Chtěl bych, aby se v Poličné hrál ten samý fotbal, co před cca 5 až 7 lety, hlásí nejlepší hráč kola Petr Bártek

Poličné se v květnu příliš herně nedaří, v základní hrací době nevyhrála ani jednou a mírně se propadla tabulkou. Svěřenci trenéra Marka Valy si chtěli spravit reputaci v domácím zápase s trápícími se Huslenkami a to se nakonec povedlo. Rozhodující druhou branku vstřelil kapitán Petr Bártek, který v hlasování o nejlepšího hráče kola předstihl Jakuba Šroma ze Semetína a Víta Krejčího z Halenkova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, gratulujeme k výhře v naší anketě o nejlepšího hráče kola. Věděl jsi o zařazení do sestavy?
Děkuji za gratulaci a všem co mi poslali svůj hlas. Dozvěděl jsem se to od našeho trenéra Marka Valy, který mi to hned psal.
S Huslenkami jste i přes pokles formy byli jasným favoritem a nakonec jste tuto roli potvrdili a zvítězili 3:1. Jak bys utkání zhodnotil?
Jsem rád, že jsme vyhráli. Byl to pro nás důležitý zápas, abychom se opět pozitivně naladili a zůstali v kontaktu s týmy, které jsou před námi. Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně a to se nám povedlo a hned ve 3. minutě se trefil Aleš Žniva. Pokračovali jsme v kombinační hře, ze které jsme si vytvářeli šance, ale žádná nebyla zakončena gólem. Až 10 minut před koncem, kdy na mou střelu k tyči nedosáhl hostující brankář. Chtěli jsme už dohrát první poločas v klidu, ale to vyústilo k naší chybě v rozehrávce a podle mě v hodně přísnou penaltu proti nám. Tak jsme šli do kabin za stavu 2:1. Druhý poločas jsme kontrolovali hru a těsně před koncem zápasu po kvalitně kopnutém přímém kopu ještě upravil stav utkání Kuba Orság na konečných 3:1. Kdybychom ale proměnili šance, co jsme měli, mohlo skončit utkání klidně 5:1.
V 36. minutě jsi vstřelil rozhodující trefu na 2:1. Zkus nám gólovou situaci popsat.
Celá akce začala u naší obrany, kde po neúspěšném útoku kluci zklidnili situaci kombinací v obraně. Pak přišla přihrávka na naše středové záložníky, kde si balón převzal Radek Capil. Já na něj zavolal a z kraje jsem si zběhl do středu hřiště, kde mě našel přesnou přihrávkou. Zpracoval jsem si míč na pravou nohu a vystřelil kolem hráče k levé tyči. Jsem rád, že to tam padlo. Během prvního poločasu jsem měl takové náběhy 3 a aspoň jeden vyšel.
V této sezoně máš na svém kontě zatím čtyři branky. Mělo by jich být víc nebo jsi spokojen?
Kdybych dal o 2 branky víc, bylo by to lepší, ty šance tam byly. Ale jsem rád za to, co je.
Úvod jarní části jste měli povedený, avšak v květnu přišlo menší trápení, zvítězili jste pouze jednou, na penalty s Valašskou Bystřicí. V čem vidíš příčinu?
Ano, začátek jara byl super. Vše vycházelo, jak jsme chtěli, až do zápasu s Byninou. Od té doby se nemůžeme dostat do takové herní pohody, jakou bychom si představovali. Navíc máme teď zraněné (nemocné) hráče, kteří normálně hrávají v základu. Tak doufám, že se brzy uzdraví, ať můžou dělat to, co je baví.
Díky zaváhání Byniny a rezervy Karlovic jste se však vyšvihli zpět na čtvrtou příčku tabulky. Jsi osobně s tímto umístěním spokojen?
Osobně jsem si myslel, že kdybychom hráli o přední příčky, bylo by to super a my o ně hrajeme. Ale po zápase s Halenkovem, musíme jako tým na naší hře ještě dost zapracovat a uvidíme, jaké ovoce to přinese další sezónu.
Příští kolo putujete na hřiště Stříteže, která hraje na jaře ve velmi dobré formě. Jaký očekáváš průběh utkání?
Vím, že Střítež oproti podzimu dost posilnila, a že mají za sebou dobré výsledky. Osobně si myslím, že půjde o silový fotbal. Ale nedokážu si tipnout, jak utkání dopadne.
Jaké máš s Poličnou ambice do budoucna? Chtěl bys v následujících letech postoupit?
Jelikož máme v Poličné hodně mladý tým, tak je jasné, že ambice máme hodně vysoké. Chce to jenom čas, kdy mladší kluci dospějí, zklidní se a budeme podávat vyrovnané výkony. Jinak za sebe bych chtěl, aby se v Poličné hrál ten samý fotbal, co před cca 5 až 7 lety, kdy naší předchůdci hráli 1.B a 1.A třídu.
Pokud by se to nepovedlo s Poličnou, byl bys ochoten odejít a vyzkoušet si vyšší soutěž v jiném týmu?
O tom, že bych zkusil vyšší soutěž, jsem uvažoval před tím, než si nás vzal pod sebe současný trenér Marek Vala. Teď jsem velice rád, že jsem to neudělal. Máme tu super kolektiv a spoustu zábavy. No a kdybych s takovou myšlenkou přišel za naším trenérem, tak by asi o mě zlomil tu hůlku, co nosí stále u sebe (smích).
V mládežnických kategoriích jsi hrál také za Valašské Meziříčí. Jak na toto působení vzpomínáš?
Na působení ve Valašském Meziříčí vzpomínám velice rád, byly to zatím nejlepší léta ve fotbale, co jsem prožil. Vyzkoušel jsem si jaké je to hrát krajský přebor a následně dorosteneckou divizi. S bývalými spoluhráči jsme vytvořili super partii a bylo pak těžké opouštět tak super tým. V té době tam se mnou ještě působili bratři Capilové, bez kterých bych si náš nynější tým nedokázal představit.
Petře, máš nějaký fotbalový vzor a oblíbené mužstvo?
Můj fotbalový vzor je Frank Lampard. Jinak fandím Chelsea a v mezinárodním fotbale se mi líbí mužstvo Belgie.
Co děláš ve volném čase?
Když nejsem v Ostravě, tak svůj volný čas se snažím využít co nejaktivněji. Většinu času strávím na horském kole. Občas si s klukama z týmu zajdu na bazén nebo do posilovny.
Studuješ či pracuješ?
Jsem student VŠB-TU Ostrava, fakulta strojní.
Budeš sledovat Mistrovství Evropy ve Francii? Jaké mají podle Tebe naši reprezentanti šance na úspěch?
EURO mám v plánu sledovat a věřím našim, že nás mile překvapí a uhrají dobrý výsledek.
Klasická otázka na konec. Sleduješ náš web? Vylepšil bys na něm něco?
Váš web občas navštívím, abych zjistil, jak probíhaly ostatní zápasy, popř. si přečtu články ze zápasů. Jinak na webu bych nic neměnil, líbí se mi, v jaké formě je zpracován.
Chtěl bys na konec někomu něco vzkázat?
Ano. Chtěl bych popřát našemu trenérovi, Markovi Valovi všechno nejlepší k narozeninám, hodně štěstí, zdraví a hlavně těch trenérských fotbalových úspěchů. Marku nic se z toho nedělej, 30 je jenom číslo (smích). V závěru bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří nás chodí podporovat, jak na domácí zápasy, tak i na ty venkovní. Bez vás by to nebylo ono.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.