ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 23.kolo Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máťo, gratulujeme k prvenství v anketě o hráče kola. Je to Tvé první vítězství, jaké z něho máš pocity? Kdo za Tebou stál a podporoval Tě?
Děkuji, velice si toho vážím. Abych byl ale upřímný, raději bych anketu tímto způsobem opanoval jako brankář. Je to super pocit, užívám si to a stáli za mnou skoro všichni, koho znám. Rodina, nejbližší kamarádi i spoluhráči a za to jim patří velké poděkování.
Samotná nominace vzešla z Tvého nasazení do útoku. Jak ses cítil, když Ti trenér sdělil úlohu pro zápas, zvláště, když šlo o tak houževnatého soupeře?
Zprvu jsem si myslel, že na hřišti budu úplně k ničemu. Že budu plnit roli jedenáctého hráče do počtu, ale potom přišlo zjištění, že soupeř, přestože je v tabulce druhý, je pro nás hratelný. Pro nás je škoda, že jsme ze zápasu nevykřesali více.
Jak bys, vzhledem k předpokladům a následnému výsledku, zhodnotil utkání s Kamenným Újezdem jako celek?
Do Kameňáku jsme jeli v roli outsidera s tím, že tam můžeme pouze překvapit. Sám mohu říci, že jsme tam předvedli jeden z našich nejlepších výkonů, kdy nikdo z nás asi nečekal, jak vyrovnaný zápas se soupeřem sehrajeme. Jak už jsem ale zmínil, je velká škoda, že jsme z toho nedostali více. Že jsme neproměnili naše obrovské šance ze závěru utkání.
Ty jsi tedy oproti svému zvyku operoval namísto brankoviště v poli. Byla to Tvá první zkušenost mimo obvyklý post?
Mezi muži ano. Ale už jsem v poli nastoupil, když jsem hrál ještě v žákovské kategorii a to jsou přibližně tři roky zpět. Srovnávat se to však rozhodně nedá.
Když mluvíš o kategorii žáků, po odchodu z ní jsi přeskočil dorost a naskočil rovnou mezi muže. Jak těžké bylo se aklimatizovat v naprosto jiné úrovni a zvykat si na větší bránu?
Bylo to docela složité, to je třeba uznat. Hráči v této kategorii jsou pochopitelně chytřejší, tvrdší, hra je rychlejší a je obtížnější ji číst. Zhruba po půl roce jsem si ale zvykl a výrazně mi k tomu dopomohl tým. Máme tu skvělou partu.
Teď Chvalšiny ale čeká mnohem důležitější zápas s Dřítní. Ten nám navíc může zajistit záchranu v soutěži, jak je tým na tento důležitý střet naladěn?
Myslím, že můžu mluvit za všechny, když řeknu, že naladěni jsme dobře. Po výkonu v Kamenném Újezdu se můžeme dobře motivovat. Dříteň sice hraje dobrý fotbal, ale když my dokážeme hrát vyrovnanou partii s týmy z vrchu tabulky, máme na to, abychom Dříteň porazili. Zkrátka musíme.
Poslední dva domácí zápasy jsme vyhráli. Bude z toho tým těžit?
Rádi bychom. Na výhrách proti Frymburku a Mladému určitě můžeme stavět a už na podzim jsme dokázali zvítězit na soupeřově půdě. K zápasu přistoupíme pozitivně, oběma nám jde o hodně, ne-li o všechno.
Co tvá fotbalová kariéra? Kdo Tě k tomuto sportu přivedl?
Vlastně to byl můj mladší bratranec Ondra Kamenský, který ještě hájí barvy našich žáků. Ten mě oslovil a poté i přemluvil, abych si s ním šel zatrénovat, načež jsem u toho zůstal.
A rovnou pro Tebe byla ušita pozice mezi třemi tyčemi?
Hned tomu tak nebylo. Nejprve jsem hrál v poli, ale to mě jednak moc neoslovilo, nebavilo mě to, ale hlavně mi to ani moc nešlo. Zkusil jsem to tedy v bráně a se zpětným pohledem je třeba konstatovat, že to bylo dobré rozhodnutí. Jsem za to vděčný.
Na závěr, kdo je Tvůj fotbalový vzor?
Když o tom tak přemýšlím, vlastně ani nevím, vyložený vzor nemám. Ale nejspíš bych zvolil brankáře Manuela Neuera.
Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí v konci sezóny. Bude Tě to stát nějaký příspěvek do klubové kasy?
Já také děkuji. Na příspěvek zatím nepřišla řeč (směje se), ale asi můžu očekávat, že se mi ještě před dokopnou náš pokladník Fuča (Lukáš Fučík, pozn. redakce) připomene. Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.