Adam Šprync: Fotbal není mým jediným koníčkem

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Adam Šprync hrající za TJ Přelovice, který v posledních minutách zajistil svému týmu bodový zisk. Rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola, co na to říkáte, že jste byl zvolen právě vy.
Děkuji. Je to pro mě příjemná novinka, doufám, že to v kabině nebude moc drahé. (směje se) Předpokládám, že vítězství mi zajistili lidé, co mě znají, kterým bych tímto rád poděkoval.
Vědí o vašem triumfu spoluhráči?
Ano, už jsem dostal několik posměšných zpráv typu „jak je to možné“, ale také zprávy, kde mi gratulují. Myslím si, že se to teď nějakou dobu se mnou poveze. (směje se)
Kdy a kde jste s fotbalem začal?
S fotbalem jsem začal v 6 letech tam, kde teď aktuálně působím, tedy v Šiška aréně v Přelovicích. Z této obce pocházím, takže je jasné, že moje první fotbalové kroky vedly právě tudy. Postupně jsem se propracoval do vyšších soutěží v Přelouči a v Pardubicích.
Jak hodnotíte výkon vašeho týmu v utkání proti Chvojenci, kdy vás hosté dotahovali a až vy jste rozhodl v posledních minutách kdo bude brát body?
Do tohoto utkání jsem nenastoupil od začátku, protože jsem byl v týdnu nemocný. Začátek jsme měli dobrý, dostali jsme se do dvoubrankového vedení a vypadalo to, že to pro nás bude bezproblémové utkání. Ovšem poté jsme soupeři darovali možnosti k vyrovnaní, které bez větších problémů využil. V poločase jsme ale přeci jen šli do šaten spokojenější, když svůj první gól za Přelovice vstřelil Urbanec ml. Pevně věřím, že to nebyl jeho první a poslední gól. Do druhého poločasu jsem již naskočil s přesvědčením, že vedení udržíme a dotáhneme utkání do vítězného konce. Bohužel však po další naší zbytečné chybě jsme soupeře vrátili zpět do hry. Konec utkání je již znám, kdy přišel krásný centr z pravé strany a mně se podařilo hlavou rozhodnout. Celkově si myslím, že jsme všichni mohli předvést lepší výkon.
Jaká byla oslava vítězství, o kterou jste se zasloužil rozhodujícím gólem?
Žádné velké oslavy se nekonaly, nebylo moc důvodů proč. Takže kdo mohl dal si po zápase pivo a chvilku jsme poseděli.
V dalším utkání hrajete proti domácímu Svratouchu. Jak vidíte šance na bodový zisk?
V prvním vzájemném střetnutí jsme doma podlehli 1:3. Zároveň nám zranili nesportovním zákrokem našeho kamaráda a spoluhráče. Do Svratouchu jedeme jednoznačně pro 3 body.
Máte s týmem vytyčené cíle pro tuto sezónu?
V této sezóně jsme v 1. B. třídě nováčkem. Všichni jsme rádi, na jaké pozici v tabulce figurujeme. Náš cíl je hrát kvalitní fotbal.
Jak probíhala vaše zimní příprava?
V podstatě jsme neměli žádnou pauzu. Po celou dobu jsme se se scházeli alespoň jednou týdně. V konkrétní přípravě poté 3x týdně. Dále jsme absolvovali naše tradiční soustředění v Horní Malé Úpě.
Jak byste popsal svého trenéra?
Náš trenér je přátelský, klidný člověk. Má bohaté herní a trenérské zkušenosti, kdy k nám přišel trénovat z třetiligového celku. Se svým trenérem jsem spokojen a všichni doufáme, že společně ještě odehrajeme několik sezón.
Věnujete se kromě fotbalu i jinému sportu, popř. jaké jsou vaše hobby?
Obecně mám ke sportu kladný vztah. Vystudoval jsem sportovní gymnázium, a i na vysoké škole jsem studoval sportovní obor. Rád si zahraji hokejbal, volejbal, tenis nebo například squash. V zimně zase nepohrnu sjezdovým lyžováním.
Jakému jídlu neodoláte?
Neodolám jednoznačně bramborovým knedlíkům plněným uzeným masem.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.