Jsem aktivní člověk, potřebuji pohyb i na dovolené, sdělil kapitán Letné Stanislav Žák

V 6. kole III. třídy Plzeň město se v hlasování o nejlepšího hráče kola sešla opět spousta hlasů. Letná měla poprvé od začátku sezony vážného konkurenta v hlasování, Union málem přerušil šňůru letenských hráčů kola. To se ale nakonec nestalo a my Vám proto přinášíme rozhovor s kapitánem Letné - Stanislavem Žákem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Toto kolo přišlo hodně hlasů, Union se dlouho držel na prvním místě, ale nakonec jste s Letnou znovu ovládli Hráče kola, sledoval jste hlasování?
Hlasování jsem sledoval. V šatně jsem se od spoluhráčů dozvěděl, že jsem se dostal do nejlepší jedenáctky, takže jsem byl zvědavý, jak to dopadne. Navíc vždycky hlasujeme aktivně, takže i tohle kolo nebylo výjimkou.
Takže padne něco do kasy?
No, padne. Od prvního kola se vypsalo, že kdokoliv vyhraje Hráče kola, bude muset zaplatit. No a zatím se nám to poměrně dost daří (smích).
Jak byste okomentoval výkon Letné proti Slovanu?
Musím přiznat, že šlo asi o nejhorší zápas, který jsme v sezoně odehráli. Dá se říct, že prvních 15 minut jsme byli lepším týmem. Slovan ale od dvacáté minuty začal být aktivnější. Je asi fakt, že jsme si ten zápas ani vyhrát nezasloužili, jeden bod ale i tak potěšil.
Určitě bude čtenáře zajímat kde a kdy jste začínal s fotbalem a kdo Vás k němu přivedl?
Já jsem odchovanec Letné. Začínal jsem tady hrát kolem svých jedenácti let. Měl jsem hřiště hned vedle základní školy, takže mě k fotbalu přivedl spolužák.
Fandíte nějakému klubu v naší lize nebo v zahraničí, máte nějaký vzor?
V naší lize určitě Viktorce. V zahraničí fandím Realu Madrid, tam dokážu ocenit výkon všech na hřišti, ale žádný fotbalový vzor nemám. Já fandím týmům, ne jednotlivým hráčům.
Zajímají vás kromě fotbalu i jiné sporty?
Teď hraji ve volných chvílích tenis, to mě momentálně hodně baví.
Jak by vypadala vaše ideální dovolená? Vzal byste raději týden u moře nebo aktivní volno?
Já jsem člověk, který se musí pohybovat. Nenávidím válení se na pláži (smích), já pokud dovolenou, tak jedině aktivní. Ideální s rodinou je po památkách a po nějakých zajímavých místech. Já osobně jsem zažil zajímavou dovolenou, kdy jsme jezdili po Evropě po fotbalových stadionech.
Máte za fotbalovou kariéru nějaké nepříjemné zranění?
Jediné co mě tak trápí jsou kotníky, jinak naštěstí nic závažnějšího.
Stala se vám ve fotbalovém životě nějaká kuriozita?
Mně přímo ne. Spíš klukům z týmu. Spoluhráč dal gól ani o tom nevěděl. Vystřelil na bránu, šel zpět a ani ten svůj gól neviděl. Oznámili jsme mu to až v šatnách (smích).
Chtěl byste ještě něco sdělit?
Rád bych vzkázal spoluhráčům, abychom nenavázali na výkon proti Slovanu. (pozn. Letná vyhrála proti Unionu 4:2). Taky by kluci mohli trošku zvýšit docházku na tréninky. Náš cíl je postoupit, takže je potřeba chodit co nejvíc. Ale to jsou věci co z pozice kapitána říct musím. Jinak jsem samozřejmě rád za hlasy a snad budeme předvádět co nejlepší výkony.
Děkuji za rozhovor, ať se s Letnou daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.