"Prý teď žiju jako George Best," z legrace připomíná irského bouřliváka hráč kola Josef Vůch

Letná znovu ovládla hlasování o hráče kola! Tentokrát jste zvolili sympaťáka z útoku - Pepu Vůcha, který pomohl vydřít výhru proti Touškovu i svým gólem. Letná udržela hubené vedení a obsadila tak druhé místo v tabulce. My jsme se forvarda z Letné zeptali na pár otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvně bych rád pogratuloval k vítězství v anketě Hráč kola. Letná předvádí neskutečné věci, už nedělám rozhovory skoro s nikým jiným, než s vašimi hráči. Jak u Vás samotné hlasování probíhá?
U nás to hlasování organizuje vždycky náš pokladník – Hošek, my mu teda občas říkáme „Babiš“ (smích). Takže vždycky, když někdo Hráče kola vyhraje, musí putovat něco do kasy. No, a zatím to organizuje úspěšně. |pozn. Letná už vyhrála Hráče kola počtvrté v řadě|
Padne teda něco do kasy?
Určitě, nebudou to nějaké závratné částky, ale rád přispěju (smích).
Navštěvujete náš portál fotbalunas.cz?
Já poměrně dlouhou dobu nehrál, takže jsem se o to zase tolik nezajímal. Ale když to kluci v šatně řešili po prvních kolech, tak jsem se podíval a podle mého názoru je to slušná motivace hlavně pro mladší kluky se tam dostat a předvádět dobré výkony. Přece jen, když o vás někdo píše, chcete se ukázat v nejlepším.
Jak byste ohodnotil výkon Letné v uplynulém kole proti Touškovu?
My jsme si byli vědomi toho, co nás čeká. Touškov má mladý tým a nechybí jim rychlí hráči. Trenér nás na to připravil, ale musím uznat, že prvních dvacet minut nás výrazně přehrávali. Měli spoustu šancí ze stran, následné centry do vápna, akorát jim to tam nepadalo. Potom jsme ale my hru vyrovnali a dokázali jsme převzít aktivitu. Z jednogólového manka jsme se vzpamatovali a do šaten jsme odcházeli za stavu 3:1. Do druhé půle jsme šli hlavně s tím, abychom neinkasovali. No, to se samozřejmě ale nepovedlo a my jsme brzo dostali na 3:2, takže nás čekalo docela nepříjemné bránění jednogólového vedení, které jsme ale naštěstí udrželi.
Kde jste začínal s fotbalem?
Začínal jsem v Košutce, měl jsem to na hřiště nějakých 100 metrů. Navíc tam hrál i brácha, takže bylo jasné, kde začnu. Potom jsem hrál nějakou dobu v Malesicích, mezi Košutkou a Malesicemi totiž probíhala výměna hráčů. Potom mě zastihlo zranění kolene a osm let jsem nehrál vůbec. Takže se do toho po letech zase dostávám.
Na jakém postu jste začínal a jak se samotný post měnil?
Tak já jsem vždycky chtěl hrát v útoku. Ale neměl jsem tolik důrazu, takže mě trenér stavěl na kraj zálohy, kde jsem mohl využívat toho, že mi to rychle běhalo. Nakonec jsem ale v útoku hrával také.
Kdo je Váš fotbalový vzor?
Já teda jsem fanoušek Barcelony, uznávám, že Messi je nejspíš nejlepší fotbalista na světě, ale spíše mám rád Cristiana Ronalda. Kamarádi mi ale teď říkají, že vedu spíš život George Besta (smích).
Jaké jsou Vaše oblíbené fotbalové kluby?
U nás momentálně fandím Liberci, v zahraničí odjakživa Barceloně.
Jak vidíte naděje českých týmů v Evropské lize?
Já myslím, že všechny ty skupiny jsou hratelné. Jak Sparta, tak Plzeň i Liberec mají šanci. Důležité bude nahrát co nejvíc bodů venku.
Věnujete se volnočasově ještě něčemu, kromě fotbalu?
No, asi jen ten fotbal, hraní na Playstationu a ženský (smích).
My děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí i v nedělním zápase.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.