, že mě do sestavy kola vybral trenér s vedoucím. Jsem překvapený, protože Vojtěch Juráň z Prlova měl už velký náskok. Za to, že to nakonec skončilo lépe pro mě, mám radost a děkuji všem, co mi poslali hlasy.
V týden starém hlasování o nejlepšího hráče kola zvítězil tvůj bratr a spoluhráč Ondřej. Doma z vás dvou asi musí mít radost.
Abych řekl pravdu, ani nevím vůbec o tom, jestli naši o této anketě vědí. (smích) V kabině o tom vědí a něco mě to bude určitě stát. S bráchou se snažíme dělat fotbalovou radost hlavně sobě a také polanským fanouškům.
V Zašové jste vyhráli jednoznačně 4:1. Netajíte se tím, že se vám na jejich hřišti hraje velice dobře. Zkus nám popsat zápas z tvého pohledu.
Zašová má opravdu perfektní hřiště, myslím, že je to možná i nejlepší hřiště v kraji. Náš výkon hodně závisí na kvalitě terénu a v Zašové se nám poslední dobou daří. Při té první brance jsem zkusil zatáhnout míč po křídle, vyšlo mi to a dostal jsem se až do pokutového území, kde jsem viděl Davida Mačka a on už to dokázal zkušeně dát do brány. Pak jsme vzadu udělali kiks a byla z toho penalta pro soupeře. Ale do poločasu jsme z penalty šli znovu do vedení. Ve druhé půli nás hodně uklidnila branka Lukáše Daňka, měli jsme i další šance, ale brankář jim také chytal celkem dobře. Pak jsem dostal možnost jít na penaltu, věřil jsem si, že ji dám. Potom už jsme utkání dovedli do vítězného konce a myslím, že zaslouženě.
Minutu před koncem zápasu jsi proměnil pokutový kop, kterým jsi vyšperkoval výborný výkon. Jsi na penalty určen trenérem nebo sis prostě věřil ze všech nejvíce?
Na penalty si věřím. My jsme letos už hodně zápasů rozhodovali až v penaltách a zatím se nestalo, že bych ji neproměnil. (smích) Cítím také důvěru od trenéra. V té Zašové měl možnost kopat Michal Baran, ale on je ještě mladý a na ty penalty v A-týmu má ještě čas. Já si věřil a vyšlo to.
Tvůj bratr Ondřej prohlásil, že je díky vítězné vlně v kabině velká pohoda. Cítíš to stejně?
Souhlasím. V kabině jsme si všichni rovni bez ohledu na věk, nikdo si tam nehraje na žádného frajera a držíme při sobě. Teď když vítězíme tak je to všechno ještě lepší a užíváme si to.
Díky šesti výhrám v řadě ztrácíte na druhé Hovězí pouze dva body. Cítíte v týmu šanci poskočit v tabulce ještě výše?
Tak určitě se budeme snažit umístit co nejlépe. Přeskočit Hovězí by bylo super, protože přeci jen patří mezi naše velké rivaly. První Kateřinice už mají velký náskok a ty už asi nedostihneme, ale to druhé místo je ve hře a my uděláme vše proto, abychom ho na konci sezony měli my.
Zkus nám říct něco o svých fotbalových začátcích.
Když jsme se přistěhovali do Polanky tak mě na první fotbalový trénink vzal můj kamarád a bývalý spoluhráč z hokeje Jožka Daněk. Bylo mi tehdy 13 let a moc jsem neuměl zatáčet s balonem, šlo mi to jen rovně. (smích) A i dnes si ze mě spoluhráči dělají srandu, že to ještě není úplně dokonalé. Nutí mě do toho, abych si to narazil a běžel, jsem tak trošku Forrest Gump. (smích)
Máš nějaký fotbalový vzor a oblíbené mužstvo?
Mým fotbalovým vzorem byl Ronaldinho a mužstvo za které hrál, tedy FC Barcelona.
Studuješ či pracuješ, případně kde?
Pracuji s CNC stroji. Dělám to, čím jsem se vyučil a baví mě to.
Pokud si dobře pamatuji, v mládežnických kategoriích jsi hrával hokej za Vsetín. Proč jsi nakonec přestal?
Ano hrával. Začal jsem v přípravce pod trenérem Dočkalem, u kterého jsem měl přezdívku Áda, na tréninku mi vždycky říkal – Ádo, ukaž jim to. (smích) Ve 3. třídě jsem hrával pod trenérem Janušem a již bohužel zesnulým Šilhánem. Ve 4. třídě jsme pod trenérem Kubou byli dokonce mistři republiky, tehdy jsem hrál i s Dmitrijem Jaškinem, který dnes hraje NHL za St. Louis. Toto byl můj největší hokejový úspěch, protože pak už jsme v žákovských kategoriích končili vždycky v kvalifikaci o postup na mistrovství republiky. Ale dařilo se nám také na prestižním turnaji Třinec Cup, kde jsme vždy vyhráli buď my, a nebo Třinec. S Oceláři jsme se vždycky tahali o celkové vítězství. Po základce jsem se probojoval do extraligového dorostu a tam už mě hokej postupně přestával bavit, protože spousta mých kamarádů skončila. Na ledě jsem nedostával tolik prostoru a jedno s druhým mě donutilo s hokejem přestat. Možná, že kdybych ještě rok vydržel, tak bych u hokeje zůstal, protože dorostenecká extraliga se v následující sezoně rozdělila na kategorii mladší a starší a to spoustě hráčů pomohlo. Mimo jiné mě ale štvalo, že prostor na ledě dostávali na úkor vsetínských odchovanců odpadlíci ze Zlína a okolních klubů a to i přesto, že jejich výkonnost nebyla vyšší než ta naše. Poslední zprávy o tom, co se děje v mládežnickém hokeji mě pěkně znechutily, vůbec se tomu nedivím a byla jen otázka času, než to někde praskne.
Když už je řeč o hokeji. Sleduješ probíhající Mistrovství světa v Rusku? Co zatím říkáš na skvělé počínání českých hokejistů? Věříš v zisk medaile?
Hokejové mistrovství sledujeme s kamarády. Tým vypadá velmi dobře a věřím, že se Češi dostanou do bojů o medaile. Krásné by bylo finále s Kanadou.
Obvyklá otázka na konec. Sleduješ náš portál www.fotbalunas.cz? Zlepšil bys na něm něco?
Váš portál sleduji, hlavně ty ankety jsou zajímavé. Vždycky když je tam můj spoluhráč, tak se jej snažím hlasem podpořit. Jsem rád, že tentokrát jsem dostal ty hlasy já a děkuji všem, kteří mi je poslali.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.