Hráč kola Tomáš Buchta: Moc mě nebaví běhat bez míče, takže asi proto jsem dal přednost futsalu před fotbalem.

Ač jeho tým v zápase s Kralovicemi prohrál, stal se mladý stoper Tomáš Buchta z Bukovce hráčem třetího kola plzeňské A třídy. Do čela hlasování ho navíc poslali fanoušci rekordním počtem příchozích hlasů. Talentovaný defenzivní hráč navíc sbírá úspěchy i v trochu jiném sportu, reprezentuje Českou republiku ve futsale a k tomu nastupuje v nejvyšší futsalové lize mužů za Interobal Plzeň. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak byste zhodnotil vy sám svůj výkon v utkání s Kralovicemi?
Jelikož jsem fotbal nehrál přes rok , tak jsem se celé utkání hledal. Míč mi pořád odskakoval, ale já pevně doufám, že budoucí zápasy budou jen a jen lepší a klukům více pomůžu.
Anketu o hráče kola na našem webu jste vyhrál s pohodovým náskokem. Sledoval jste výsledky?
Popravdě jsem anketu vůbec nesledoval, až ke konci, když mi to řekl kamarád. Jsem samozřejmě rád, že jsem to vyhrál. Děkuji všem za hlasy.
Velký fotbal je pro Vás spíše koníčkem. Je pravda, že mimo to nastupujete v nejvyšší mužské futsalové soutěži?
Ano, je to pravda. Futsal mi neskutečně přirostl k srdci.
Popište hlavní rozdíly mezi oběma sporty.
Futsal je na menším prostoru, je zde skoro pořád nějaký dotyk s míčem. Mě upřímně moc nebaví běhat bez míče, takže asi proto jsem dal přednost futsalu před fotbalem.
Stihnete v této sezoně ještě nějaký zápas za Bukovec v I. A třídě nebo už se budete naplno věnovat futsalu?
Ano, určitě ještě nějaké zápasy stihnu. S futsalem hrajeme pátky, takže víkendy máme volné. Když budou v plný síle a budu mít chuť, tak budu chodit pravidelně.
Jak jste se dostal k oboum sportům? A děláte ještě nějaké další?
K fotbalu jsem se dostal určitě kvůli rodičům. Když jsem byl malý, tak jsem byl pořád venku s kamarády a hráli jsme fotbal. K futsalu jsem se dostal tak, že můj starší brácha hrával za juniorku Plzně a chodil jsem se na něho koukat a nějak mě to zaujalo. Tak jsem to šel taky zkusit a zůstalo mi to dodnes.
Trenér Bukovce Petr Smíšek Vás nominoval do sestavy kola hlavně za defenzivní práci. Na jaké pozici ale hrajete nejraději?
Já jsem v dorostu hrával buď stopera, nebo defenzivního záložníka, takže mi defenzivní práce nevadí.
Kdo je Vaším vzorem? Jak ve fotbale, tak ve futsale.
Ve fotbale mám strašně rád Modriče. Ve futsale se hezky dívá na Ricardinha.
Můžete vyjmenovat své největší úspěchy?
Ve futsale: Každou sezonu s juniorkou jsem se dostal na Final Four. Nikdy jsme nejeli domů bez medaile. Minulý Final Four jsme dokonce vyhráli a já se stal nejlepším hráčem turnaje. Jako velký úspěch beru, že můžu nastupovat za A-tým Interobalu Plzeň. Dále, že jezdím na reprezentační srazy s U-19, U-21. A zatím jako největší úspěch beru 3. místo z VARTA FUTSAL LIGY 2017/18.
A kde se vidíte za pár let? Co je Vaším snem po životní i sportovní stránce?
Určitě bych se chtěl pořád posouvat dál a dál. Jak životě, tak i ve futsale. Všechno je jen na mě, tak věřím, že se to jednou všechno vrátí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.