Nakonec jsem se rozhodl, že chci skončit v Toužimi a také jsem ještě chtěl, aby mě viděl hrát můj táta, říká bývalý prvoligový fotbalista Tomáš Borek

Hráč, který si zahrál například za FC Viktorii Plzeň, Duklu Praha nebo třeba turecký Konyaspor - to je Tomáš Borek. Po své bohaté kariéře se Tomáš vrátil do Toužimi, kde s fotbalem začínal. Co ho k tomu vedlo se dozvíte v rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tomáši, hned v úvodu se zeptám, co tě přimělo k návratu právě do Toužimi?
K návratu mě přiměl hlavně konec v Červených Janovicích, kde jsem nebyl úplně spokojen a řekl jsem si, že asi úplně skončím a nebo se vrátím tam, kde jsem začínal. Nakonec jsem se rozhodl, že chci skončit v Toužimi a také jsem ještě chtěl, aby mě viděl hrát můj táta.
Byly ve hře ještě nějaké další týmy?
Žádné týmy ve hře pro mě nebyly
Jak se prostředí v Toužimi změnilo od tvého zdejšího působení v mládeži?
Naposledy jsem hrál v Toužimi ve dvanácti letech, takže se toho změnilo opravdu hodně. Kabiny, obě hřiště, ale jelikož jsem domů jezdil, tak mě nic nepřekvapilo.
Máš v Toužimi ještě nějaké cíle, kam bys to chtěl s týmem dotáhnout?
Hrát hezký fotbal a bavit toužimské diváky a mám ještě pro mě velký sen, a to zahrát si alespoň jeden zápas za Toužim s mým bráchou.
Koho ze současného kádru znáš?
Pepu Hudce a Hoťase.
Jak bys ohodnotil první zápas proti Chodovu?
Zápas to byl těžký. Chodov byl lepší na míči, hlavně tedy první poločas. My jsme sice vedli, ale soupeř dokázal rychle otočit po našich chybách. Druhý poločas jsme hru zjednodušili, vyhrávali souboje, sbírali odražený míče a soupeře jsme druhou půli k ničemu nepustili. Bohužel po vyrovnání na 3:3 jsme dostali smolný gól po teči ve zdi, ale nakonec jsme aspoň vydolovali bod v závěru. Myslím, že remíza byla zasloužená.
Ještě bych se tě zeptal na tvůj post. Tradičně jsi nastupoval na pozici středního záložníka. V prvním zápase jsme tě v začátku utkání viděli ve středu obrany a na konci zápasu jsi byl na hrotu. Kde ti to nejvíc sedí a kde bude tvé místo?
V mým věku mi je jedno, kde budu hrát. Jelikož jsem přemýšlel, že úplně skončím tak jsem skoro tři měsíce nic nedělal. Takže střední zálohu bych v tuto chvíli nezvládl. Začal jsem tedy na stoperu a o půli se trenér rozhodl, že půjdu do útoku. Myslím, že to byla dobrá volba a získali jsme aspoň bod.
Děkuji moc za rozhovor a přeji ať se daří.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.