"Z tréninku vím, že penalty kopat umím," prozradil nám Marek Matějka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Marek Matějka, který v Jaroměřicích zachoval chladnou hlavu, když v závěru utkání proměnil penaltu na 1:2 a dopomohl tak Jablonnému k výhře. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon v minulém kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Nečekal. Předvedli jsme dobrý týmový výkon a nemyslím si, že jsem nějak převyšoval ostatní spoluhráče.
Kdo si myslíš, že nejvíce přispěl v hlasování o hráče kola?
Nechci nikoho jmenovat, ale s našim kapitánem si to ještě musím vyříkat.
V minulém rozhovoru prozradil tvůj spoluhráč, Filip Vaníček, že máte v kabině hráče, kteří mají ve zvyku se před zápasem pořádně ožrat. Patříš mezi ně i ty?
Na otázku nebudu odpovídat...
Jak zpětně hodnotíš váš zápas v Jaroměřicích?
Byl to těžký zápas. Hřiště nám úplně nepomáhalo ke kombinační hře. Bohužel se nám během zápasu nepodařilo proměnit několik velkých příležitostí a museli jsme vše zachraňovat až v poslední desetiminutovce.
V již zmíněném zápase v Jaroměřicích jsi šel v 82. minutě za stavu 1:1 kopat penaltu, cítil jsi nervozitu?
Ne. Z tréninku vím, že penalty kopat umím. Akci, která předcházela penaltě, jsem rozjel já. Když už jsem přeběhl celé hřiště, přišla mi škoda odejít s nepořízenou.
Máš před zápasem nějaký rituál?
Když ještě byly klasické nástupy na hřiště, chodil jsem poslední.
Jak ses dostal k fotbalu v Jablonném nad Orlicí?
V Jablonném jsem hrával už v mládežnických kategoriích. Mám zde spoustu kamarádů, tak jsem rád, že jsem se mohl vrátit zpátky.
V neděli přivítáte na svém hřišti rezervu Moravské Třebové. Jak tipuješ tento zápas?
Bude to určitě těžké utkání. Věřím ale, že máme dostatečně silný tým na to, aby si soupeř neodvezl žádný bod. Vyhrajeme o dva góly.
Máš ve fotbale nějaké vyšší ambice?
Osobní ambice nemám. Fotbal hraju především pro zábavu. Samozřejmě máme vyšší ambice jako tým a vždy cílíme na přední místo v tabulce.
Kdo je v týmu: Nejšikovnější, největší showman a největší cholerik?
Těžká otázka. Jako nejšikovnější mě jako první napadl náš bílý Lukaku - Jakub Špaček. Máme dobrou partu a těch adeptů na showmana je víc. Pokud mám vybrat jen jednoho, tak Mára Uher. Cholerik - nikdo mě nenapadá, takže odpověď vynechám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.