Muž kola Lukáš Dudek přežil období zranění i maturitu přítelkyně. Teď se může těšit na teplé večeře a trochu té erotiky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník FK Olešník Lukáš Dudek, který prožil vydařený comeback do základní sestavy. Pokud si chcete přečíst i starší, zajímavý rozhovor s Lukášem, najdete ho ZDE.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S Olešníkem už máte za sebou osm zápasů bez porážky v řadě. To hned ten fotbal baví víc, než na podzim, ne?
On nás bavil fotbal i na podzim, jen jsme to neměli podložené výsledky. Těžko někomu vysvětlíte, že v zápase, kde inkasujete sedm branek, jste byli lepší, ale srážely nás chyby v defenzivě a neproměňování šancí v ofenzivě. Aktuálně máme hezkou sérii bez porážky, ale já osobně bych třeba bral místo pěti remíz tři výhry a dvě porážky... Bodově by to vycházelo mnohem lépe.
Co se změnilo, že tým začal sbírat body?
Zaměřili jsme se na defenzivu. Jak se říká, když neinkasujete, nemůžete prohrát. Sice to je na úkor naší útočné hry a oproti loňské sezoně už nehrajeme tak pohledný fotbal, ale v našem postavení jsme prostě museli začít bodovat a posunout se tabulkou výš od sestupového pásma.
V zimě přišli do Olešníka dvě celkem kvalitní posily Martina Šahajda z Plané nad Lužnicí a Michal Rabiňák z táborského béčka, jak kluci zapadli do party a do hry týmu?
Tak nevím, jak zapadli do hry týmu, protože toho oba zatím víc promarodili, než nahráli... Šahy navíc dokázal na soustředění nakazit téměř celý tým, takže jsme pak týden netrénovali. A Rabi si sedl na moje místo, takže ho karma potrestala tím, že se hned zranil... Nic nedbal mých rad, že na mém místě mu pšenka nepokvete. (smích) Jinak oba zapadli výborně a já doufám, že když se jim upevní zdraví, tak se bude Olešník nacházet v horní polovině tabulky.
Přece jen ale jistotu záchrany nemáte, sestupová matematika je zamotaná, není jisté, zda nebude padat třeba i čtveřice týmů. Kdo myslíte, že si nakonec vytáhne Černého Petra a soutěž neudrží?
Černého Petra si už podle mě vylosovaly týmy Plané a Ševětína. Jestli k nim někdo další přibude, bude záležet na jihočeských týmech v divizi. Nic jistého nemá polovina týmů v kraji, takže hrát je určitě o co do posledního kola.
Vy jste toho v sezóně moc nenahrál. Na zranění máte pech. Nebude už jistější sednout za traktůrek na olešnickém hřišti, kde se staráte o trávník, a do hry už raději pro zachování života nenastupovat?
Celá sezona je pro mě katastrofa, podzim jsem odehrál pod prášky a bylo to z mojí strany jedno velké trápení, týmu jsem nepomohl. Cestoval jsem po doktorech, ale nakonec patří velký dík Jirkovi Maškovi, který si mě vzal do parády a bolesti třísel mi pomohl odstranit. Když už jsem si myslel, že do jara naskočím v plné síle, tak jsem si zlomil v generálce kotník a celá příprava vyšla do ztracena.Takže jsem se v úvodu jara dostal na hřiště jen díky sečení hřiště. (úsměv)
Do hry jste nastoupil až po polovině jara, těšil jste se? Jak probíhala léčba?
Bylo to strašně dlouhý, na začátku jsem myslel, že budu do měsíce zpátky, ale zranění chtělo čas a taky už nejsem nejmladší a nechtěl jsem riskovat, že unáhleným návratem si zranění obnovím.
V základní sestavě jste se objevil poprvé v dohrávce s Planou. Byl jste u čtyř z pěti branek vašeho týmu, to byl slušný comeback, ne?
Dostal jsem nějaký prostor na rozkoukání, už v předchozích dvou zápasech v Protivíně a Čimelicích. Pro mě osobně byl návrat do sestavy ohromnou motivací, protože na konci března mi umřel děda, který patřil mezi mé největší fanoušky. Takže doufám, že se mu tam ze shora na mě dobře koukalo.
V soutěži jste tak nastřádal čtyři trefy, v boji o krále střelců jsou tentokrát jiná jména. Dvořák, Uher, Tauber. Jak tyto hráče osobně vidíte, co je jejich silnou stránkou a kdo věříte, že vyhraje?
Všichni jsou kvalitní útočníci, každého zdobí něco jiného. Uher má dobrou hru hlavou, Dvořáka zdobí rychlost a Tauber umí zakončit pravou i levou. Hlavně mají všichni dobrý výběr místa ve vápně, což je pro koncového hráče to nejdůležitější. Podle mě si to o korunku pro krále střelců rozdají Dvořák a Uher, ale víc věřím soběslavskému útočníkovi, už jen s ohledem na celkovou kvalitu kádru, který si postup zaslouží.
Přítelkyně má za sebou maturitu. Jakou jste byl oporou? Byly to krušné časy?
Přítelkyně byla v pohodě, stres přišel až u zkoušek. Nevím, jestli jsem byl oporou, snažil jsem se jí moc nerušit a doma zlehka našlapovat. Maturitu zvládla v klidu, takže se teď můžu těšit na teplé večeře, čisto v bytě a pak taky nějakou tu erotiku, tak mi snad zbydou síly i na fotbal. (smích)
Když odbočím k závěru české ligy v boji o titul si to rozdá Slavia a Plzeň, kdo podle tebe získá titul a jak to vypadá s rivalitou v kabině?
Tak musím říct, že v kabině teď jako sešívky máme navrch.... Luboš Červenka jako jediný čistokrevný sparťan si teď vyslechne hodně narážek. Budu rád, když Slavia vedení v tabulce udrží, to si teprve rudoši vyslechnou. Když skončí druhá, je to holt fotbal, ještě nedávno byla kousek od zániku, takže už to, že bude hrát evropské poháry, je pro nás svátek a měl by to takhle brát střízlivým pohledem každý fanoušek. Jinak doufáme, že ta sparťanská deka bude pokračovat minimálně další dekádu. (smích)
Autor rozhovoru: Michal Špírek

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.