Horák: Máme nejvyšší ambice a půjdeme si za nimi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 6. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz - Filip Horák. Záložník novobydžovské Cidliny, jenž svým gólem rozhodl těžké utkání v Úpici. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala v rozhovoru...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak těžké bylo utkání v Úpici?
Utkání to bylo těžké, soupeř nám dal gól na 1:0 těsně před poločasem, a tak jsme zažili něco, co v této sezóně ještě ne, navíc jsme za první poločas měli nějaké tutovky, které nás vlastně mohly mrzet. Myslím si, že zápas se zlomil, když soupeř ve 2. poločase nedal jasnou šanci a my chvíli nato srovnali na 1:1. Samozřejmě mě těší, že jsem dal gól na 1:2 a mohli jsme být zase o něco klidnější, ale v utkání byl důležitý týmový výkon, zejména v 2. poločase.
Mnozí Úpici před sezonou favorizovali na postup. Potvrdil soupeř svoje kvality?
Určitě ano, soupeř sice nehrál nějaký extra kombinační fotbal, zato ale rychlý a důrazný, hlavně v ofenzivní části. Což někdy může být i lepší a efektivnější.
S jakou taktikou jste nastupovali?
Věděli jsme od trenérů, že nás čekají hlavně tvrdé souboje a že soupeř toho moc nevynechá, tím pádem jsme museli dávat míč rychle od nohy a soupeře přehrát.
Jak bys popsal svoji branku?
Jestli si situaci dobře vybavuji, tak jsem byl ve vápně sám mezi dvěma obránci, náš hráč vedl míč po pravé lajně a posílal do vápna centr tak v úrovni hrudníku, prvnímu obránci míč proletěl a já byl rychlejší než druhý obránce, pak už jsem jen nastavil hlavu a doufal, že to tam nějak spadne, nakonec se míč ještě od země odrazil do pravého rohu branky. Byl to možná můj první gól hlavou (směje se).
Za svůj výkon ses stal nejlepším hráčem 6. kola. Co na to říkáš a co tvoji spoluhráči?
Jsem za to rád, každého by to potěšilo, ale mnohem více mě těší, že se jako tým stále nacházíme na prvním místě bez ztráty bodu.
Cidlina vstoupila do sezony skvěle. Panuje spokojenost?
Start do sezóny je opravdu skvělý a nemohli jsme si přát lepší. Momentálně nic jiného než spokojenost panovat nemůže, ale musíme se soustředit na další zápasy a stále vyhrávat.
Máte letos nejvyšší ambice?
Takové přání postupu zase o příčku výše jsme si řekli už před sezónou, takže určitě máme nejvyšší ambice a půjdeme si za nimi.
Máte mladý tým, v čem je jeho největší síla?
Myslím si, že naše největší síla je v rychlosti a běhavosti celého týmu, občas ještě řešíme situace moc zbrkle, ale jak bylo řečeno, nejsme většinou ještě žádní zkušení mazáci. Celkově nás asi žene i to, že máme na kontě samé výhry a chceme přidávat další.
Co ty a tvoje pozice v týmu? Jak ji vnímáš?
V týmu se cítím dobře, na svoje herní vytížení si nemůžu stěžovat, jelikož jsme zatím každý zápas nastoupil v základu. Takže určitě cítím od trenérů důvěru a i třeba trošku to, že bych pár takových gólů, které budou důležité, měl dát.
Co motivace? Pokukuješ po A týmu?
Motivace je obrovská, samozřejmě bych se chtěl stát platným hráčem pro A tým, zatím jsem jen na lavičce, ale věřím, že časem se budou moje výkony zlepšovat a minuty v A týmu přibývat.
Co pro tebe fotbal znamená, kam bys to rád dotáhl?
Fotbal je pro mě zatím celý život, začínal jsem ve 4 letech a obětoval tomu nemálo času. Jsem stále mladý hráč, který musí sbírat zkušenosti, takže cíle do budoucna mám pořád ty nejvyšší. Cítím určitě velkou výhodu v tom, že mám okolo sebe lidi, kteří mě v mých cílech podporují a to hlavně rodinu a kamarády, za to jim patří velké dík.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.