Historicky první vítězství hráče Lukavce v sestavě kola uzmul soupeřům kapitán David Slabý

Sestava kola je od letoška výsadou hlavně pro kluby, které se na tvorbě obsahu spolupodílejí. Je to i logické, protože jak jinak vybrat ty nejlepší hráče, když o jejich výkonech nikdo kromě přítomných na hřišti,či v hledišti, neví. Snad i proto tuhle soutěž vyhrávají hráči, z jejichž utkání jsou dostupné kompletní reporty. Tentokrát ale přišla na řadu změna. Do hlasování se totiž výraznou měrou zapojili hráči a fanoušci TJ Start Lukavec, kteří se rozhodli podpořit kapitána Davida Slabého, který s výrazným náskokem nechal veškerou konkurenci daleko za sebou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Davide. Gratuluji ti k velmi přesvědčivému vítězství v anketě o nejlepšího fotbalistu sedmého kola Poutník ligy. Vždy je velkým překvapením, když na prvenství dosáhne hráč z klubu, který na fotbalunas.cz není aktivní a ani tentokrát nešlo o výjimku, zvlášť s takto vysokým počtem získaných hlasů. Burcoval jsi své okolí k pravidelnému hlasování, nebo tohle vedl v evidenci někdo jiný z klubu, případně tvého okolí?
Děkuji za gratulaci. Zpočátku se o hlasování starali moji spoluhráči a když jsem zaregistroval, že procenta přibývají a že by z toho mohlo být první místo, oslovil jsem s prosbou o hlasování pár kolegů z práce, kamarády, manželku a asi se na mě nevykašlali. Samozřejmě jsem si hlasy posílal i sám.
O víkendu TJ Start znovu fotbalově zářil, ostatně jak tomu je povětšinu letošní sezóny, ve které se vám zatím daří nadstandartně. Už teď se vám podařilo bodově téměř dorovnat celý loňský podzim, a to jsme pořád ještě na začátku. V čem vidíš hlavní důvod takto markantního zlepšení, díky kterému je pro vás v tuto chvíli nějaký boj o záchranu absolutně pasé?
Myslím si, že je to tím, že loňskou sezónu jsme byli v Poutník lize nováčkem a než jsme se stačili rozkoukat, bojovali jsme v posledním kole o záchranu, což se nám nakonec podařilo. Letos se nám nad očekávání daří, dokázali jsme porazit silné soupeře jako jsou Jiřice nebo Kamenice nad Lipou, ale pořád je odehráno pouze šest kol a neznamená to, že na konci sezóny nebudeme opět bojovat o záchranu.
Skokem se vrátím právě do loňské sezóny, v níž jste se udrželi v Poutník lize až díky těsné výhře 6:5 proti Budíkovu v posledním kole. Nakolik složitý byl přechod ze III. třídy do Poutník ligy a následné popasování se s rolí největšího outsidera soutěže, která vám jako nováčkovi soutěže logicky náležela?
Přechod do Poutník ligy pro mě osobně a myslím si, že i pro celý tým složitý nebyl. Nějak jsme neřešili, že máme nálepku outsidera, to jsme měli podle předsezónních prognóz, které jsem si přečetl na těchto stránkách i před touto sezónou a nyní jsme po šesti odehraných kolech na čtvrtém místě s pěkným skóre 17:7, ale jak jsem už řekl, je začátek sezóny a vše je otevřené.
Vedle současného angažmá v Lukavci tě bylo možné na hřišti vídat i v barvách FK Pelhřimov a TJ Slovan Kamenice nad Lipou. Jak na tyhle štace vzpomínáš? Jsi s hráči těchto klubů v kontaktu i v současnosti, nebo minulost necháváš v tomto ohledu za sebou?
V FK Pelhřimov jsem začínal v přípravce a skončil v žácích, takže to ani neberu jako nějakou fotbalovou štaci. V dorostu jsem byl už v Lukavci, a kromě necelého dvouletého hostování v Kamenici nad Lipou jsem tam dodnes a dokud mě tam budou chtít, tak tam zůstanu. S klukama z Kamenice jsem v častém kontaktu, protože v Kamenici bydlím i pracuju. Setkáváme se pracovně, v hospodě nebo i pracovně v hospodě. Oni už budou vědět, koho se to týká. Jinak na mé hostování v Kamenici nad Lipou vzpomínám jen v dobrém.
Právě díky tvému dřívějšímu působení v Kamenici nad Lipou šlo pro tebe tento víkend o velmi speciální zápas, protože nastupovat, proti svému bývalému klubu je vždy v něčem zvláštní. Jak se ti proti bývalým spoluhráčům hrálo? Probíhalo před zápasem i nějaké hecování?
S pár klukama z Kamenice jsem si před zápasem popovídal, ale žádné velké hecování neproběhlo. Spíš jsem několikrát během zápasu zaslechl něco z tribuny, ale všechno s humorem. Hrát proti svému bývalému klubu je opravdu zvláštní, ale na zápasy proti Kamenici se vždycky těším.
S jakými cíli jste v Lukavci vstupovali do letošní sezóny a jaké cíle máte nyní v tuhle chvíli, kdy jsou ty výsledky podstatně lepší, než se všeobecně očekávalo?
Žádné velké cíle nemáme. Do sezóny jsme vstupovali s tím se udržet, a tak to i platí.
Kdo a kdy tě vůbec poprvé přivedl na fotbalový trávník?
S fotbalem jsem začínal okolo 6-7 roku a bylo to asi jen moje rozhodnutí.
Který sportovec tě po fotbalové stránce nejvíce inspiruje?
Ze známých a slavných sportovců asi nikdo. Z těch méně, ale přece jen známých, je to můj trenér Milan Zeman a neříkám to proto, že bych mu chtěl lézt do zadku, protože tam už bych se stejně díky bratrům Krillovým nevešel. Jinak jako celek je to Sparta Praha, jejíž jsme s našim brankářem Davidem Ludvikem věrní fanoušci.
Máš i další koníčky mimo fotbalu, kterým se ve svém volném čase věnuješ?
Ve volném čase se nejvíce věnuji své rodině a teď o víkendu se konečně po dlouhé době pověnuji i kamarádům a spoluhráčům v Lukavci na pouťové zábavě.
Sleduješ stránky fotbalunas.cz pravidelně, či pracuješ jenom s tím nejnutnějším, jako jsou výsledky ze zápasů?
Stránky sleduji pravidelně. Ať už to jsou výsledky zápasů, komentáře k zápasům, tipování výsledků, atd.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.