Michal Turek z Čkyně: Chceme bavit diváky i sami sebe

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

 Vítězem třetího kola jste v hlasování určili Michala Turka.

Hráč rezervy SK Čkyně, jde ve šlépějích svého otce Václava a bratra Václava. Oba výborní hráči. Otec byl tahounem týmu SK Čkyně v jízdě krajským přeborem, starší bratr Václav rovněž hrál za SK Čkyni a byl i výborným rozhodčím. Nejmladší Michal tak rozšiřuje rodinnou tradici a dopisuje  kroniku o další kapitoly ze života rodu smíčem kopaným.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdo tě přivedl na fotbal? Přepokládám, že taťka, vynikající fotbalista SK Čkyně.
Ano, táta. Stejně jako bráchu mě táta vedl od přípravky jako trenér.
Co říkáš výsledku druhého kola, kde tě čtenáři posadili na post jedničky a to dost výrazně ?
Tak mám z toho velkou radost. B tým se zakládal proto, aby se zápasová porce dostala na každého. Potřebuji to jako sůl. Cítím se po každém zápase lepší herně i na míči. To vše mi určitě pomůže pro A tým. To, že jsem zvítězil v anketě, mě těší.
Hraješ celou dobu ve Čkyni, nebo jsi hrál i za jiný klub ?
Hrál jsem v žácích krajský přebor ve Vimperku. Rád na to období vzpomínám a z tohoto klubu mám dodnes hodně kamarádů. Jinak hraji celou dobu ve Čkyni a nemám žádný důvod jít jinam. Máme zde výbornou partu od výboru, přes mládež až po dospělé.
Jaký post zastaváš?
V A týmu hraji v útoku, v rezervě mě trenéři taky využívají do útoku. Já osobně se nejlépe cítím pod hrotem. Raději klukům šance připravuji, tady se cítím líp než v koncovce.
Kdo je tvůj fotbalový vzor a kterému klubu fandíš?
Vždy se mi líbila hra špílmachrů, u nás je to Tomáš Rosický, z ciziny hráči Barcelony jako Xavi, nebo Iniesta. Jinak fandím Spartě a věřím, že si to vše sedne a začne nová éra.
Jak vidíš ambice vaší rezervy v okresním přeboru ?
Má ambice je společná s týmem, a to hrát co nejlépe. Chceme bavit diváky i sami sebe. Hrát hru, na kterou se budou lidé rádi dívat. Chceme hrát tak, abychom se netrápili sestupem, ale ani případné vítězství není cílem.
Děkuji za odpovědi. Jak vidíte, Michal to má fotbalově srovnané. Ve Čkyni se hrál vždy solidní kolektivní fotbal, který se líbil a možná není daleko doba, kdy se tým vrátí alespoň do I.A třídy. Michalovi i jeho spoluhráčům přejeme hodně štěstí v soutěži.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.