Jiří Mastný fandí Tomáši Rosickému

Vítězem ankety Hráč kola se stal Jiří Mastný z Chlístova, který vychytal výhru s čistým kontem na hřišti Jemnicka B. Nyní si s tímto jednačtyřicetiletým hráčem můžete přečíst celý rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se jaký byl zápas s tvého pohledu?
Bylo velké horko, proto těžký. Jinak se hra odehrávala uprostřed hřiště. My jsme disciplinovaně bránili a vyráželi do rychlých brejků. Narušovali jsme velice úspěšně soupeřovu rozehrávku a nepustili jsme ho do jeho oblíbené kombinace. Utkání rozhodl šťastný gól, který jsme vstřelili my.
Jak by jsi popsal svůj výkon?
K tomuto bodu nemám co říci. Moc práce jsem neměl. Šlo hlavně o komunikaci s klukama v obranné fázi, která fungovala výborně, několik včasných výběhů a chycení zblokovaných střel. Nic neřešitelného. (úsměv)
Který tvůj zákrok byl nejvydařenější?
Vyloženě těžký zákrok jsem neměl. Bylo moji povinností všechno pochytat.
Po jaké době jsi nastoupil mezi tři tyče?
Po roce. (úsměv)
Jaké byly reakce na tvůj výkon?
Fotbal je týmová hra. Tyhle věci neřeším. Gólmani to mají těžký. Když zachytají, jsou borci, pak uďelají běžnou chybu ( jakých hráči v poli běžně udělají několik) a je to gól. Chybu jsem neudělal a snad jsem byl klukům prospěšný. Všichni jsme byli moc spokojení, že jsme ve Vratěníně vyhráli.
Uvidíme tě i v příštím zápase?
Nastoupím pouze v případě, že první brankář bude zraněný nebo nebude moci z jiného důvodu do branky nastoupit. Já už mám odchytáno. Je nutné, aby chytali mladí kluci. Pokud my staří se budeme stále cpát do branky, bráníme tím těm mladším, aby se vychytali.
Máš před zápasem nějaký rituál a připravuješ se před zápasem nějak speciálně?
Snažím se připravovat už od pátečního předzápasového tréninku. V den utkání se snažím již nejíst nebo jíst jen minimálně. K obědu musím mít rýži. Snažím se být první v kabině, první na hřišti. Musím si osahat tyčky. (smích)
Který tým podle tebe bude největším favoritem Okresního přeboru?
Určitě Rokytnice nR. Mají výborný tým, ale hlavně skvělého trenéra, kterému se podařilo se stejnýma klukama v Želetavě postoupit z OP až do 1A třídy a pokud by byl býval u týmu zůstal, jsem přesvědčený, že by bojovali o postup do Krajského přeboru, protože v polovině soutěže 1A třídu vedli.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
Kamarádi ze školy v Želetavě. Do roku 1997 jsem hrál právě tam, potom do roku 2002 v HFK Třebíč, krátce v Přibyslavicích, následovaly Sokol Kouty a od roku 2010 jsem působil opět v Želetavě, kde jsem loni oficiálně jako hráč s fotbalem rozloučil.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Fandím Tomáši Rosickému
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
FC Vysočina Jihlava.
Jak si myslíš, že dopadne náš kvalifikační vstup proti Severnímu Irsku ?
Vyhrajeme 3:0.
Jaké máš koníčky?
Dodělávám si domek v Chlístově, takže zde trávím spoustu volného času, ale snažím se jezdit i na utkání syna, abych ho podpořil.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Mám oblíbené staré české filmy s Jaroslavem Marvanem, Vladimírem Menšíkem, Jiřím Sovákem nebo Františkem Filipovským. (úsměv)
Tvoje oblíbené jídlo a pití?
Rád si dám vepřovou se zelím a k tomu pivko.
Sleduješ naše webové stránky?
Ano, od včerejška. (smích)
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.