Patrik Matula: Tento rok bych raději týmový úspěch než vyhrát krále střelců

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče 10. kola a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím útočník a kapitán SK Slovan Plzeň 1910, Patrik Matula. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor naleznete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Patriku, stal ses nejlepším hráčem 10. kola. Myslím, že jsi minimálně musel čekat, že skončíš do třetího místa, když ses objevil v sestavě kola podruhé za sebou.
Tak samozřejmě, že jsem to čekal, má fanouškovská základna je velká.
Zburcoval Lukáš Mareška opět celou kabinu?
Dost možná to bylo i naopak. Po dvou nezdarech v řadě, kdy Lukáše překonal v podpoře svých kluků a PR na sbírání hlasů i kdejaký předseda ze vsi. Tentokrát už zaváhat nemohl, aby nám zas a znova ukázal, kdo umí tahat za nitky.
V minulém kole jste zvítězili 3-2 na hřišti silného Touškova. Jak utkání vidíš s odstupem času?
Takový klasický utkání venku, které jsme nakonec zvládli o gól jako fcvp. Úvod se nám tentokrát povedl, kdy se z hranice vápna krásně z otočky trefil můj parťák z útoku Marek. Další branky jsem přidal já a potom už jsme to trochu vypustili, přeci jen jsme hráli 3 zápasy v týdnu a bylo potřeba snížit spotřebu. Bohužel Marek Feiferlík v bráně to vypustil až moc.
Nastupuješ buď ve středu zálohy nebo jako útočník. Jaká z pozic ti osobně vyhovuje víc a jak si zatím pochvaluješ spolupráci s ostatními hráči z útoku? Ve střílení branek jste nejlepším týmem v soutěži.
Já jsem klasická desítka a to, kam mě trenér Kohout zrovna napíše na svůj papírek, mě nerozhodí.Nejčastěji mě píše na hrot, občas dávám zálohu, ale ze všeho nejvíc má rád, když si seběhnu až ke stoperům a rozdávám radost tam, nejlépe jako poslední hráč. (směje se) Co se týče spolupráce v útoku, tak se vedle mě protočili už všichni a s každým se mi hraje skvěle. Nejvíce vstřelených gólů máme kvůli domácím zápasům, kde se nám hraje skvěle a soupeři si k nám pravidelně jezdí pro příděl.
Ty sám už jsi vstřelil 9 gólů, takže jako kapitán mužstva jdeš příkladem. Máš nějaký gólový cíl pro tuto sezónu?
Gólový cíl do této sezóny nemám, minulý rok jsem krále střelců vyhrál, tento rok bych raději týmový úspěch. Navíc, když se v zápase netrefím, mají z toho kluci ještě větší radost, než když dám hattrick. Zejména Adam Žák, Josef Nosek a Michal Ráb o tom po zápase a během dalšího týdne hodně mluví.
Začínáme klasickou sérii dotazů. Kdy jsi začal s fotbalem a kdo tě k němu přivedl?
K fotbalu mě přivedl můj děda zhruba ve 4 letech.
Máš nějaký oblíbený tým nebo fotbalový vzor?
Oblíbený týmy jsou fcvp, jediný tým z Manchesteru a ten náš Slovan. U hráčů je to podobný, byl to Bakoš, Ronaldo a od nás co se týče přístupu k fotbalu by to měl být zcela určitě pro každého i Miroslav Cigler.
Prozradil bys nám, kdo ze spoluhráčů je na tréninku nejlínější?
Těch adeptů je hrozně moc. Může to být Michal, který v době tréninku často mění doma žárovku a nebo musí se psem na veterinu, může to být i Marek Koranda, který se nechce zbytečně unavit, a tak raději nakope balóny svých spoluhráčů k paní Vandě na zahradu, a pak to tam jde jakože hledat, ale minimálně 14 dní se pak neobjeví ani míč, ani Marek, ani paní Vanda. Dále samozřejmě Josef Reischig, který každoročně začíná zimní přípravu až v červenci, ale jako vítěze zvolím Otíka, který na svém triku během tréninku viděl klíště, a tak se vyděsil, až z tréninku odešel.
Tvá fotka alá Jarda Kužel mě dost pobavila. Kdo ze spoluhráčů je autorem vtipu?
Autorem je Marek Koranda, se kterým trávím nejvíce času, a tak si to mohl dovolit. Pravda je ale taková, že to bylo po covidu. Lukáš potřeboval na tribuny zase nalákat lidí a jelikož ostatní z týmu vypadali ještě hůř, vyfotil mě. Tato fotka se dodnes objevuje v klubovém bulletinu před zápasem.
"Náš tým je jako diesel, začátky nám moc nejdou, ale jakmile se dostaneme do provozní teploty, tak už se na to dá koukat" - tvá vlastní slova, která nám v rozhovoru prozradil spoluhráč Ondra Žák. Myslíš si, že je to stále aktuální i v této sezóně?
Nikdy to nebylo aktuálnější! Potřebujeme prostě chvíli na rozkoukání, necháme soupeře, ať ukáže co umí a až pak po 20 minutách zjistíme, že toho moc není, tak zařadíme trojku a zápas ukončíme. V posledním zápase jsme začali už při rozcvičení, jak chtěl kouč a druhou půli už jsme se museli šetřit, a tak asi zůstaneme dál u svého.
Na závěr by mě zajímaly tvoje zájmy či koníčky kromě fotbalu.
Rád mám všechny sporty, občas si zahraji PlayStation, ale nejraději čas mimo práci a fotbal strávím s manželkou a dětmi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.