Kracík: Nechceme prohrát už ani jeden zápas

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Podruhé v jarní části sezony se z titulu Hráč kola radoval stoper Železnice Štěpán Kracík, jenž vsítil do sítě Kocbeří dvě branky. Přinášíme s ním druhý rozhovor v krátkém časovém sledu... 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Štěpáne, jaké byly postupové oslavy?
V prvé řadě bych chtěl poděkovat našim fanouškům, kteří nám k tomu velmi pomohli, i oni to s námi oslavili. Oslavy samozřejmě nějaké proběhly, jelikož ale byla neděle, ne všichni mohli zůstat. Slavit budeme ještě na posledním kopu (směje se).
Stvrzení postupu pro vás asi nemohlo dopadnout lépe. Po výsledku 9:0...
Osobně jsem byl před zápasem trochu nervózní, což bylo poprvé za tu dobu, co hraju fotbal. Ale vstup do zápasu nám vyšel skvěle a ve dvacáté minutě už bylo rozhodnuto.
Jak se výhra s Kocbeřemi rodila?
Prvních pět minut bylo těžkých, hráli jsme kvůli zranění Dana Bartáka v deseti a Kocbeře toho chtěly využít. Naštěstí jsme dali gól, a to nás uklidnilo, poté jsme přidali ještě tři branky a byl klid. Druhý poločas jsme chtěli přidat branky pro diváky, což nám vyšlo.
Tobě vyšlo utkání rovněž velmi dobře. Dva góly obránce se vždy počítají dvojnásob.
Důležitost prvního gólu už žádný jiný asi nevyrovná. Leda kdybychom někdy ještě hráli o vyšší soutěž a opět by mi to tam spadlo (směje se). Určitě na něj ale nikdy nezapomenu. Ještě před domácí tribunou.
Opět jsi vyhrál Hráče kola. Co na to spoluhráči?
Moc to nechápou a já upřímně taky ne. Velkou zásluhu na tom má určitě moje celá rodina a kamarádi, za což jim děkuji.
Nedávno jsi říkal, že moc gólů nedáváš. Teď jsi to úplně nepotvrdil…
Góly potěšily, ale třetí jsem už dát nechtěl, to by bylo drahé. I když někteří by si to kvůli jedné sázce přáli (směje se). Myslím ale, že jsem se teď na nějakou dobu vystřílel.
Je tato sezona pro Železnici vůbec nejlepší v historii?
Jak již někde bylo zmíněno, je to největší úspěch v historii klubu, jednou se už sice postoupilo do 1. A třídy, ale trochu jiným způsobem. Určitě bylo v celé bohaté historii klubu hodně skvělých sezón a tahle bude patřit do těch nejlepších z nich.
V čem mělo mužstvo nejvíce navrch?
Určitě nám pomohla facka hned v prvním kole ve Staré Pace, tým se semknul, tahal za jeden provaz, ať na hřišti nebo mimo něj. V týmu je hodně mladých kluků, kapitán Míša Beránek všem hodně pomáhá a všichni si ho váží. Do toho dobrá fyzická příprava.
Najdete ještě motivaci do dalších zápasů na jaře?
Motivaci máme určitě, stále máme ještě jeden cíl, a to neprohrát už žádný zápas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.