Thierry z Třebelovic ukazuje při zápasech prostředníčky

Jedenatřicetiletý záložník nováčka soutěže z Třebelovic Petr Sedlák přispěl dvěma vstřelenými góly k remíze svého týmu s béčkem Velké Bíteše. Po zásluze byl nominován do sestavy kola, kde zvítězil ve Vašem hlasování. Zajímavý rozhovor s ním si přečtěte zde!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
Díky, byl to velký souboj. Kámoši udělali velkou fejsbukovou kampaň, dík patří i jim. S fotbalem jsem začal někdy asi v pěti letech. Dovedl mě k němu můj táta alias Mach nebo též Bossíny! No a začal jsem u nás v Třebůlkách.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Moravské Budějovice, Nové Syrovice za dorost (na to mám dobré vzpomínky) a pak … jeden zápas v Jemnici za B, ale byl jsem marnej – nejhorší na tom bylo, že mi to bylo jedno.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Mám jeden velký zážitek z Okříšek z roku 2004. Tehdy jsme tam s dorostem vyhráli postup do okresu. Po cestě domů jsme něco popili a pak jsme se koukali na ME v Portugalsku, tenkrát hráli naši s Holandskem. A pak na zábavě jsem potkal ženu mých snů – nebo tenkrát jsem si to myslel. To byl hodně povedený den, na ten rád vzpomínám. Jo a pak možná ještě výhra v Rudíkově (ještě na škvarku), kdy kámoš (Keny) dal gól skrze boční síť – jen dva lidi to neviděli, že to bylo boční sítí – on a rozhodčí. Vyhráli jsme myslím pak 1:0.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Řeknu to asi takto. Na tréninku dám jeden gól z 23 střel a obecně pokusů a to jsem asi ještě hodně přehnal. V neděli to tam padalo. Jeden lýtkem do protipohybu a druhý hlavou taktéž do protipohybu gološe, zřejmě klamu tělem. Vždycky říkám, jestli mě někdo vidí při rozcvičce, nemůže si mě hlídat.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
Obvykle dojdu na zápas a ptám se, s kým hrajeme. Teď ale vím, že jedem do Nedválu, kámoš je kousek odsud, tak si pak dáme pivko. Očekávám, že se budeme bavit fotbalem.
Co očekáváte od nové sezóny?
Minule měl rozhovor Borec (Marek Máca) a dušoval se, že to měl a chtěl říct. Tak já to řeknu za něj: DIVIZE! Ale kluci v kabině říkali, že prej je tam ještě I.A, nebo něco takovýho. Tak ještě asi to budeme muset zmáknout, ale jestli to jde přeskočit, tak proč ne.
A jak jste spokojený s jejím dosavadním průběhem?
Chvíli to vypadalo rozporuplně. Spousta zranění a smůla. Myslím, že jsme se konečně chytili, hlavně je zase pohromadě ta stará parta, obyčejní kluci, se kterýma je prostě sranda! A proto tam taky chodím.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Této otázce my říkáme v kuloárech tzv. lahvová: Marek Nesiba.
Máte nějaký speciální důvod proč zrovna jeho?
Nevím, jestli si toho někdo všiml, ale během utkání hrajeme takovou zvláštní minihru. Většinou vyhrává on. Ale držím se. Navíc je to takový správný mastodont. Pozn.: Mastodont – vymřelý chobotnatec.
Co je to za hru?
Ukazujeme si v těch nejvíce neočekávatelných chvílích prostředníček, třeba při stavbě zdi, při rohu apod.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Na ten poslední. Protože si pak budu v klidu moci dočíst Goetheho a dopít iontový nápoj.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
Jedině Arsenal a Thierry Henry. Mimochodem toho se pokouším na tréninku napodobovat pořád. Kluci z týmu dosvědčí, že jde o velice zdařilou parodii. Navíc, já hlavně nejsem tak vysoký jako on.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny? (přítelkyně/manželka?)
Celá rodina, kromě těch dvou v závorkách.
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
Poslechem: post-death metalu, (art) progressive metalu, epic industrial metalu (ten jenom trochu), omylem poslechnu nějaký black metal, dále klasický death metal a nejraději samozřejmě melodic death metal – ten doporučuji. V přestávkách pak hard rock a heavy metal. A když mi zbude po tomto všem trocha času tak ještě kejtra, na kterou se tohle snažím hrát – mimochodem, příští rok bude hrát v Třebelovicích po sezóně naše nově vznikající kapela, zatím máme pracovní název „Opanuj zřízence“ (ještě na tom názvu prý máme zamakat-nevím proč), takže je tohle zároveň i pozvánka. Pak knihy, běh, kolo, plavání… jo a taky fotbal.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Je mi to jedno a asi voda, té vypiju nejvíc.
Kde pracujete?
V Brně. Jednatel a vědecký pracovník, v oboru lesnické fytopatologie.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Super. Dává celé soutěži šťávu. Informace a statistiky jsou dost dobrý, jen tak dál. Obdivuji vaši práci a vložené úsilí!
Děkuji za rozhovor a ať se Vám dále daří.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.