Rudolf Mazánek radši tento rok změnil svůj rituál!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stal se jím 21 letý hráč Dolní Rožínky Rudolf Mazánek.Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Bylo to hned v mládí asi ve 4 nebo 5 letech a byli to samozřejmě rodiče, za což jsem jim obrovský vděčný.
Na jakém postu nastupujete?
Dřív jsem hrával útočníka a v přípravce se stal i nejlepším střelcem, což mi dnes asi moc lidi neuvěří, ale nyní nastupuji na postu obránce.
Pamatujete si, kdy jste vstřelil svoji první branku?
Bylo to myslím v Rovečném, ještě za přípravku, ale co si vybavuji tak to byla hrozná haluz, kdy jsem z malého vápna nastřelil tyč, od které se míč odrazil do protihráčových intimních partií a skončil v bráně.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Tak to si opravdu bohužel nevzpomenu, ale náš expert Zdeněk Hory Horák by to řekl určitě přesně.
Hrál jste za jiný klub než je Dolní Rožínka?
Hrál jsem v SFK Vrchovina a také v TJ Strážek, za který budu nastupovat i v letošní sezóně.
Jak hodnotíte zápas v Doubravníku?
Hodnotím ho pozitivně. Samozřejmě ještě je co zlepšovat, ale myslím, že nám zápas sedl a celý zápas jsme soupeře přehrávali a zápas mohl podle mého skončit i větším brankovým rozdílem.
Byl jste zvolen hráčem 1. kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
Hrálo se mi dobře i přes počasí, které bylo dle mého to nejhorší na fotbal. Měl jsem takovou klidnější sobotu a jsem rád, že se to projevilo na hřišti. Také bych rád poděkoval Jirkovi Joklovi za projevenou důvěru a doufám, že jsem nezklamal(očividně ne) a další zápas se pokusím(pokud opět dostanu důvěru) zahrát stejně nebo v lepším případě ještě lépe.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Baník měl vždy skvělé stopery (Lukš, Bukáček, Pelán nebo König) a tak asi nebude překvapením, že řeknu Lukáše Hofmana, protože s ním je radost na hřišti spolupracovat. Dále se mi dobře hraje třeba s Mexikáncem(Tomáš Hille), který hraje přede mnou a když se stane občas nějaká chybička, tak jeho rychlostí je průšvih zažehnán, což samozřejmě platí i o zmiňovaném Lukáši Hofmanovi, který když k tomu přidá ještě zákrok nohou z jiné planety, tak to většinou dopadá dobře.
Příští kolo vás čeká Radostín, co od zápasu očekáváte?
Jelikož je začátek sezóny tak moc nevím, co od soupeřů očekávat, ale vzhledem k vysoké výhře v prvním kole nad Novou Vsí B nás nečeká určitě nic jednoduchého. Základem úspěchu bude dle mého uhlídat střelce Císaře a pak uvidíme, jak bude zápas probíhat. Očekávám i dobrý fotbal z obou stran a doufám, že se bude zápas líbit i divákům.
Jak jste se připravoval v dlouhé koronavirusové pauze?
Příprava nebyla nikterak výjimečná. Chodili jsme si občas kopnout na umělou trávu s klukama z florbalu, ale jinak to byla spíše nuda a už jsem se těšil na tento fotbalový koloběh.
Máte nějaký rituál před zápasem?
No ve Strážku jsem měl minulý rok vždy rituál, že den před zápasem jsem šel za písničkou a vyšlo mi to celou sezónu, ale zde na Rožínce jsem se teď v sobotu radši držel, protože se přece jenom jedná o trochu jinou ligu. Avšak rituál, že třeba dříve pravou nebo levou kopačku jsem nikdy neudržoval a moc tomu ani popravdě nevěřím, ale to je samozřejmě na každém.
Co říká fotbalu vaše rodina?
Rodina je samozřejmě ráda, že provozuji nějaký sport a neflákám se.
Jaké máte zaměstnání?
Studuji pedagogickou školu, obor speciální pedagogika.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
Mám rád Real Madrid.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Je to CR7,ale nejde nezmínit Ronaldinha, který sice už nehraje, ale co on dovedl na hřišti je neuvěřitelné. Z mladých se mi nyní líbí třeba Paulo Dybala.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Mám rád dobré české omáčky jako například svíčková, rajská nebo koprovka. Avšak nepohrdnu ani dobrým steakem.
Oblíbené pití?
Je to samozřejmě pivo, ale o víkendu mému jazyku lahodí i rum nebo ve výjimečných případech si rád dám i dobrou whisky.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal je sport, bez kterého si moc nedovedu představit můj život. Hraji ho už od mládí a doufám, že nějaký pátek ho ještě hrát budu, ať už to bude kdekoliv.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.